Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
17. dhjetor 2019.

SHF ”BRANKO RADICEVIC”: FËMIJËT DHE ARSIMTARËT E TYRE NGA VENDET E JASHTME JANË BEFASUAR ME BUJANOCIN

Bujanoc - Shkolla fillore Branko Radiceviq në Bujanoc pranoi dyzet nxënës fillorista dhe mësuesit e tyre nga Spanja, Polonia, Rumania dhe Turqia, me të cilët para së gjithash do të shoqërohen...

17. dhjetor 2019.

TREGU NË KMETOVC I BASHKON SERBËT DHE SHQIPTARËT

Bujanoc, Kmetovc - Më shumë se një vit më parë, banorët e fshatit të anamoravës Kmetovc, u pajisën me një treg të rregulluar bukur, ku ata do të shesin produktet e tyre, ndërsa këtë më herët e kishin bërë përgjatë autostradës Gjilan – Bujanoc.

17. dhjetor 2019.

DITËT E BLETARISË: MJALTI NË BUJANOC I SHTRENJTË POR KUALITATIV

Bujanoc - Manifestimi "Ditët e Bletarisë" u hap në Shtëpinë e Kulturës në Bujanoc, e organizuar nga pushteti vendor dhe Shoqata e Bletarëve Apikula, dhe mblodhi rreth njëzet ekspozues.

16. dhjetor 2019.

SHTËPIA MEDIATIKE U HAP NË VRANJË

Shtëpia e Parë mediatike në Serbi u hap në Vranjë si rezultat i përpjekjeve të përbashkëta të Ekipit të Zhvillimit dhe Integrimit dhe Iniciativës Qytetare. Vendi mediatik do të jetë një vend për të gjitha organizatat dhe shoqatat që nuk kanë hapësirë në këtë qytet për të mbajtur forume, tryeza të rrumbullakëta dhe ngjarjeve të tjera të jetës së lirë shoqërore.

16. dhjetor 2019.

THIRRJE PËR ANËTARËT E KOMISIONIT PËR KONKURSET MEDIALE TË MINISTRISË SË KULTURËS DHE INFORMIMIT

Ministria e Kulturës dhe Informimit ka ftuar shoqatat e gazetarëve dhe mediave, të regjistruara të paktën tre vjet para datës së shpalljes së konkursit në fushën e informimit publik për vitin 2020, për të propozuar anëtarët e bordeve të përzgjedhjes, si dhe ekspertë të mediave të interesuara për të marrë pjesë në punën e komisioneve.

16. dhjetor 2019.

LAJM I MIRË PË “FRILANSERËT” (TË LIRËT): PAGESA E PËRVOJËS SË PUNËS DHE VËRTETIMI I LIBREZAVE TË SHËNDETIT PËR ATA QË PUNOJNË PËR TË HUAJT NGA SHTËPIT E TYRE

“Frilanserët” të lirët të cilë nga Sërbia  punojnë për të huajt që nuk janë të regjistruar në vendin ton mundë të paguajn përvojën e punës dhe të vërtetojnë librezën e shëndetit, gjë që më herët nuk kanë mundur.

13. dhjetor 2019.

MINISTRIA E KULTURËS DHE INFORMIMIT KA SHPALLUR KONKURSET MEDIALE PËR VITIN 2020

Ministria e Kulturës dhe Informimit ka shpallur nëntë thirrje për propozime për bashkëfinancim të projekteve të interesit publik në fushën e informimit publik për vitin 2020.

13. dhjetor 2019.

PROJEKTI DITARI EUROPIAN - KONKURSI I DHJETË “EUROPA DHE UNË” (AFATI: 31 JANAR 2020)

Pas përfundimit me sukses të konkursit të nëntë në Ditarin Evropian vitin e kaluar shkollor, Delegacioni i Bashkimit Evropian në Republikën e Serbisë fton nxënësit e shkollave të mesme të bëjnë kërkesë për konkursin e dhjetë, jubilar për punë kreative dhe inovative.

12. dhjetor 2019.

VALLJA E PARË MULTIETNIKE U MBAJTË NË MEDVEGJË

Medvegjë - Vallja e parë multietnike "Luajmë së bashku" e organizuar nga shoqata "Vez", nën kujdesin e Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, u mbajt në qendrën kulturore në Medvegjë.

12. dhjetor 2019.

THIRRJE PËR TË MARR PJESË NË SEMINARIN "TË DREJTAT E GRAVE ME INVALIDITET- NGA JETA NË POLITIKË"(AFATI:15 DHJETOR 2019)

Regjistrohuni për të marr pjesë në seminarin "Të drejtat e grave me invaliditet- nga jeta në politikë". Seminari do të organizohet nga organizata IZ KRUGA - Beograd, me mbështetjen e UN Women, me qëllim të forcimit të aftësive të anëtarëve të organizatave të grave për të promovuar rëndësinë e të drejtave politike, ekonomike, sociale dhe të kujdesit shëndetësor të grave me invaliditet.

  Следећа страна»

 

 

homescontents