Arkiva e lajmeve
                   

MËSIMI NË SHKOLLAT FILLORE DHE TË MESME NË SERBI DO TË PËRFUNDOJË MË 31 MAJ

29. prill 2020.

Beograd-Ministri i Arsimit, Mlladen Sharçeviç tha që mësimet në shkollat fillore dhe të mesme në Serbi do të përfundojnë  në 31 maj.  Ai tha për televizionin Prva se ligjëratat në fakultete do të përfundojnë  rreth 15 maj dhe dhe mësimdhënie për maturantët më 25 maj.

 “Nga 1 qershori, ne mund të përfundojmë disa punë individuale dhe në grupe të vogla, pasi atëherë do të kemi provime përfundimtare dhe pranuese ”, tha Ministri.

Ndërsa foli për  institucionet parashkollore, Ministri i Arsimit  Mlladen Sharçeviç deklaroi se ishte shumë herët për të marrë një vendim se kur institucionet parashkollore do të hapen. Siç tha ai nxënësit duhet të jenë të ndjeshëm dhe të prisnin që historia e virusit korona të pushojë pak.

"Matura  gjithashtu mund të festohet në fund të qershorit dhe 28 qershori,  Vidovdani, është një datë e mirë. Nëse bëhet nëoborrin e shkollës mund të festohet me maska ose pa maska, në mënyrë që fëmijët të mos kenë nevojë të shkojnë në hotele. Vajzat dhe djemtë mund të vishen, të vijnë në shkollë për të bërë fotografi, ndërsa prindërit e tyre do të kenë një kujtim të asaj dite  dhe të gjithë do të kënaqen paksa. Nësene do të jemi në gjendje ta bëjmë ”, tha Ministri Sharçeviç.

Burimi: RTV Ritam dhe Trupi Koordinues