Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
31. mars 2014.

HULUMTIM MBI MËSIMIN E GJUHËS SERBE NË SHKOLLAT FILLORE NË BUJANOC DHE PRESHEVË

Shërbimi i trupit Koordinues në bashkëpunim me Ministrinë e arsimit, shkencës dhe teknologjisë, është duke punuar në përpilimin e një studimi në bazë të së cilit do të vërtetohen drejtimet e mundshme...

31. mars 2014.

MEDVEGJA NË RITMIN E EUROPËS

Medvegjë – Sllobodan Drashkoviq, kryetar i komunës së Medvegjës dhe përfaqësuesi i organizatës „Serbia në ritmin e Europës“ Igor Karadareviq kanë nënshkruar marrëveshje rreth pjesëmarrjes së fëmijëve nga kjo komun në manifestimin e madh kulturor.

28. mars 2014.

BANJA E BUJANOCIT PRET NDIHMË

Bujanoc -  Në spitalin special për rehabilitim në Banjën e Bujanocit pritet të arrihet sigurimi i mjeteve të caktuara finansiare të cilat janë të nevojshme për rikonstruktuimin e infrastrukturës në këtë sonatorium. Përveç rekonstruktuimit të dy pishinave, është planifikuar rindërtimi i fushave sportive.

25. mars 2014.

NË RRETHIN E PÇINJËS JANË PASTRUAR LOKACIONET NGA MBETJET E URANIUMIT TË VARFËRUAR

BEOGRAD – Në bazë të të dhënave zyrtare të Agjensionit për mbrotjen nga rrezatimi jonizues dhe sigurisë nukleare të Serbisë, gjatë bombardimit të NATO-s në vitin 1999, në territorin e vendit tonë është përdorur monicion i uraniumit të varfëruar.

21. mars 2014.

NË BAZËN USHTARAKE “JUG” STËRVITEN USHTRITË E TETË SHTETEVE

Bujanoc – Atasheu ushtarak i ambasadës së SHBA-së në Serbi, Poll Brocen, dhe pjesëtarët e Gardës Nacionale të qytetit të Ohajës, dje kanë biseduar me kryetarin e komunës së Bujanocit, Nagip Arifin, rreth stërvitjes së ardhshme multinacionale, e cila do të zhvillohet në bazën e ushtrisë serbe „Јug“.

18. mars 2014.

KOMUNIKATË PËR MEDIA - 18.03.2014.

„Pakicës kombëtare shqiptare dhe Partisë për Veprim Demokratik, të cilën e udhëheq Riza Halimi, i uroj për marrjen e vendimit të mirë dhe të përgjegjshëm për të dalur në zgjedhje me këtë numër të konsiderueshëm dhe për fitimin e dy vendeve në Parlamentin Republikan“

17. mars 2014.

Konkurs për ndarjen e bursave për regjistrimin e studimeve në Universitetin e Novi Sadit 2014.

Në bazë të Vendimit të drejtoreshës të Shërbimit të Trupit Koordinues i Qeverisë së Republikës Sërbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë 100 numër: 67-00-00001/2014-01  prej 11.03.2014, Shërbimi i Trupit Koordinues shpallë кonkurs për ndarjen e bursave për regjistrimin e studimeve në Universitetin e Novi Sadit.

17. mars 2014.

FTESË POLICËVE TË ARDHSHËM

Përfaqësuesit e Qendrës për Trajnim Themelor Policor në Kamenicë të Sremit, të martën më 18 mars, do të organizojnë sesionet promovuese të programit që i dedikohet konkursit të shpallur nga Ministria e Punëve të Brendshme të Republikës së Serbisë për pranim të policëve të rinj.

14. mars 2014.

OSBE-ja FTONË SHQIPTARËT TË MARRIN PJESË NË ZGJEDHJE

Bujanoc – Zëvendësja e shefit të Misionit të OSBE-së, Pola Tide, dje vizitoi Bujanocin, ku bisedoi me nënkryetarin e Partisë për Veprim Demokratik (PVD) Shaip Kamberin dhe me këtë rast ajo i ftoi shqiptarët...

14. mars 2014.

NË MEDVEGJË HAPET FABRIKA E PELETIT

Medvegjë – Kryetari i Qeverisë së Serbisë, Ivica Daçiq, dje ka lëshuar në punë fabrikën e peletit „Jabllanica Eko“ në Medvegjë, në të cilën kanë fituar punë 50 punëtor. Ndërtimin e fabrikës e kanë finansuar komuna e Medvegjës dhe Qeveria e Republikës së Serbisë...

  Следећа страна»