Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
20. dhjetor 2010.

ÇFAQJA TEATRALE E CILA THYEN TË GJITHA BARIERAT ETNIKE

Çfaqja teatrale ,,Ne jemi e gjith bota’’, të qendrës rinore ,,Tidhe Unë jemi Ne’’,  të premten më 17 dhjetorë ë këtij viti është çfaqur në sallën e tejmbushur të teatrit Popullorë në skenën ,,Rasha Pavloviq’’. Para se të fillojë çfaqja, publikut ju drejtua administratori i teatrit Popullorë Bozhidar Gjuroviq, sekretari krahinorë për kulturë Miodrag Gjuroviq, ministri i kulturës Nebojsha Bradiq si dhe kryetari i Trupit Koordinues Milan Markoviq.

9. dhjetor 2010.

PREMIERA E FILMIT „MË KAP NËSE MUNDESH“ / “CATCH ME IF YOU CAN”

Organizata multietnike “The Future” nga Tërnoci i madh të martën më 30 nëntorë të vitit 2010 para qytetarëve të Bujanocit ka çfaqur premierën e filmit ,,Më kap nëse mundesh’’/“Catch me if you can”. Filmi është pjesë e projektit ,,Së bashku për gazmend’’ të cilin projekt e ka përkrahur dhe finansuar Trupi Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

9. dhjetor 2010.

„NE JEMI E GJITH BOTA“ NË BUJANOC

Katërmbëdhjetë nxënës të shkollave të mesme, Shqipëtarë, Serbë dhe Romë nga Bujanoci dhe Presheva të mërkurën më 08 dhjetorë në sallën e mbushur plot me shikues kanë treguar se një botë tjetër është e mundur. Gjatë 90 minuta çfaqjeje, këta të rinjë treguan se shoqërimi, dashuria dhe toleranca bashkojnë dhe na bëjnë të lumtur. Ata dërguan mesazhin se shoqërimi në mes të etniteteve, religjioneve, dallimeve gjuhësore dhe prejardhjeve të ndryshme kulturore është i mundur dhe se kjo është një lidhje kyqe për marëdhëniet ndëretnike.

 

 

 

homescontents