Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
31. korrik 2012.

KONKURS PËR TË RINJTË NË BUJANOVC

 Je i/e pa punsuar je në mes 15 deri 30 vjet? Jeton në Vranjë, Bujanoc dhe Preshevë? Do të bëhësh aktiv/e? Nuk ke përvoj pune? Do të mësosh dhe të kuptosh të gjitha për mundësit për përvojë, praktik dhe ndërrmarsi? Kyçu në projektin „YouthBuild Srbija – Të ritë e arsimuar dhe aktiv“  dhe bëhu njëri/a nga 40 të rinjtë të cilat në trajnim gjashtë mujorë do të fitojnë aftësit e nevojshme për punsim dhe aktivitet në bashkësin lokale.Dërgoje aplikacionin e plotsuar deri më 3. shtatorë 2012 në lirije@gradjanske.org dhe bëhu pjes e ekipit „YouthBuild Srbija – Të rinjtë e arsimuar dhe aktiv”!

30. korrik 2012.

PROGRAMI PËR TË RINJ

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut dhe Qendra Rinore nga Presheva  do të paraqesë sot në Bujanoc dhe Preshevë programin kyçja aktive e të rinjëve në jetën shoqërore dhe politike në bashkësitë lokale.

26. korrik 2012.

Realizimi i projketit PBILD, ndikim në zhvillimin e Sërbis jugore

Qëllimi i përgjithshëm i dy programeve të përbashkëta të cilat inplementohen nëpërmjet një qasjeje (PBILD), “Promovimi i paqes në jug të Sërbis” dhe “ Ndërtimi i kapacitetit inskluziv për zhvillimin lokal në jug të Sërbis”, është për të zvogluar dallimet që ekzistojnë në mes rrethit të Jablanicës dhe Pçinjës si dhe pjesës tjetër të Sërbis.  Periudha e zbatimit të projektit është deri në tetor 2012. Projekti finasohet nga mjetet e Fondit Spanjoll për arritjen e objektivave Mileniume të qëllimit për zhvillim, agjencioni Suedez për zhvillim ndërkomtarë (SIDA), agjencioni Zvicrran për zhvillim dhe bashkëpunim ( SDC), mbretria Norvegjeze dhe program i Kombeve të Bashkuara për zhvillim (UNDP). 

24. korrik 2012.

PROJEKTI „GJENERATORI“ DHE „GAZETA VRANJANE“

Njëzet e nënd përfaqsues të rinjë nga shkolla e mesme, medijat dhe Zyret për të rinjë nga Vranja, Bujanoci dhe Presheva, kanë marrë pjes në seminarin katërditorë në liqenin e Vllasincës, i cili është mbajtur nga data 5 deri më 8 korrik në kuadër të projektit „DREJTAT E PAKICAVE OBLIGIM I SHUMICËS“. „Seminarin e kanë realizuar „Gjeneratori“ dhe „Gazeta Vranjane“.

19. korrik 2012.

Për Serbinë Jugore dhe Jugperëndimore 7.5 miliardë

Projektet për zhvillimin e infrastrukturës ekonomike, të cilat dy vjet të financuara nga Bashkimi Evropian dhe Qeveria e Zvicrës përmes programit Partneriteti Evropian me komunat e EU PRIGRESIT, duhet të mundësojnë investim prej 7.5 milion në jug dhe jugperëndim të Serbisë.

19. korrik 2012.

PROJEKTI INKURAJUES I PËRGJEGJËSIS SHOQËRORE

Një grup prej njëzet e një përfaqësuesve të shoqërisë publike, private dhe civile diskutuan mundësitë për bashkëpunim në mes të sektorit të biznesit dhe bashkësive lokale, përmes iniciativave të përgjegjësisë korporative sociale. Në mesin e pjesëmarrësve ishin drejtori i përgjithshëm i BAT (British American Tobacco), dhe përfaqësues të zyrës së zhvillimit ekonomik dhe agjencisë rajonale për zvilim nw rrethi e Jablanicës dhe Pcinjës.

18. korrik 2012.

PËR PUNË TË PËRBASHKËT BIZNESI

Dhoma e Tregtise Rajonale në Leskovc ka përfunduar me sukses një tjetër projekt në fushën e bashkëpunimit ndërkufitar.Fjala është per një projekt që ka për qëllim paraqitjen të përbashkt të tregtarve serb dhe bullgar në tregtinë evropiane,ndër te tjera kan kryer trajnim 16 ditë ne fushen e sistemit të menaxhimit.

17. korrik 2012.

Dyzet projekte të reja të EU PROGRES

Grem Tindal,menaxheri i EU Progresit, projekti i cili në Sërbi mbështetet nga Bashkimi Europian dhe Qeveria e Zvicrës,deklaroi se ky program do të mbështes edhe dyzet projekte të reja,gjithashtu për projektet e deritashme ne 25 komuna në Srbine jugore dhe jug-perendimore janë ndarë rreth 6 milion euro.

13. korrik 2012.

Tomas Mur,Zavendës shef i misionit OSBE-së në Sërbi

Cfar situate në jug të sërbisë i leni pasardhësit,pasi që së shpëjti do të largoheni nga vendi jonë?Me qka jeni të kënaqur deri tani,cila pjesë në jug të Sërisë për mendimin tuaj,ka hapsirë për përmirësim? Zyra e misionite të OSBE-së ka qenë e pranishme në jug të Serbisë nga viti 2001.

13. korrik 2012.

Marrëveshje ndërmjet fqinjëve

Qeveria e re lokale në Bujanoc e përbërë nga Partia Demokratike, grupi i qytetarëve “Stojanca Arsiq” dhe koalicioni rreth Partisë Demokratike është krijuar pa kurrfarë presioni nga anash.Kryetari i komunës së Bujanocit dhe lideri i PD-së Nagip Arifi,tha se ajo është “marrëveshje ndërmjet fqinjëve, shqiptarë dhe serb”.

  Следећа страна»