Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
30. nëntor 2011.

PLANET SIPAS KOMUNAVE

Tetë qytete dhe komunave nga rrethi i Pcinjës dhe Jablanicës do të marrin pjesë në Programin e Agjencisë Amerikan për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) për të forcuar sigurinë ekonomike.

28. nëntor 2011.

TË RINJTË NË BUJANOC NDËRTOJM DEVIJIM PËR PERSONAT ME AFTËSI TË KUFIZUAR

Bujanoc, Preshevë - Në hyrje të shtëpis së shëndetit në Bujanoc, 38-të të rinjë kane filluar të ndërtojn tetë devijime për personat me aftësi të kufizuar (invalidë). Gjatë trajnimit në projektet e „Youth Build“ të rinjtë nga Bujanoci e Presheva e kanë parë që nevoja për devijim të personave me aftësi të kufizuar nëpër ndërtesa publike është i nevojshëm dhe kanë vendosur të angazhohen për t’i ndërtuar devijimet dhe për t’i motivuar qytetarët që të ndihmojnë në atë drejtim. Këtë veprim a kan mbeshtetur afaristet e poashtu edhe pushteti lolak ne kuader te se ciles, Shaip Kamberi kryetar i komunës së Bujanocit e hapi këtë aktivitet.

28. nëntor 2011.

ANKESA ADVOKATIT TË POPULLIT (OMBUSMANIT)

Bujanoc – Advokatit të popullit (Ombudsmanit) Republikan që nga fillimi i vitit i kanë arritur 299 ankesa nga qytetarët e komunës së Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjvs. Këshilltarja e lartë për mardhënie me publikuin pranë Ombudsmanit Elvira Tot ka thënë se ankesat e qyetarëve janë rreth problemeve të përditshme të qytetarëve, si në të gjitha qytetet tjera të Serbisë, ku asnjë ankesë ndëretnike deri tani nuk ka pasë.

24. nëntor 2011.

SHQIPËTARËT NGA JUGU I SËRBIS PËRSHËNDETIN MARVESHJEN PËR DIPLOMAT

Përfaqësuesit e shqiptarëve nga Serbia jugore përshëndetin marrëveshjen për njohjen e diplomave universitare, në Bruksel arritën ekipet negociuese të Beogradit dhe Prishtinës, sepse, sic thonë ata, në fund kanë filluar të adresohen probelmet  e arsimit  që kanë qenë me vite.

18. nëntor 2011.

Janë dhënë 233 bursa nga Trupit Koordinues për nxënësit e shkollave të mesme nga komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës

"Çdo fëmijë në Serbi ka të drejt edukim të mirë të mundshë në gjuhën amtare," tha Presidenti Serb Boris Tadiç, pas marrjes së nxënësve të shkollave të mesme nga Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. Tadiç vuri në dukje se kjo është e drejtë dhe dëshirë e Republikës së Serbisë dhe tha se në këtë mënyrë përmbush një mision të madh që çdo fëmijë të mbaj identitetin e tyre kulturor dhe dashurinë e vendit të vetë, të Republikës së Serbisë. Ai tha se në të ardhmen ka për ti vizituar komunat e nxënësve, dhe iu drejtua nxënësve: ". Unë ju kam borxh një faliminderim të madhe që ju sot jeni këtu" Presidenti i Serbisë, pasi mbaroi fjalimin  zyrtarë, pjesën tjetër të kohës e kaloji në shoqërinë e nxënësve dhe u fotografua me ata.

17. nëntor 2011.

GJENERATA E TRETË E PRANIMIT TË BURSAVE NGA JUGU I SËRBIS NË BEOGRAD

E premte, 18. Nëntor do të bëhet ndarja e bursave gjeneratës së tret nxënësve të shkollës së mësme të cilët i  jep trupi Koordinues Qeverija e Republikës së Sërbis për komunat Preshev, Bujanoc dhe Medvegj. Këtë vit bursa do të marrin 233 nxënës, 27 nxënës më shumë se vitin e kalum. Përparsi kanë pasur nxënësit e shkollës së mësme pa asnje prind ose pa njerin prind, përveq këtyre kritereve shpërndarja është bërë edhe atyre me status sociale dhe suksesin e vitit të kaluar shkollor.

15. nëntor 2011.

ËSHTË HAPUR SUPERMARKETI I PARË NË MEDVEGJ

Në qytezën e Medvegjës dje është hapur supermarketi i parë, këtë e ka hapur ndërmarja e Leskovcit „ Zlatan Trag“  i cili është duqani i pestë në rrethinën e Jabllanicës. Konsumatorve u janë shpërndarë ëmbelsira dhe produkte tjera pa pages.

11. nëntor 2011.

Dhjetë student e zgjedhur për praktik gjashtë mujore në organet shtetrore

Beograd - Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave, të qeverisjes dhe vetqeverisjes lokale njëherit edhe  kryetar i trupit Koordinues të Qeveris së Republikës Sërbis për komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës Milan Markoviq ka pranuar në Palatin e Sërbis dhjetë të ri pjestar të pakicave nacionale dhe ka lajmruar fillimin e punës së tyre gjashtë mujore në katër organe shtetrore.

11. nëntor 2011.

ËSHTË HAPUR SHKOLLA LIDERËT E RI

Preshevë - Organizata joqeveritare  " Iniciativa e të rinjëve për drejtat e njeriut" ka hapur shkollën në Preshev, të cilët liderat e rinjë nga jugu i Sërbis të arrijnë dituri dhe aftësi të mjaftueshme për përmisimin e jetës në mesin e tyre. Në "Shkollën liderët e ri"  e cila ka për qëllim maturantët e shkollës së mesme të Preshevës dhe Bujanocit, në këtë shkollë do të mësojn për drejtat e njeriut dhe pakicave, teorin shtetrore demokratike, integrimet europjane dhe ndikimi i së kaluarës të afërme në situata politike ne Ballkan. Të rinjët e këtyre dy komunave, ata 30-të në shkollë do të mësojn bindjen në themelimin publik, shkrimet akademike dhe analitike dhe praktikat primare të politikës. Studentët e diplomuar në "Shkollën liderët e ri" do të marrin ndima finansiare për realizimin e ideve të tyre, të cilat do të kontribojn në përmisimin e të rinjëve në qytetin e vet.

10. nëntor 2011.

Takime informative dhe vizita studimore në Qendrën për trajnime bazëe policisë

Deri në fund të vitit 2011 Ministria e Punëve të Brendshme pritet të shpall konkurs për regjistrimin e kandidatëve të rinjë në Qendrën për trajnime bazëe policisë në Sremska Kamenicë. Formulari për pjesëmarrje në vizitën studimore në Qendrën për bazëe policisë Merreni dokumentin

  Следећа страна»

 

 

homescontents