Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
31. gusht 2011.

KONKURS për ndarjen e bursave nxënësve të shkollave të mesme në komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës për periudhën shtatorë-dhjetorë të vitit shkollorë 2011/2012

Në bazë të vendimit të Qeverisë 05 nr 401-1146/2011 nga 24 shkurti 2011, Shërbimi i Trupit Koordinues të Republikës së Serbisë për komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës (Teksti në vijim Shërbimi i Trupit Koordinues), shpallë

19. gusht 2011.

SEMINAR PËR LIDER TË RINJË

Në Beograd dje, në seminarin trejavor, janë mbledhur 53 lider të rinjë nga Srbia, SHBA-të, Hungaria, Sllovakia dhe Sllovenia, në kuadër të programit Amerikan për lider të rinjë të Evropës qendrore., është komunikuar nga Nisma e të rinjëve për  të drejtat e njeriut.

19. gusht 2011.

NË BUJANOC, PROFESORËT SERB MËSOJNË GJUHËN SHQIPE

Problemi i profesorëve të gjuhës sërbe egziston në Jug të Sërbisë, ku janë të nevojshëm muaj që të plotësohet një vend pune.

17. gusht 2011.

FILLON NDËRTIMI I MINI HE “PRVONEK”

Vrajë - Në lumin e Banjshticës, jo larg nga Banja e Vrajës, gjegjësiht në sistemin e akumulimit të ujit për furnizimin e Vrajës dhe Bujanocit, do të fillojë ndërtimi i mini-elektranës “Prvonek”.

15. gusht 2011.

FONDI PËR ZHVILLIM, NJË INKURAJIM PËR JUGUN E SËRBISË

Nish – Zhvendosja e selisë së Fondit për zhvillim nga Beogradi në Nish në shkurt të këtij viti, ka dhënë tashmë rezultatet e para. Sllagjana Backoviq (Sladjana Backović) , drejtore e Fondit, thot se pas dhjetra takimeve të mbajtura me përfaqësuesit e kësaj organizate shtetërore, me personat nga odat ekonomike dhe me shoqatat  e biznesit nga i tërë vendi, veçanarisht nga jugu dhe jug-lindja e Sërbisë, ndryshohet klima dhe shihet një lëvizje e dukshme në planin e biznesit.

15. gusht 2011.

KONKURSE TË MPB-së PËR PAKICAT KOMBËTARE NË JUG TË SËRBISË

Konkurset e MPB-së të Republikës së Sërbisë në Jug të Sërbisë, në të cilat kanë marë pjesë vetëm pakicat kombëtare, me sukses janë të përfunduara. Pas verifikimeve të BIA-së dhe Ministrisë së punëve të brendshme, në trajnim janë pranuar 10 persona nga Medvegja, 20 nga Presheva dhe 20 nga Bujanoci. Trajnimi do të zgjasë një vit.

10. gusht 2011.

NDIHMË NË BALLAFAQIMIN ME PROBLEMET

Programi  „ Ruajtja e paqës dhe zhvillimi lokal gjithpërfshirës“ (PBILD) është një program i përbashkët i KB-së në jugun e Sërbisë, të cilin e realizon Programi i Kombeve të Bashkuara për zhvillim (UNDP), si agjension drejtues në program, Fondi i fëmijëve i Kombeve të Bashkuara (UNICEF), Programi i Kombeve të Bashkuara për vendbanime të njerëzve (UNHABITAT), Komisioneri i Lartë  i Kombeve të Bashkara për refugjat (UNHCR), Organizata ndërkombëtare e punës (ILO) dhe Organizata ndërkombëtare  për  migrim (IOM). Agjensionet e KB-së bashkpunojnë me të gjitha komunat e Rrethit të Pçinjës dhe Jabllanicës, me Qeverinë e Sërbisë si dhe me Trupin Koordinues të Qeverisë së Republikës së Sërbisë për komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, Zyrën e mbrojtësit të qytetarëve dhe me Komesarijatin për refugjat.

4. gusht 2011.

SHFAQJA TEATRALE „SHTËPIJA JONË“

Fundjavën e kaluar organizata The Future nga Tërrnoci i Madh për  qytetarët e Bujanocit ka paraqitur shfaqen teatrale „Shtëpia jonë 2“. Kjo shfaqje ështe vazhdim i pjesës së parë e cila para një muajit ishte paraqitur në Shtëpinë e kulturës Vuk Karaxhiq. Këtë herë,  të rinjt nga kjo organizatë vendosën që shfaqen ta paraqesin në ambijent të hapur në shëtitoren kryesore te Bujanocit, në mënyrë që të tërheqin më shumë shikues.

4. gusht 2011.

SEANCË SIMULIMI, DEBAT RRETH PARANDALIMIT TË ALKOHOLIT

Në Kuvendin e Sërbisë sot do të mbahet simulim i një seance parlamentare për gjimnazistët nga 16  komuna dhe qytete të Sërbisë, ndërsa temë debati do të jetë propozim ligji nga fusha e parandalimit të alkoholit tek të rinjt.

3. gusht 2011.

JANË ASGJËSUAR 48 BOMBA KASETORE

Preshevë -  Me asgjësimin e 48 bombave kasetore në teritorin e Bushtranit  në Preshevë është përfunduar çminimi i lokacionit të parë në këtë komunë, ka deklaruar dje drejtori  regjional i ndihmës së popullit Norvegjez për Evropën juglindore Emil Jeremiq.

  Следећа страна»

 

 

homescontents