Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
31. maj 2012.

MORAVA JUGORE NE RRITJE

Vraje, Tërgovishte - Ne ditët e fundit në  fushën më  të  gjerë të Sërbisë Jugore ka rënë rreth 100 metra shi për metër katrorë ,gjë që coi në rritje nivelin e Moravës së Jugut,por deri më  tani nuk kërcënohet nga përmbytjet.

25. maj 2012.

KURS I GJUHËS SERBE NË BUJANOC DHE PRESHEVË

Bujanoc, Preshev – Gjenerata e dytë e kursit të gjuhës serbe kanë marrë çertifikatë mbas dhënjes së provimit përfundimtar. Fillestarët e kursit të ritë e nacionalitetit shqiptarë nga Bujanoci dhe Presheva, të cilëve gjuha serbe është kusht për regjistrimin në fakultetin e universitetit të Novi Sadit.

21. maj 2012.

PRESHEVA E PASTRUAR NGA BOMBAT THËRRMUESE

Në komunën e Preshevës janë hequr të gjitha bombat thërrmuese të pashpërthyera që kanë mbetur  nga intervenimi i NATO-s në Serbi në vitin 1999 tha drejtori i OJQ  Emil Jeremiq.

17. maj 2012.

MJEKËT USHTARAK I KONTROLLUAN CIVILËT NË MEDVEGJË

Medvegjë- Në bashkësinë locale Gjylekarë(komuna e Medvegjës) mjekët dhe teknikët medicinal te departamentit për mbrojtjen e shëndetin brigada e tretë e ushtrisë e kryen aksionin ‘’Mjeku ushtarak ne fshat’’, e cila është pjesë e bashkpuinmit civil-ushtarak.

15. maj 2012.

KA FILLUAR NDËRTIMI I SHTËPIS PËR GJASHT BINJAKET

Medvegj -  Ka filluar ndërtimi i një shtëpi të re për gjashtë binjake nga fshati Gazdare në Medvegj, që kanë lindur për 28 muaj.