Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
29. prill 2015.

PROGRESI EUROPIAN: JANË MIRATUAR PROJEKTET E PARA PËR SIPËRMARRJET E MESME DHE TË VOGLA

Prijepolë – Këshilli Administrativ i programit zhvillimor PROGRESI Europian, në takimin e djeshëm ka miratuar pesë projekte me vlerë prej 198.000 eurove, për ofrimin e mbështetjes për klasterët...

29. prill 2015.

“JAZZ DAY” NË NISH DHE VRAJË

Nish – Dita Ndërkombëtare e Xhazit, 30 prilli, “Nishvillin” do të shënohet me koncerte në Nish dhe Vrajë, në të cilët do të performojnë muzikantët nga Bujanoci, Vraja, Leskoci dhe Nishi.

29. prill 2015.

MILLKOVIQ NË KRYE TË KËSHILLIT DREJTUES TË ODËS VETERINARIKE TË SËRBISË

Bujanoc – Miodrag Millkoviq, drejtor i stacionit veterinarik në Bujanoc, është zgjedhur kryetar i ri i Këshillit drejtues të odës veterinarike të Srbisë.

28. prill 2015.

DOGANIERËT NË NJË ÇANTË KANË ZBULUAR MË SHUMË SE 90.000 EURO

Preshevë - Në vendkalimin kufitar të Preshevës doganierët kanë zbuluar më shumë se 90.000 euro, të fshehura në një çantë dore për femra, për të cilën nuk ka pasë dokument për origjinën e tyre, prej të cilës shumë janë konfiskuar më shumë se 70.000 euro, njofton Administrata Doganore.

28. prill 2015.

KA FILLUAR ÇKYÇJA E RRYMËS NË JUGUN E SERBISË

Vranjë – Elektrodistribucioni i Vrajës në adresat e 7.922 amvisërive si dhe 944 kompanive nga jugu i Serbisë këto ka dërguar vëretjet e fundit.

28. prill 2015.

ZGJIDHJE E RE NË FUSHËN E PENSIONEVE FAMILJARE

Beograd – Ndryshimet në Ligjin mbi Sigurimin Pensional dhe Invalidor (srb. PIO), i cili vlen prej këtij viti, janë marrë dy vendime në fushën e pensioneve familjare. Në pensionet familjare më nuk mund të llogarisi të vejat dhe vejanët të cilët në momentin e vdekjes së bashkëshortit ose bashkëshortes janë të moshës më të re se 45 vjeç.

28. prill 2015.

QYTETARËT NGA JUGU DHE LINDJA E SERBISË MË SË SHUMTI LARGOHEN NGA VENDI

Beograd - Sipas publikimit „Serbia në procesin e migrimeve të jashtme“, nga autori Vlladimir Stankoviq, në publikimin e Entit Republikan për Statistika, në bazë të rajoneve i bie se njerëzit që viteve të fundit punojnë më së shumti në diasporë pikërisht janë nga jugu dhe lindja e Serbisë, me një numër prej më shumë se 110.000 banorëve, pastaj vjen Shumadia dhe Serbia perendimore me rreth 104.000, ndërsa gjysmë më pak njërëzit nga Vojvodina dhe Beogradi.

27. prill 2015.

SUBVENSIONE BLEGTORËVE NGA BUJANOCI

Bujanoc – Për mbështetjen e Programit të zbatimit të politikës bujqësore dhe zhvillimit rural për këtë vit vetqeverisja lokale në Bujanoc nga buxheti ka caktuar 11 milionë dinarë, ka thënë Nagip Arifi, kryetar i komunës së Bujanocit. Prej shumës së përgjithshme, Trupi Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë do të participoj me katër milionë dinarë. 

27. prill 2015.

MENTORIM PËR ORGANIZATAT E SHOQËRISË CIVILE

Bujanoc – OJQ “Resur Center”, nga Bujanoci, e cila vetëm se ka arritur përvojë në zbatimin e trajnimeve të anëtarëve të shoqërisë civile, të premtën e kaluar ka organizuar me suksses punëtorinë lidhur me komunikimin strategjik me mediat.

24. prill 2015.

INSPEKCIONI KA ZBULUAR 62 PUNËTORË „NË TË ZEZË” NË NJË FABRIKË NË BUJANOC

Bujanoc -  Ministria për Punë dhe Punësim e Republikës së Serbisë ka njoftuar se Ispektorati për Punë, në një fabrikë në Bujanoc ka zbuluar 62 persona të cilët ishin duke punuar „në të zezë", mirëpo nuk është sqaruar se për cilën fabrikë bëhet fjalë.

  Следећа страна»