Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
31. janar 2017.

PUNË PËR 500 USHTARË NË 19 QYTETE

Beograd, Bujanoc, Vrajë – Me rastin e pranimit të edhe 500 ushtarëve profesional në Ushtrinë e Serbisë, Ministria e Mbrojtjes ka caktuar vendet për shërbimin dhe adresat e postave ushtarake në 19 qytete në të cilat kandidatët mund të paraqesin paraqitjet e tyre. 

 
31. janar 2017.

KTHEHU ZONË, DY DITË NË KINEMA

Bujanoc – Pas katërmbëdhjetë ditëve të shfaqjes së premierës nëpër qytetet e Serbisë të filmit vendor “Zona Zamfirova pjesa e dytë – Kthehu Zonë”,  nesër arrin edhe në Bujanoc.

31. janar 2017.

CESID-I: QYTETARËT DHE SJELLJA E VENDIMEVE SOT NË SHTËPINË E KULTURËS

Bujanoc -  “Pjesëmarrja e qytetarëve në sjelljen e vendimeve në Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë – problemet, sfidat dhe rekomandimet”, është emir i analizës e cila do të prezentohen sot në sallën e vogël të Shtëpisë së Kulturës në Bujanoc, duke filluar nga ora 10.

31. janar 2017.

KA DHURUAR PAJISJET BASKETBOLLISTËVE ISH KLUBIT TË TIJ NË MEDVEGJË

Medvegjë – Nenad Joviq, ish lojtari i KB “Jabllanica”, dhe sot një trajner i suksesshëm në Kinë, ka dhuruar pajisjet basketbollistëvë t ëish klubit të tij.

30. janar 2017.

KOHA E KEQE KA SHTYRË PËRFUNDIMIN E AUTOUDHËS NGA SËRPSKA KUQA DERI NË LEVOSOJË

Bujanoc – Afati për ndërtimin e pjesës së autoudhës nga Sërpska Kuqa deri në Levosojë, në komunën e Bujanocit është shtyrë për dhjetë muaj. Shkaku kryesor për shtyerjen e punimeve janë 49 ditë me shi dhe borë, vërshimet dhe projektet të cilat është dashur që të përmirësohen.

30. janar 2017.

KLUBI RINOR I BASKETBOLLIT NGA BUJANOCIT “PLAY 017”, THEMELON AKADEMINË E BASKETBOLLIT

Bujanoc – “Për të ardhmen e basketbollit në Bujanoc nuk duhet të brengosemi. Sepse ajo është e qartë dhe e ndritshme, çka do që të mendojnë të tjerët. Nëse nga vetqeverisja lokale në të ardhmen do të marrin ndonjë ndihmë financiare, klubi do të rritet në qendrën e llojit të tij për zhvillimin e talentëve të basketbollit në jugun e Serbisë”, ka thënë Nenad Stajiq, themeluesi dhe trajneri i klubit basketbollistik PLAY 017, duke paralajmruar edhe themelimin e akademisë së basketbollit në Bujanoc.

30. janar 2017.

NË MEDVEGJË ËSHTË SHËNUAR FESTA E SVETI SAVËS

Medvegjë – Festa e nxënësve Sveti Sava është shënuar në shkollat e territorit të Medvegjës. Në shkolla kjo ditë ishte ditë pune, por jo edhe mësimore. Në SHF “Jabllanica e Epërme”, në orën 11, ndërsa në shkollën e mesme “Nikolla Teslla”, nga ora 12 në akademinë solemne e Sveti Savës dhe me prerjen e kulaçit të festës është shënuar Sveti Sava, dita shpirtërore, festa shkollore për nderë të kryepeshkopit, edukatorit dhe krijuesit të legjistraturës.

30. janar 2017.

“MJESHTRIT E PROGRAMIMIT” – SHKOLLA FALAS ONLINE TË PROGRAMIMIT PËR NXËNËS

OJQ iSerbia organizon shkollën falas online të programimit për nxënësit me emrin “Mjeshtrit e programimit”, nën mbështetjen e Ministrisë së Tregëtisë, Turizmit dhe Telekomunikacionit. Shkolla është e dedikuar për të gjithë nxënësit e interesuar nga e gjithë Serbia, të moshës prej 12 deri 19 vjeçare. 

27. janar 2017.

KUZHINA POPULLORE E KRYQIT TË KUQ NË BUJANOC VAZHDON TË PUNOJ

Bujanoc – Përshkak të kohës së gjatë me borë, akull dhe temperatura shumë të ulta gjatë dimrit, kryqi i Kuq i Bujanocit, në bashkëpunim me Kryqin e Kuq të Serbisë, shqyrton mundësinë e vazhdimit të punës për edhe një muaj të Kuzhinës Popullore.

27. janar 2017.

AKADEMIA E SHKOLLËS SË EUROPËS QENDRORE: KONKURS PËR PROPOZIMIN E INICIATIVAVE SHKOLLORE TË CILAT KONTRIBUOJNË NË ZHVILLIMIN SHOQËROR DHE PËRFSHIRJEN SOCIALE (AFATI: 28.02.2017)

Akademia e Shkollave të Europës Qendrore (Academy of Central European Schools – ACES) ka shpallur konkurs për projektet e shkollave/bashkësive të cilat ballafaqohen me sfidat shoqërore. Projektet shkollore sigurojnë kuadër konkret për kombinimin e mësimit, trajnimin, informimin, veprimin dhe takimet e reja.

  Следећа страна»

 

 

homescontents