Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
22. qershor 2011.

SHFAQJA “SHTËPIJA JONË”

Organizata “The Future” nga Tërrnoci i Madh edhe një herë mahniti publikun e Bujanocit me aftësitë e tyre kretaive. Të premten e kaluar këta të rinj mbajtën premijerën e shfaqës teatrale “ Shtëpia jonë”.

22. qershor 2011.

KURSI I GJUHËS SËRBE EDHE NË BUJANOC

Pas projektit të suksesshëm të kursit të gjuhës sërbe i cili mblodhi të rinjët nga Presheva të cilën e patë organizuar organizata joqeveritare nga Presheva  “International Human Center”, Qendra për tolerancë dhe integrimin e jugut të Sërbisë  ka vendosur të bëjë hapin e njejtë.

9. qershor 2011.

SIMPO ZGJËRON BIZNESIN NË RUSI

Vranjë – Firmat ruse që merren me tregtinë e mobiljeve Italika dhe IP do të blejnë deri në fund të vitit mall në vlerë prej dy milionë eurove. Marrëveshjet për këtë i kanë nënshkruar në Vranjë përfaqësuesit e këtyre firmave me drejtorin gjeneral të “Simpos”, Sllagjan Disiq (Slađan Disić).

9. qershor 2011.

USAID NË RRETHIN E PCINJËS!

Vranjë – Në Vranjë është nënshkruar memorandum  mirëkuptimi dhe bashkpunimi ndërmjet katër komunave  të Rrethit të Pçinjës dhe USAID-it. Nënshkruesit janë kryetarë të komunave të Bujanocit, Preshevës , Vlladiçin Hanit dhe kryetarit të Vranjës.

7. qershor 2011.

TRAJNIM PËR PËRFAQËSUESIT E SEKTORIT CIVIL

Trupi Koordinues i Republikës së Sërbisë për Preshevë,Bujanoc dhe Medvegjë në partneritet me PBILD programin e Kombeve të Bashkuara, prej 1 deri me 4 Qershorë ka organizuar një trajnim katërditorë për përfaqësuesit e OJQ-ve. Fokusi i projektit ishtet tek organizatat, projektet e të cilave kanë të bëjnë me  adresimin dhe zgjidhjen e problemeve të të rinjëve.

3. qershor 2011.

Këmbimi ekonomik me botën e jashtme u gjallërua ne Preshevë, Tërgovishtë, Bosilegrad dhe Vlladiçin Han

Vranjë – Ekonomia e Rrethit të Pçinjës në tremujorin e parë ka eksportuar dhe importuar mallra dhe shërbime për një total prej 67 milion dollarëve. Në tregti me botën e jashtme ka arritur një suficit prej 6 milion dollarëve. Ndërkaq,  pjesën më të  madhe të këmbimit të  tregtisë së jashtme së rajonit e mban qyteti i Vranjës. Firmat e Vranjës në tremujorin e parë  jasht vendit kanë realizuar gati 31 milion dollarë, gati gjysmë herë më shumë se në përiudhën e njejt të vitit të kaluar. Dhe importi i tyre prej 25 milion dollarëve, gjithashtu e tejkalon atë të vitit të kaluar për 20 përqind. Në fakt, sa i përket Rrethit të Pçinjës, vetëm ekonomia e Bujanocit që nga fillimi i vitit ka eksportuar për një çerek më pak.