Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
28. tetor 2011.

HAPJA E PARALELËS SË FAKULTETIT EKONOMIK NË BUJANOC

Në Bujanoc të premtën më 28 tetor është hapur paralelja e fakultetit ekonomik nga Subotica. Në gjeneratën e parë akademike 2011/2012 jan regjistruar 69 student të cilët mësimet do t’i ndjekin në gjuhën shqipe dhe sërbe. Për studentët sërb dhe romë mësimi do të zhvillohet në gjuhën sërbe , ndërsa për studentët shqiptar gjat shkollimit katër vjeqar 14 lëndë do të i ndjekin në gjuhën shqipe.Shkollimi i të gjith studentve do të financohet nga buxheti.

24. tetor 2011.

DHURATË

Medvegjë- Policit Agron Kasami, i cili para disa javësh ka shpëtuar jetën e një vajze dy vjeqare e cila ishte ngulfatur nga barnat, kryetari i komunës, Sllobodan Drashkovic, i ka dhururar një dhurat nga pushteti lokal me vler prej 30.000 dinarëve.

20. tetor 2011.

QEVERIA E KRAHINËS SË VOJVODINËS NDIHMON JUGUN E SËRBIS – BURSA PËR 69 BRUCOSHË

Novi Sad - Me të hollat e buxhetit  krahinor të Qeveris së Vojvodinës financohen 69 brucoshë të nacionalitetit serb , romë dhe shqiptar në Bujanoc, kështu është vendosur në mbledhjen e mbajtur dje në Novi Sad.

20. tetor 2011.

ËSHTE HAPUR QENDER TRAJNIMI PER TE RINJET NE BUJANOC

Javën e kaluar në Bujanoc është hapur një qendër trajnimi për trajnimin e katërdhjet të rinjëve nga komuna e Bujanocit dhe Preshevës.Qendrën e ka hapur organizata „Iniciativa e qytetarve“ nga Beogradi në kuadër te programit „Youth Bild“.

17. tetor 2011.

RENDI KOMUNAL

BUJANOC – Komuna e Bujanocit ka filluar të largojë deponitë në afërsi të vendbanimeve.

17. tetor 2011.

CFAR KAN TREGUAR REZULTATET E PARA TË REGJISTRIMIT

Sipas të dhënave të Entit Statistikor  të deklaruara me 15. Tetorë, në Sërbi jan regjistruar 7,4 milion qytetarë, në Beograd rreth 1,7 milion, ndërsa në Vojvodinë diqka më shum se 1,9 milion banorë.

14. tetor 2011.

Fillimi i ndërtimit të tubacionit të rrjetit të gazit në Leskoc

Ambasadori i federatës Ruse  në Serbi Aleksandër Konuzin dhe kryetari i Leskocit Sllobodan Kociq shënuan  fillimin e ndërtimit të rrjetit të shpërndarjes së gazit në Leskoc.

13. tetor 2011.

JAN LARGUAR 57 BOMBA

PRESHEVË - Në tre lokacione në komunë të Preshevës nga 29. Prilli i këtij viti jan larguar 57 bomba të paeksloduara, të cilët jan shkatrruar në vendin e ngjarjes, ka deklaruar drejtori regjional i „ Ndihmës popullore Norvegjeze për Eurpën Juglindore“ Emil Jeremiq.

12. tetor 2011.

ÇFARË ËSHTË SIGURIA NË QYTETET E JUGUT TË SERBIS

PEDEJANË – Analiza e sigurisë lokale në trembëdhjet komunat e rrethit të Pcinjës ka treguar se banorët e jugut të Serbisë më së shumti kan frig nga sëmundjet e varësisë dhe kërkojn zgjidhje të këtij problem, mirëpo ato e shohin të rëndësishëm edhe rrithen e sigurisë në komunikacion, zvoglimin e dhunës dhe rritjen e higjienës tek kafshët.

10. tetor 2011.

PËR TETË DITË JAN REGJISTRUAR GJASHT MILION BANORË

Për tetë dite nga regjistrimi i popullsisë dhe pasurisë në Serbi jan evidentuar rrethe 6 milion banorë, ka thënë dje shefi i departamentit për regjistrim   në instituin republikan për statistika Lilana Xhorxheviq. Sipas fjalëve të saj, gjithqka po ecë në rregull dhe regjistrimi po zhvillohet pa asnjë problem në të gjith teritorin e Serbisë.

  Следећа страна»