Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
31. mars 2009.

31. mars 2009

Takimi i parë i Trupit të ri Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë duhet të mbahet gjatë kësajë jave, pasiqë javën e kaluar u nënshkrua marrëveshja rreth rekonstruksionit të Trupit Koordinues ku pas dy vitesh kyqen edhe përfaqësuesit e partive politike të shqipëtarëve nga Jugu i Serbisë.

31. mars 2009.

31 mars 2010

Vranjë- Ministresha e PIN-it, Verica Kalanoviq konsideron që shteti duhet të investoj më tepër në Serbinë jugore, mirëpo për këtë duhet një inisiativë më e madhe e pushteteve lokale.

27. mars 2009.

SHQIPETARET PERSERI NE TRUPIN KOORDINUES

BEOGRAD, 27 mars 2009- Ministri  për administratë shtetërore dhe vetëadministratë lokale e njëherit edhe kryetarë i Trupit Koordinues pranë Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, Milan Markoviq, deputeti popullorë në Kuvendin Popullorë të Republikës së Serbisë, Riza Halimi  si dhe Kryeshefi i OSBE-së në Serbi, ambasadori Hans Ola Urstad,  nënshkruan Marrëveshjen mbi principet e rekonstruimit të Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoci dhe Medvegjë.

26. mars 2009.

SHQIPËTARËT PËRSËRI NË PËRBËRJEN E TRUPIT KOORDINUES 26.03.2009.

Nesër, më 27 mars, ministri i për administratë shtetërore dhe vetëadministratë lokale e njëherit edhe kryetarë i Trupit Koordinues pranë Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, Milan Markoviq, deputeti popullorë në Kuvendin Popullorë të Republikës së Serbisë, Riza Halimi  si dhe Kryeshefi i OSBE-së në Serbi, ambasadori Hans Ola Urstad, do të nënshkruajnë Marrëveshjen mbi principet e rekonstruimit të Trupit Koordinues për komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës.

26. mars 2009.

26. 03. 2009

Në muajtë e parë të këtij viti, fabrika e konstruksionit të kornizave në Preshevë përparësi i ka dhënë prodhimit eksportues, mirëpo kanë prodhuar edhe geshtele si dhe shtretër për tregun vendorë. Në këtë periudhë në përgjithësi janë prodhuar geshtele për kërkesat e fabrikës së  ,,SIMPO-s’’ (fabrika preshevare është  pjesë e ,,SIMPO-s’’), si dhe pabrikën e shtretërve në Bujanoc.

17. mars 2009.

Donacion tjetër i Ministrisë së bujqësisë për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë

Ministi i bujqësisë, pylltarisë dhe i ekonomisë së ujërave, Sasha Dragin dhe drejtori i Shërbimit të Trupit Koordinues, Nenad Gjurgjeviq, vizituan më 17 mars Bujanocin me q’rast dhuruan donacione në fidane për distribucion të mëtutjeshëm për komunat e Bujanocit, Medvegjës dhe Preshevës.

7. mars 2009.

7 mars 2009

Ndërtimi i Koridorit 10, investimet në infrastrukturë në 40 komunat më të pazhvilluara, dhe mbështetja e industrisë automobilistike në Kragujevc, janë tri projektet më të rëndësishme këtë vit ku përmes Planit Nacional Investitorë do të finansohet me rreth 8,2 miliardë dinarë.