Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
30. shtator 2010.

30.shtatorë.2010.

„TELEKOMI“ NË LEBANE Kompanija ,,Telekom Srbija’’ a.d. dje ka hapur degën e sajë të parë në Lebane dhe paraqiti konceptin e sajë të parë të shërbimeve të telefonisë mobile dhe fikse si dhe servisit multimedijal. Me rastin e hapjes degës së re, qytetarëve u kanë ofruar telefona mobil me qmime shumë të favorshme ndërsa u është mundësuar lirim 50% për parapagimin në 12 mujorin e ardhshëm.

29. shtator 2010.

29.9.2010

AEROPORTI SI PANO REKLAMASH Panot reklanuese të Bujanocit, Vranjës, Leskocit, Pirotit, Kragujevcit, Loznicës, Ingjijës dhe Suboticës prej ditës së djeshme presin udhëtarët në aeroportin ,,Nikolla Teslla’’ në Beograd me ide që të promovohen si mjedise për investime të volitshme.

28. shtator 2010.

28. shtator 2010.

Agjensioni Amerikan për zhvillim ndërkombëtarë (USAID) ka paralajmëruar se sot dhe të mërkurën do të ndajë 160 qertifikata studentëve të cilët gjatë verës kanë marrë pjesë në programet verore të praktikës nëpër sipërmarrjet në Sanxhak dhe Serbi jugore në mënyrë që të përfitojnë përvojën e parë të punës.

24. shtator 2010.

24.shtator 2010.

Delegacioni i afaristëve nga Turqia ka vizituar Vranjën dhe regjionin e Pçinjës Vranjë – Afaristët nga Turqia janë të interesuar për investime në Serbinë jugore, është thënë gjatë vizitës së delegacionit të afaristëve në Vranjë. Delegacioni nga Turqia i udhëhequr nga kryetari i odës ekonomike të Stambollit Fikret Tanriverdi ka biseduar me afaristët nga Serbija jugore.

24. shtator 2010.

24. shtator, 2010.

NË RRETHINËN E BUJANOCIT 400 TONELATË DUHAN Bujanoc – Në rrethinën e Bujanocit mblidhen fletat e fundit të mbjelljes së sivjetme të duhanit. Janë mbledhë më tepër se 400 tonelatë duhan. Sipas vlerësimeve të para, kualiteti i duhanit është shunmë i lartë, shumë më i mirë se sa vitin e kaluar. Në rretinën e Bujanocit edhe këtë vitë, sikurse  edhe në disa vitet e kaluara, mbjellet duhani fletëshkurtër i llojit ,,prilep’’ dhe ,,jaka’’.

23. shtator 2010.

23.9.2010.

ARSIMI NË GJUHËN SHQIPE VRANJË – Ministri i pushtetit lokal dhe i vetëqeverisjes lokale Milan Markoviq deklaroi se deri në fundin e mandatit të Qeverisë së Serbisë do të zgjidhen problemet e arsimit të Shqipëtarëve në komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës në gjuhën e tyre.

23. shtator 2010.

23. shtator 2010.

PROJEKTI „QYTETARËT AKTIV“ Beograd – Ministresha për rini dhe sport Snezhana Samarxhiq Markoviq dhe drejtori i këshillit Britanik Endrew Glas nesër do të nënshkruajnë memorandumin mbi bashkëpunimin në projektin ,,Qytetarët aktiv''. Me atë rastë do të nënshkruhet edhe memorandumi mbi bashkëpunimin e këshillit Britanik me 13 qytete  dhe komuna, të cilat në tri vitet e ardhshme do të marrin pjesë në këtë projekt. Në  mes të qyteteve dhe komunave të cilat dë të nënshkruajnë këtë projekt janë Ivanjica, Klladova, Knjazhevci, Krushevci, Llajkovci, Novi Pazari, Priboji dhe Presheva, thuhet në komunikatë.

22. shtator 2010.

LENI GJURMË

„Forumi rinorë për edukatën e Romëve’’ nga Bujanoci në suaza të projektit ,,Leni gjurmë’’ i cili mbështetet nga Trupi Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, të shtunën më 18.09 ka mbajtur njërën ndër katër aksionet e planfikuara.

21. shtator 2010.

NË MËNYRË SOLEMNE HAPET QENDRA E RIPARUAR E PRESHEVËS

Kryetari i Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, ministri Milan Markoviq, ministri pa portofol Sulejman Uglanin dhe këshillëtari i lartë i drejtorit të misionit të OSBE-së në Serbi Art Flanagan dje kanë bërë hapjen solemne të qendrës së riparuar të Preshevës në të cilën janë investuar 43 milionë dinarë.

21. shtator 2010.

Takimi I grupit të posaqëm Punues për arsim të lartë

Të hënën më 20.09.2010. Shërbimi i Trupit Koordinues së Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë ka organizuar takimin e Grupit të posaqëm për shkollim të lartë në jug të Serbisë.

  Следећа страна»