Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
30. prill 2020.

KONKURSI SHPËRBLYES “JETA NË NË KOHËN E KORONËS: SI E KENI KALUAR KOHËN NË IZOLIM”

Kryqi i Kuq i Serbisë, në bashkëpunim me Komisionerin për Mbrojtjen e Barazisë, fton qytetarët nga Serbia, veçanërisht mbi moshën 65 vjeç, të aplikojnë për konkursin "Jeta në epokën e koronës: Si e kaluat kohën tuaj në izolim?"

30. prill 2020.

PYETËSOR: SHKALLA E INTEGRITETIT SHOQËROR TË PAKICAVE KOMBËTARE NË SERBI

Beograd - Instituti i Shkencave Sociale kryen hulumtime kushtuar integrimit dhe ushtrimit të të drejtave të pakicave kombëtare në Republikën e Serbisë. Hulumtimi është i bazuar në metodologji shkencore, të përgatitur gjatë dhe me kujdes, bazuar në vullnetarizimin dhe anonimitetin e të anketuarve dhe mbrojtjen e të dhënave personale.

30. prill 2020.

AKSIONI I DHËNIES SË GJAKUT NË SHTËPINË E KULTURËS

Kryqi i Kuq i Bujanocit organizoi një aksion për dhurim vullnetar të gjakut në sallën e Shtëpinë e Kulturës. Në këtë aksion 39 persona nga Bujanoci dhuruan e “lëngut të çmuar”.

30. prill 2020.

KËESHILLI NACIONAL I ROMËVE: NUK KA KORONAVIRUS NË VENDBANIMET ROME

Situata në vendbanimet rome gjatë epidemisë së koronavirusit është e kënaqshme dhe nuk ka të infektuar me koronavirus kanë deklaruar për Shoqatën e Gazetarëve të Serbisë për rubrikën "Qytetarët kërkojnë nga gazetarët të pyesin" nga Këshilli Kombëtar i Minoritetit Kombëtar Rom.

30. prill 2020.

MEDVEGJA PËRSËRI PA TREGJE EDHE PËR NJË KOHË

Medvegjë- Shtabi Komunal për Situata të Jashtëzakonshme i komunës së Medvegjës, i cil mori një vendim para dy ditësh që caktonte hapjen e tregjeve ditën e enjte, bazuar në një vlerësim të situatës aktuale epidemiologjike në komunën e Medvegjës, sot ka urdhëruar që të  ndalohet funksionimi i të të gjitha tregjeve të gjelbërta në territorin e kësaj komune deri në një afat tjetër.

29. prill 2020.

MËSIMI NË SHKOLLAT FILLORE DHE TË MESME NË SERBI DO TË PËRFUNDOJË MË 31 MAJ

Beograd-Ministri i Arsimit, Mlladen Sharçeviç tha që mësimet në shkollat fillore dhe të mesme në Serbi do të përfundojnë  në 31 maj.  Ai tha për televizionin Prva se ligjëratat në fakultete do të përfundojnë  rreth 15 maj dhe dhe mësimdhënie për maturantët më 25 maj.

29. prill 2020.

KUSH DËSHIRON 100 EURO DUHET TË APLIKOJË ME TELEFON OSE NË INTERNET PËRMES PORTALIT TË ADMINISTRATËS SË THESARIT

Beograd-100 euro e premtuara për çdo qytetar të rritur të Serbisë, si një formë e ndihmës ekonomike për të lehtësuar krizën e shkaktuar nga pandemia e koronavirusit, do të merren automatikisht nga pensionistët dhe përfituesit e ndihmës sociale nga 15 maji, ndërsa pjesa tjetër e qytetarëve do të duhet të deklaroni nëse e dëshirojnë atë me telefon, tha Ministri i Financave Sinisha Malli.

29. prill 2020.

NJË MIJË MASKA PËR MEDVEGJË

Medvegjë -Kompania “Dundee Precious Metals” i dorëzoi 1000 maska mbrojtëse të ripërdorshme komunës së Medvegjës.

29. prill 2020.

SHARÇEVIÇ: KOPSHTET MUND TË PUNOJNË NGA 11 MAJ I NEVOJSHËM VËRTETIMI NGA PRINDËRIT SE ATA DUHET TË SHKOJNË NË PUNË

Београд – У оквиру попуштања мера током ванредног стања, министар просвете, Младен Шарчевић најавио је почетак рада вртића од 11. маја, затим на који начин ће бити олакшано родитељима са децом до 12 година која крећу на посао, али и како ће се полагати мала матура и пријемни за упис на факултет.

29. prill 2020.

KONKURSI I FOTOGRAFISË “MOMENTET NGA KARANTINA"

Leskovc- Qendra e Kulturës në Leskovc ju fton të jeni krijues ndërsa kaloni kohë në shtëpi dhe të kapni momente të rëndësishme nga rrethina juaj me lentet e aparatit tuaj fotografik ose celular. Duke njohur rëndësinë e fotografisë si një dokument historik që dëshmon për kohën në të cilën është bërë, ne kemi përgatitur një konkurs fotografie të quajtur "Momentet nga Karantina".

  Следећа страна»