Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
30. prill 2011.

Ç’MINIMI I JUGUT TË SËRBISË

Në bazë të bashkëpunimit bilateral të Norvegjisë dhe Sërbisë,  dje në fshatin Bushtran në komunë të Preshevës ka filluar akcioni i ç’minimit të 4,3 kilometrave katror, hapsira kto të dyshuara në jug të Sërbisë. Emil Jeremiq, drejtor regjional i Ndihmës së popullit Norvegjez, ka thënë se në Sërbi egzistojn rreth 16 kilometra katror me bomba kasetore  të pa eksploduara nga periudha e NATO bombardimëve.

21. prill 2011.

POZITË MË TË MIRË PËR PAKICAT

Qeveria e Sërbisë, e pos kësaj dhe Ministria e punëve të mbrendshme (MPB), janë përcaktuar që të avancojnë pozitat e pakicave nacionale dhe të mundësojnë inkuadrimin e plotë të tyre në shoqëri, ka thëne zëvendës  kryeministri dhe ministri i punëve të mbrendshme Ivica Daçiq në mbledhjen përkushtuar situatës së përgjithshme për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

19. prill 2011.

JUNIORËT NGA BUJANOCA VIZITUAN BEOGRADIN

Klubi i basketbollistëve BSK Junior nga Bujanoca për  basketbolistët e vegjël  ka organizuar vizitë në Beograd. Ata rreth pesëdhjetë të moshave nga gjashtë deri në dhjetë vjeç, të hënën më 18 prill vizituan kryeqytetin, dhe në hallën sportive të Beogradit të Ri prezentuan në stërvitjen e juniorave të KB partizan.

14. prill 2011.

Prezantimi i programit të Fondit për zhvillimin e Sërbis në Bujanoc

Bujanoc – Dje në Bujanoc është mbajtur takim i ndërmarësve nga Bujanoci dhe Presheva me përfaqësuesit e Ministrisë për ekonomi dhe zhvillim regjional, Fondin për zhvillim dhe trupin Koordinues të Qeverisë së Republikës së Sërbis për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. Sekretarja e shtetit në Ministrinë e ekonomisë Dragijana Radonjiq-Petroviq dhe drejtoresha e Fondit për zhvillim Sllagjana Backoviq, në sallën e mbushur të shtëpis së kulturës në Bujanoc, vurën në dukje se qëllimi i vizitës së tyre  janë ndërmarësit nga jugu i Sërbisë të interesuar si për mjete të pakthyeshme të Ministrisë së ekonomisë, ashtu edhe për kredi nga Fondi.

12. prill 2011.

FTESË PËR MEDIAT - 13.04.2011.

Të mërkurën, më 13. prill., me fillim prej orës 12 në Shtëpinë e Kulturës në Bujanoc, Trupi Koordinues i Qeverisë së republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Ministria e ekonomisë dhe zhvillimit regjional dhe komuna e Bujanocit organizojnë prezantimin e programit të Ministrisë së ekonomisë dhe Fondit për  zhvillim.

11. prill 2011.

PASTRIMI I JABLLANICËS

MEDVEGJË, LEBANË – Nga Medvegja  deri në Lebanë dhe Leskovc, në kuadër të akcionit “Të pastrojmë Sërbinë” ka filluar regullimi i Jablanicës, njërit prej  lumejëve më të ndotur në Jug të Sërbisë. Në akcionon e pastrimit është inkuadruar shoqata e peshkatarëve “Veternica” dhe inspekcioni i bujqësisë së rrethit të Leskovcit.

8. prill 2011.

QEVERIA I KA PREMTUAR NDIHMË BUJANOCIT DHE MEDVEGJËS

Bujanoc- Nënkryetarja e Qeverisë së Sërbisë Verica Kalanoviq ka deklaruar në Bujanoc që kjo komunë është e përshtatshme për investime të huaja sepse gjindet përskaj koridorit 10. Kalanoviq pas takimit me kryetarin Shaip Kamberin dhe kryetaren e Kuvendit komunal të komunës së Medvegjës Natasha Filiqin tha se janë marur vash që Agjencionit për investime të huaja në kohë sa më të shpejt ti dorëzohet lista e tokave të lira për investime industriale nga jashtë.

7. prill 2011.

VERICA KALANOVIC NE VIZI TE BUJANOVAC

Nënkryetarja e Qeverisë së Sërbisë Verica Kalanoviq, e cila është përgjegjëse për zhvillimin ekonomik dhe rajonal

6. prill 2011.

PËRKRAHJA E “HELPIT” NDËRMARËSVE TË RINJË

Vranje - Organizata humanitare gjermane “Help” e ka nënshkruar kontrat me pesëdhjetë ndermarës të rinjë në Vranjë rreth përkrahjes së zhvillimit të punës së tyre. Më së tepërmi shfrytëzues të kësaj përkrahje, më shumë se  20, mirren me bujqësi, pastaj me shërbime dhe me zeje. Një e treta e tyre janë gra. Idetë e tyre janë vlerësuar si më të vlevshme. Për ti realizuar, do ti mundësohet blerja e mjeteve dhe materialit  në vlerë prej dy mijë euro për biznes. Tetëdhjetë përqind e ndihmës është e pa kthyeshme. Me këtë, ndërmarësit e rinjë do të kalojnë trajnime me qëllim që puna e tyre të jetë e qëndrushme.

5. prill 2011.

NXËNËSIT TANË MË TË MIRË NË ZGJIDHJEN E KONFLIKTËVE, DHURAT SHKOLLAVE NGA BUJANOCI DHE SUBOTICA

Në akedemin e shkollave te mesme evropjane (ACES), që është mbajtur vikendin e kaluar në Pragë, në konkurenc të 101 shkollave nga regjioni, shkolla nga Bujanoci dhe Subotica janë shpallur si  më të mirat në kategorit e “zgjidhjes së konfliktëve” dhe për “pune  ekipore interkulturore”.

  Следећа страна»