Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
30. qershor 2015.

MBËSHTETJE NË VLERË PREJ 400.000 EUROVE, PËR NDËRMARRËSITË NË PRONËSI TË GRAVE

Bujanoc, Preshevë, Medvegjë – Në kuadër të aktiviteteve zhvillimore të programit të PROGRES-it Europian, të cilët kanë për qëllim mbështetjen e barazisë gjinore dhe rimbëkëmjes ekonomike të grave përmes krijimit të vendeve të reja të punës, është shpallur ftesë publike për ndarjen e mjeteve të pakthyeshme për fillimin e biznesit në pronësi të grave, të cilin biznes do ta udhëheqin gratë. Unioni Europian dhe Qeveria e Zvicrrës kanë ndarë gjithsej 400.000 euro për mbështetjen e 40 projekteve. Ftesa publike do të hapet më 24 korrik 2015.

30. qershor 2015.

GASHIQ: QYTETARËT E SERBISË NUK KANË ARSYE PËR BRENGOSJE

Preshevë -  Ministri i Minstriswë së Mbrojtjes, Branisllav Gashiq, ka deklaruar dje se qytetarët e Serbisë nuk kanë nevoj për brengosje përshkak të numrit të rritur të emigrantëve, sepse strukturat e sigurisë mbajnë kujdes maksimal për gjithçka.

30. qershor 2015.

TË ARDHURAT MESATARE NË MEDVEGJË JANË RRITUR PREJ 20.000 NË 58.000

Medvegjë – Në komunën e Medvegjës të ardhurat mesatare në neto për muajin maj, kanë arritur në shumë të jashtëzakonshme prej 58.217 dinarë, çka është 2,7 herë më e madhe se të ardhura e muajit të kaluar.

29. qershor 2015.

MINISTRI VERBIQ KA BISEDUAR ME NAGIP ARIFIN DHE RAGMI MUSTAFËN

Preshevë, Bujanoc - Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik Sërgjan Verbiq me bashkëpunëtorët e tij u takua të premten me kryetarët e komunave të Preshevës dhe Bujanocit, Ragmi Mustafëm dhe Nagip Arifin, si dhe me kryetarin e Këshillit Kombëtar Shqiptar, Jonuz Musliun.

29. qershor 2015.

DOGANIERËT NË BUJANOC KANË ZBULUAR MË SHUMË SE 20 AFGANISTAN NË TRENIN TRANSPORTUES

Bujanoc – Doganierët në stacionin herurudhor në Ristovcë të Bujanocit, në trenin transportues kanë zbuluar 23 afganistan të cilët në mënyrë ilegale kanë tentuar ta kalojnë kufirin shtetëror të Serbisë.

Emigrantët kanë tentuar që të shkojnë deri në Austri, çka ka qenë destinacion i fundit i trenit i cili udhëtonte prej Greqisë në drejtim të Hungarisë. Treni kishte arritur në orët e mëngjesit në stacionin hekurudhor në Ristovcë, ndërsa doganierët kanë nisur që detajisht ta kontrollojnë kur e kanë parë se vula doganore është e dëmtuar. Me rastin e kontrollimit kanë konstatuar se në njërin nga 16 vagonat të trenit transportues kanë qenë 23 persona nga Afganistani, prej të cilëve 14 meshkuj, pesë gra dhe katër fëmijë të moshës 5-13 vjeçare.

Të gjithë udhëtarët i`u janë dorëzuar policisë në kompetencë të mëtejshme.

Burimi: Beta, Blic dhe Trupi Koordinues

29. qershor 2015.

KA KONTRABANDUAR SIRIAN

Preshevë – Policia në Preshevë ka arrestuar B.A (45) nga rrethina e Preshevës, nën dyshimin se ka kryer veprën penale të kalimit ilegal të kufirit shtetëror dhe kontrabandim me njërëz.

29. qershor 2015.

Konkurs - YouthBuild Srbija

Inkuadrohu në programin YouthBuild Srbija dhe mëso se si ndertohet dhe mbahet web faqja, të gjeshë punë apo të fillosh biznesin tënd dhe kontribo në zhvillimin e komunitetit.

Të ofrojmë  mësim, vullnetarizëm,  fitimin e përvojës dhe një shans që si pjesë e një ekipi prej 30 femrave të reja, të bësh diçka për veten dhe komunitetin tënd.

26. qershor 2015.

BRANKICA JANKOVIQ: NUK KEMI VËRTETUAR DISKRIMINIMIN E REFUGJATËVE NË PRESHEVË

Preshevë – Gjatë vizitës së djeshme në Preshevë, Komesarja për Mbrotjen e Barazisë, Brankica Jankoviq, nuk ka vërtetuar se banorët lokal i diskriminojnë dhe as që tentojnë që në mënyra të ndryshme t`i mashtrojnë refugjatët të cilët arrijnë në Serbi nga vendet të përfshira nga lufta.

26. qershor 2015.

FONDI PËR NDËRTIMIN E NJËQIND SHTËPIVE NË BUJANOC

Bujanoc – Kompania ndërtimore “Elhan Komerc”, nga Bujanoci, është njëra ndër 180 kompanitë dhe personat të cilët janë pjesë të projektit “Ndërtimi i 100 shtëpive”, qëllim i të cilës është ndërtimi i shtëpive për të varfërit dhe familjet në të cilat jetojnë personat me aftësi të kufizuara”, ka thënë pronari i kësaj kompanie, Nexhat Behluli.
26. qershor 2015.

KA FILLUAR VERA KULTURORE E FËMIJËVE NË VRAJSKA BANJË

Vrajska Banjë – Në fillim të qershorit ka filluar vera kulturore e fëmijëve në Vrajska Banjë. Sipas fjalëve të drejtoreshës Sllavica Sotiroviq, kryetarës së komunës së Vrajska Banjës, ky manifestim kjo vetëm se ka filluar të bëhet tradicional dhe qëllim i të cilit është shoqërimi i fëmijëve por edhe që Vrajska Banjë të bëhet vend ku do të munden t’i shikojnë shfaqjet për fëmijë dhe të merren me aktivitetet të përshtatshme për fëmijë.

  Следећа страна»

 

 

homescontents