Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
29. maj 2023.

AKSION PËR DHËNIEN VULLNETARE TË GJAKUT PËR TË MARTËN

Bujanoc-Beograd- Kryqi i kuq nga Bujanoci në bashkëpunim me Entin për transfusion nga Nishi organizon dhënien vullnetare të gjakut me 30 maj në shtëpinë e cultures.

 

29. maj 2023.

ËSHTË DEBLLOKUAR RRUGA NDËRMJET FSHATRAVE TË BUJANOCIT

Bujanoc-Beograd- Rruga që lidh fshatrat Muhovc dhe Zarbinc në komunën e Bujanocit është debllokuar pas intervenimit nga shërbimet adekuate.

 

22. maj 2023.

INVESTIMET NE MEDVEGJE

Medvegjë – Beograd –Kryetar i komunës Dragan Kuliq dhe pronar i kompanisë "Rumaplast"Marjan Gjorgjeviq nënshkruan kontratën për dhënien me qira të ish-fabrikës së shiringave në Gazdar, për një periudhë 20 vjeçare.

 

19. maj 2023.

CEREMONI SOLEMNE ME RASTIN E DITË SË KOMUNËS SË MEDVEGJËS

Medvegjë – Beograd – Sot mbahet ceremonia për shënimin e 20 majit – Ditës së Komunës së Medvegjës. Në këtë ditë, 79 vjet më parë, në Gajtan u formua Divizioni i Parë Serb, pas të cilit në Luftën e Dytë Botërore u çlirua Gornja Jabllanica nga pushtuesit.

19. maj 2023.

ËSHTË HAPUR KONKURS PËR MEDIA

Bujanoc – Beograd – Të enjten komuna ka hapur konkursin për bashkëfinancim të projekteve mediatike në vitin 2023. Për media nga buxheti janë ndarë 5.5 milionë dinarë.

19. maj 2023.

ZGJEROHET VENDKALIMI KUFITAR I PRESHEVËS

Preshevë – Beograd – Punët për përmirësimin e qasjes në komunikacion në vendkalimin kufitar Preshevë-Tabanoc dhe zgjerimin e rrugëve në anën serbe dhe maqedonase do të përfundojnë para fillimit të verës.

16. maj 2023.

TURNEU HUMANITAR NË FUDBALL TË VOGËL NDIHMË PËR TEODORËN

Bujanoc - Beograd - Turneu tradicional në futbollit të vogël "Jova Kica" në Gornji Vrtogosh këtë vit do të ketë karakter humanitar, për të mbledhur fonde për trajtimin e Teodora Stajiqit, një vajzë nga fshati që ka nevojë për trajtim me qeliza amë  në Turqi dhe kushton 60.000 euro.

15. maj 2023.

Konkurs për ndarjen e mjeteve për subvensione subjekteve ekonomike në pronësi private për vitin 2023, në komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë

Në bazë të Konkluzionit të Qeverisë së Republikës së Serbisë mbi pranimin e Programit të masave mbi ndarjen dhe shfrytëzimin e mjeteve për subjektet ekonomike në pronësi private për vitin 2023, në komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë...

15. maj 2023.

NEDA DHE LENA NGA BUJANOCI SHKËLQYEN NË GARAT E PIJANISTËVE TË RINJ

Bujanoc-Beograd- Neda Stojanoviq i Lena Tasiq pjesëmarrësit e shkollës së muzikës janë shpërblyer në garat ndërkombtare të pijanistëve të rinjë të mbajtur më 14 maj në Vrajë.

 

11. maj 2023.

SUKSESE TË REJA TË SHKOLLËS SË MUZIKËS

Bujanoc - Beograd - Orkestra e shkollës së muzikës fitoi çmimin e parë në Festivalin e 66-të të Shkollave të muzikës dhe baletit të Serbisë në Baçka Pallankë. Gjithashtu, në kategorinë e solistëve, Sofija Nakiq dhe Aleksa Peshiq fituan çmimin e parë, ndërsa Mateja Trajkoviq dhe Emilija Trajkoviq fituan çmimin e dytë dhe të tretë.

  Следећа страна»