Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
30. dhjetor 2008.

30. dhjetore 2008

30. dhjetore 2008- Zoteri Milan Markoviq, kryetari aktual i Trupit Koordinues per komunat Presheve, Bujanoc dhe Medvegje ne takimin e Vitit te Ri me paraardhesit e tije Zoteri Nebojsha Qoviq dhe Rasim Lajiq.

29. dhjetor 2008.

Ministri I pushtetit local dhe I veteqeverisjes lokale dhe kryetare I Trupit Koordinues per komunat Presheve, Bujanoc dhe Medvegje u drejtohet keshilletareve te komunes se Bujanocit, 29. nentore. 2008

I nderuari kryetare i Kuvendit te Bujanocit Te nderuar keshilletare Po ju drejtohem me rastin e mbledhjes se sotme te Kuvendit Komunal ku keshilletaret do te vendosin per gjerat me te rendesishme per qytetare e komunes.

22. dhjetor 2008.

Veshtrim, 22.12.2008

Agjensioni i SHBA-ve per zhvillim nderkombetare (USAID) ka siguruar 20.000 dollare kompanise ,,Celiku'' nga Presheva, kompani e cila merret me prodhimin dhe instalimin e PVC-se dhe te zdrukthtarise se aluminit, ku eshte mundesur kompletimi dhe modernizimi i procesit te prodhimit te kesaj sipermarrje, ka njoftuar dje ky agjension. Te hollat jane siguruar nga Programi USAID-it per ekonomi te sigurte me qellim te sigurimit te pjeses se mjeteve te nevojshme per blerjen e kater makinave per kete sipermarrje, e cila do t'i mundesoje kesaj sipermarrje zhvillimin e kapaciteteve te prodhimit, perparimin e kualitetit te prodhimit si dhe pushtimit te tregut te ri, eshte thene ne mes te tjerash.

17. dhjetor 2008.

17.12.2008

Kryetari i Nishit Milosh Simoviq dhe drejtori i zyres se organizates Gjermane ,,HELP'' Timo Shtegelman nenshkruan marreveshjen per bashkepunimin ne projektin ,,Mbeshtetja e zhvillimit lokal ne Serbine Jugore''. Projekti me vlere 1.4 milion euro zbatohet ne dy qytete, Nish dhe Vranje si dhe ne komunat e Bujanocit, Gaxhin Han, Pirotit dhe Presheves. Eshte parapare mbeshtetja per 80 start up biznese ne material dhe pajisje, donacioni individual kap shumen prej 2.000 euro si dhe eshte siguruar stervitja nga ana e eksperteve.

8. dhjetor 2008.

8. dhjetore 2008

Z. Sima Gazikaloviq, Nenkryetare i Trupit Koordinues per komunat Presheve, Bujanoc dhe Medvegje dhe kryeshef i Zyres se Trupit Koordinuesne Bujanoc, se bashku me keshilletaret e Drejtorit te Sherbimit te Trupit Koordinues, Ana Brnabiqin dhe Danijel Nenadiq, kane mbajtur takim me dekanet dhe profesoret e fakultetit Juridik te Nishit. Tema e takimit ka qene planifikimi i ardhshem mbi mundesine e hapjes se paraleleve te ketyre dy fakulteteve ne Medvegje..

6. dhjetor 2008.

6, 7, 13 dhe 14 shtatore 2008-12-10

Sektori per media i Misionit te OSBE-se ne Serbi, ne bashkepunim me radio stacionet B92 dhe Radio Ema nga Bujanoci, organizon trajnimin e grupit te radio gazetareve te rinje te cilet jane ne praktike ne kete radiostacion te Bujanocit. Qellimi i ketij trajnimi eshte qe gazetaret e rinje t'i perfitojne shkathtesite themelore nga sfera e radio gazetarise si dhe te permiresoje kapacitetet e Radio Emes me produksion te gazetarise.

3. dhjetor 2008.

03.dhjetore 2008

Kryetari i komunes se Medvegjes Sllobodan Drashkoviq dhe keshilletari i larte i USAID-it Art Flanagan ne Medvegje kane bere hapjen e zyres per zhvillim ekonomik. Qellimi i hapjes se kesaj zyre eshte ndihma ne zhvillimin ekonomik te kesaj komune te varfer problemi primar i se ciles eshte leshimi i rinise se kesaj komune.

28. nëntor 2008.

28.11.2008

SI TE PREGATITET BIZNES PLANI

26. nëntor 2008.

26. nentore 2008

BUJANOC- Sot ne zyren e misionit te OSBE-se do te behet prezentimi i Doracakut te ri mbi forcimin e shoqerise civile dhe mjeteve te informimit rreth percjelljes se punes se pushtetit lokal.

20. nëntor 2008.

20.11.2008.

Presheve- Ne sallen e konferences te komunes se Presheves eshte mbajtur trajnimi treditor, ne kuader te projektit "Per ne mjedis te qendrueshem". Gjate ketij trajnimi nxenesve te gjimnazit "Skenderbeu" (Junior Achievement) ju eshte dhene mundesia qe nga trajnuesit Rexhep Ilazi (menaxher ne zyren e programit SCOPS) dhe Armend Aliu(drejtor i agjencionit per zhvillim te komunave PB) permes edukimit jo formal te aftesohen dhe trajnohen si dhe te fitojne njohuri ne lidhje me pershkrimin e projekteve dhe maredhenieve me publikun, qe ne te ardhmen te ken mundesi dhe aftesi konkurimi me projekte tek donatoret e ndryshem.

  Следећа страна»

 

 

homescontents