Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
31. maj 2016.

TRAJNIMI I AVANCUAR PËR ARSIMTARËT E LËNDËS SË GJUHËS SERBE SI GJUHË JOAMTARE

Bujanoc – Në kuadër të projektit „Zbatimi i rekomandimeve për avansimin e gjuhës serbe si gjuhë joamtare në shkollat fillore në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë“, në Paralelen e Fakultetit Ekonomik në Bujanoc, është organizuar trajnimi i avancuar për arsimtarë.

31. maj 2016.

NXËNËSIT NGA BUJANOCI DHE PRESHEVA KANË TREGUAR NJOHURI TË MIRA TË GJUHËS SERBE SI GJUHË JOAMTARE

Novi Sad -  Nxënësit e klasave të shtata nga katër shkollat fillore në Preshevë dhe Bujanoc, kanë marrë pjesë në Garat Republikane të lëndës së gjuhës serbe si gjuhë joamtare. Gara është mbajtur vikendin e kaluar në shkollën fillore „Peteri Shandor“, ku kanë marrë pjesë më shumë se njëqind fëmijë nga shkollat në cilat mësohet gjuha serbe si gjuhë joamtare.

30. maj 2016.

KOALICIONI I ALTERNATIVËS PËR NDRYSHIM DHE PARTISË DEMOKRATIVE PËR VEPRIM KA FORMUAR PUSHTETIN NË PRESHEVË

Preshevë – Në seancën konstituive të Kuvendit Komual të Preshevës janë verifikuar mandatet e këshilltarëve, është zgjedhur kryetari, zëdhënsi i kryetarit si dhe sektretari i Kuvendit Komunal, ndërsa në seancën e parë të përbërjes së re është zgjedhur kryetari i komuës.

30. maj 2016.

URIMI I ZORAN STANKOVIQIT PËR SHQIPRIM ARIFIN, KRYETARIN E KOMUNËS SË PRESHEVËS

Beograd – Preshevë – Në seancën konstituive të Kuvendit Komunal të Preshevës, Shqiprim Arifi, lideri i Alternativës për Ndryshim, është zgjedhur për kryetar të kësaj vetqeverisje lokale.

27. maj 2016.

DONACIONI PËR INSTITUCIONIN PARASHKOLLOR NË PRESHEVË

PRESHEVË-Në institucionin parashkollor në Preshevë, dje është mbajtur pranimdorëzimi i donacionit të cilën e mundësoj Fondacioni për Shoqëri të Hapur në bashkëpunim me Grupin 484.

27. maj 2016.

KËSHILLI PËR TË DREJAT E NJERIUT: PËRPARIMI ËSHTË EVINDETUAR, PRITET ENDE TË PUNOHET

Përparimi në jug të Serbisë është arritur në integrimin e shqiptarëve në institucionet të pushtetit lokal, në zhvillimin e infrastrukturës, arsimimit, shëndetësisë, sigurisë dhe të drejtave stabile dhe individuale...

24. maj 2016.

KUNDËR DISKRIMINIMIT TË ROMËVE ME PROJEKTIN „UNË DUA“

Bujanoc – Shoqata e qytetarëve nga Vraja “Qendra për aktivizimin e Vrajës”, ka filluar realizimin e projektit „Unë dua”, e përkrahur nga Zyra për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave e Republikës së Serbisë, në mënyrë që përmes mbështetjes së këtij projektit të parandalohet diskriminimi i romëve të kthyer sipas Marrëveshjes së Ripranimit përmes forcimit të mjedisit demokratik dhe forcimit të kapaciteve të tyre

23. maj 2016.

STANKOVIQ: VETËM TË BASHKUAR MUND TË LLOGARISIM NË SUKSES

Medvegjë -  Zoran Stankoviq, kryetar i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, ka thënë se ky organ shtetëror mbështet koalicionet multietnike në këto tri komuna.

23. maj 2016.

KOMEMORACION PËR POLICËT E VRARË

Bujanoc – Të shtunën në fshatin Sërpska Kuqa është bekuar përmendorja e policëve serb të cilët kanë rënë në konfliktin e armatosur në jug të Serbisë në vitin 2000 dhe 2001. Ministri i punëve të brendshme, Nebojsha Stefanoviq, ministri i mbrojtjes Zoran Gjorgjeviq dhe ministri për punë, punësim dhe çështje veterane dhe sociale Alleksandar Vulin...

20. maj 2016.

PROJEKTI I PËRKRAHJES PËR BASHKËSITË LOKALE I FONDACIONIT DIVAC

Beograd – Fondacioni Ana dhe Vlada Divac ka prezentuar Projektin përkrahës për bashkësitë lokale në aspektin e krizës së refugjatëve, të cilin e realizon në bashkëpunim em USAID-in. Drejtoresha e Fondacionit Ana dhe Vlada Divac...

  Следећа страна»