Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
31. mars 2010.

Vranjë-31 mars 2010

Vranjë- Ministresha e PIN-it, Verica Kalanoviq konsideron që shteti duhet të investoj më tepër në Serbinë jugore, mirëpo për këtë duhet një inisiativë më e madhe e pushteteve lokale.

26. mars 2010.

26. mars 2010.

Kryeshefi i Misionit të OSBE-së në Serbi Dimitrios Kiprios deklaroi se Serbia ka arritur ,,përparim enorm gjatë vitit 2009’’ dhe se ,,ka një pozitë të rëndësishme në regjion’’.

25. mars 2010.

25. mars 2010.

Kryqi i kuq i Bujanocit dje ka filluar shpërndarjen e pakove humanitare për rreth 1000 qytetarë më të varfër në bashkësitë lokale në zonën e kësaj komune. ,,Dje në zonën e komunës së Bujanocit, nën organizimin e Kryqit të kuq, ka filluar shpërndarja e 1000 pakove humanitare për qytetarët më të varfër të kësaj komune’’, deklaroi sekretari i Kryqit të kuq të Bujanocit Bratislav Lazareviq.

24. mars 2010.

24. mars. 2010

Zëvendësi i ambasadorit të Gjermanisë Hans Urlih Sudbek gjatë vizitës së tijë në Bujanoc, deklaroi se për të gjithë investitorët potencial më e rëndësishme është stabiliteti politik. "Në bisedë me të gjithë investitorët potencial gjithmonë egzistonë pyetja primare: a mbretëron në regjion sabiliteti politik, e ne mundemi me përgjegjësi t’u përgjigjemi tek atëher nëse të gjitha etnitetet në Bujanoc bashkëpunojnë në strukturat shtetërore të vendit’’, delaroi Sudbek.

24. mars 2010.

24.03.2010

Preshevë – Në suaza të projektit ,,T’i njohim drejtat tona’’, të cilin e finanson Trupi Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë ndërsa realizohet nga organizata joqeveritare ,,Qendra pë arsimim multikulturor’’, organizon tryezën e rrumbulkakët të dytën me rradhë me temë ,,Konventat ndërkombëtare për mbrojtjen e pakicave’’, në të cilën kanë marrë pjesë kryetari i komunës së Bujanocit Shaip Kamberi dhe afër tridhjetë nxënës të shkollave të mesme, kryesisht maturantë.

23. mars 2010.

23.3.2010.

Qendra për medijim në konfliktet ekonomike, e cila është hapur javën e kaluar pranë Agjensionit Regjional në dhomën ekonomike në Leskoc, duhet të ndërmjetësojë në zgjidhjen e problemeve të përditshme të subjekteve ekonomike në 13 komunat e regjionit të Pçinjës dhe të Jabllanicës. Problemet në ekonominë e Serbisë jugore janë të mëdha ashtuqë për zgjidhjen e tyre nevojitet më tepër këmbëngulje dhe durim, ndërsa qendra për medijim për konflikte ekonomike duhet të ndihmojë në këtë drejtim.

22. mars 2010.

22.3.2010.

Në suaza të realizimit të projektit ,,Dhënia i shërbimeve më të mira në nivelin lokal’’ (DILS), ministria Republikane e shëndetësisë sot në Nish organizon trajnimin mbi kompetencat e qeverive lokale në sferën e përkujdesjes shëndetësore, dhe ate për kryetarët e kuvendeve komunale, përfaqësuesit e këshillave lokale, kryeshefat e komunave, kryeshefat e departamenteve si dhe referentët të angazhuar në shërbimet e mbrojtjes shëndetësore dhe finansiare nga Nishi, Medvegja, Lebane, Vranja, Bela Palanka, Dimitrovgradi, Vlasotinca, Knjazhevci, Zajeçari, Kladova, Dolevci dhe Bllaca. Në punën e këtij takimi do të marrin pjesë edhe drejtorët e shtëpive të shëndetit dhe të institutit të shëndetit publik nga qytetet e lartëpërmendura.

16. mars 2010.

16.03.2010.

„Edhepse zgjedhjet për Këshillin nacional janë panifikuar në kohën kur numri më i madh i Shqipëtarëve nga Bujanoci dhe Presheva gjenden jashtë vendëlindjes së tyre, pres që përgjigja të jetë  në numër të konsiderueshëm ashtu siq ka qenë edhe për zgjedhjet lokale’’, deklaroi lideri i Partisë për Veprim Demokratik Riza Halimi.

16. mars 2010.

KONKURS PËR LEJE RADIOTELEVIZIONEVE LOKALE

Beograd – Agjensioni radiodifuziv republikan (PPA) ka shpallur konkurs për dhënien e lejes për emitimin e programit radioteleviziv për regjionet lokale dhe regjionale. Konkursi është shpallur për: Preshevë, Bllace, Bosilegrad, Crna Travë, Dimitrovgrad, Lebanë, Leskoc, Nish, Bujanoc, Vranjska Banjë, Nishka Banjë, Trgovishtë, Sjenicë, Boljevc, Bor, Negotin, Zhagubicë, Veliko Gradishte, Lazarevc, Kragujevc dhe Pozharevc.

12. mars 2010.

NËNKRYETARI I QEVERISË SË SHQIPËRISË ILIR META NË SERBINË JUGORE: DISKRIMINIMI ËSHTË E KALUAR

Nikoqir i nënkryetarit të Qeverisë dhe ministrit të punëve të jashtme të Shqipërisë Ilir Metës gjatë ditës së dytë të vizitës së tijë Serbisë, ka qenë kryetari i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë dhe ministër i pushtetit lokal dhe i vetëqeverisjes lokale Milan Markoviq. Ata në Preshevë janë takuar me kryetarin e komunës Ragmi Mustafa dhe kryetarin e kuvendit komunal Skënder Destanin.

  Следећа страна»