Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
27. dhjetor 2011.

SI NXËNËSIT KALOJN OQEANIN E PARAGJYKIMEVE

Nxënësit e shkollave të mesme të Shabacit, Lloznicës, Valevës, Preshevës dhe Bujanocit do të qëndrojn në Amerik, ndërsa më von edhe nxënësit nga Amerika do të vijn në  Sërbi.

22. dhjetor 2011.

STIPENDISTËT VIZITË NË TRUPIN KOORDINUES

Njëmbëdhjet stipendist, student të Univerzitetit të Novi Sadit, të mërkurën më 21. dhjetor kan vizituar trupin Koordinues.

20. dhjetor 2011.

AKSIONI PËR NDËRTIMIN E PJERRTËSIRAVE PËR PERSONAT ME AFTËSI TË KUFIZUARA NË BUJANOVC

Kah fundi i nëntorit, 38 të rinjë të përfshirë në projektin Youthbuild Srbija, filluan ndërtimin e pjerrtësirave për personat me aftësi të kufizuara në hyrje të Shtëpisë së shëendetit në Bujanoc. Ky grup i të rinjve  vijon trajnimin 3 mujor në kuadër të programit Youthbuild të cilin e realizon Iniciativa Qztetare në komunën e Preshevës dhe Bujanocës.

13. dhjetor 2011.

SIMPO KA POROSITUR FURNIZIM ME MALLIT NGA IKEA PËR 20 MILION EURO

Vranjë - Kompania nga Vranja "Simpo" është kontraktuar me "Ikean"  Suedeze për vitin e ardhshëm të eksportoj mallë me vlerë 20 milionë euro.  Fjala është për dyshek dhe pjes të mobiljeve.

13. dhjetor 2011.

PRAKTIKANTËT VIZITOJN KUVENDIN POPULLOR

Dhjet praktikant e praktikante të cilët do të kalojn 6 muaj  duke arritur përvoja të reja në institucionet  e Republikës Sërbis, nëpërmjet projektit “Programi për praktikant për pakicat nacionale”, të martën më 13. dhjetor kan vizituar Kuvendin  e Republikës së Sërbis ku edhe i ka pranuar kryetarja e Kuvendit Sllavica Gjukiq Dejanoviq.

12. dhjetor 2011.

ËSHTE HAPUR UJESJELLSI NE RRETHINEN E BUJANOCIT

Bujanoc - Verica Kalanovic, Zëvendëskryeministre  për Ekonomi dhe Zhvillim Rajonal në Bujanoc 10 dhjetor, mori pjesë në autorizimin e furnizimit me ujë, i cili siguron furnizimin me ujë të rreth 20.000 banorë të zonës.

7. dhjetor 2011.

U HAP ZYRA E OBUSMANIT NE BUJANOC

Në Bujanoc sod është e hapur zyra e Avokatit të Popullit, e para jashtë Beogradit, Avokati i Popullit Sasha Jankoviç tha se qëllimi është ngritja e besimit të qytetarëve  në sistemet  institucionale dhe përmirësimin e qeverisjes lokale.

5. dhjetor 2011.

DHJETË NXËNËSIT MË TË MIRË UDHTOJN PËR NË SHBA

Falë mbështetjes së Zyrës lokale për të rinj, të rinjt nga Presheva dhe Bujanoci, së bashku me kolegët (homologët) e tyre nga Valjeva, Sabaci dhe Loznica, edhe këtë vit janë zgjedhur partnerët në projektin për tregti me Shtetet e Bashkuara.

 

 

 

homescontents