Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
30. tetor 2017.

KRYEMINSTRJA BËRNABIQ: I GATSHËM RAPORTI MBI IMPLEMENTIMIN E PLANIT SHTATË PIKËSH

Bujanoc, Beograd – Duke folur rreth pozitës së pakicës shqiptare, kryetarja e Qeverisë së Republikës së Serbisë Ana Bërnabiq, dje në Kuvendin Popullor ka deklaruar se është i gatshëm raporti rreth implementimit të planit shtatë pikësh.

30. tetor 2017.

KËSHILLI I LARTË I GJYQËSISË KA NDARË MIRËNJOHJE SHTËPISË SË DREJTËSISË NË BUJANOC

Bujanoc – Nga më shumë se 120 gjykata në Serbi, Gjykatës Themelore në Bujanoc i ka takuar çmimi i tretë për lëndët e përgjithshme të zgjidhura për dallim prej vitit të kaluar.

30. tetor 2017.

EMIGRANTËT NË TRAJNIME PËR ZDRUKTHTARË

Preshevë, Bujanoc – Në Qendrën për Pranim në Preshevë sot fillon trajnimi i grupit të emigrantëve për zanatin e zdrukthtarisë.

30. tetor 2017.

XHIPIADA “MEDVEGJA 2017 NGA PETROVCI DERI TEK MËRKOVNJSKI VIS”

Medvegjë – Për qëllim të promovimit të potencialeve turistike të komunës së Medvegjës, Organizata Turistike e komunës së Medvegjës vikendin e kaluar ka organizuar Xhipiadën “Medvegja 2017 – nga Petrovci deri Mërkovnjski Vis”.

27. tetor 2017.

TEATRI I PRESHEVËS I GATSHËM PËR PREMIERËN “MARATONA”

Preshevë – Aktorët e teatrit profesional të Preshevës, me të madhe janë duke e përgaditur premierën e shfaqjes Maratonisiti, transmeton presheva.com.

27. tetor 2017.

60 MILIONË EURO PËR INFRASTRUKTURË TË SERBISË JUGORE DHE JUGLINDORE

Bujanoc, Beograd – “Prej 100 milionë eurove kredi, aq sa do të arrijnë deri në fund të vitit në buxheti i Bankës Botërore, 60 milionë euro të dedikuara për mirëmbajtjen e infrastrukturës, ndërsa 40 milion euro për efikasitetin energjetik”, deklaroi Zorana Mihajloviq, ministresha e ndërtimtarisë, telekomunikacionit dhe infrastrukturës së Republikës së Serbisë.

27. tetor 2017.

APEL PËR PRINDËRIT QË T`I VAKSIONOJNË FËMIJËT KUNDËR FRUTHIT PËR TA NDALUR PARAQITJEN E EPIDEMISË

Bujanoc – Pediatrja dr. Afrdita Mustafa, koordinatorja për imunizim në Shtëpinë e Shëndetit në Bujanoc, ka deklaruar se me hulumtimin e evidencës në Shtëpinë e Shëndetit në Bujanoc është konfirmuar se 779 fëmijë të moshës deri 11 vjeç nuk janë vaksionuar në kuadër të imunizimit të rregullt dhe të detyrueshëm.

27. tetor 2017.

RIKUALIFIKIMI NË SEKTORIN IT

Sektori IT është njëri ndër neto eksportuesit në Serbi dhe është rritur për çdo prej më shumë se 10%, me potencial të fortë për rritje të mëtutjeshme. Ky sector momentalisht punëson rreth 20.000 punëtorë. 

26. tetor 2017.

KOMUNA E BUJANOCIT DHURON TRUALL PËR SHTËPI FAMILJES NË FSHATIN RAKOVCË

Bujanoc – Komuna e Bujanocit ka siguruar parcelë ndërtimore për ndërtimin e shtëpisë për familjen katër anëtarëshe të nënës së vetushqyer Jellena Mitroviq nga fshati Rakovcë të Bujanocit.

26. tetor 2017.

KONTROLLIMET FALAS MAMOGRAFIKE NË SHTËPINË E SHËNDETIT NË BUJANOC

Bujanoc – dr Llepa Jovanoviq, drejtoreshë e Shtëpisë së Shëndetit në Bujanoc, ka deklaruar se në këtë institucion shëndetësor edhe sot kryhen kontrollimet preventive falas mamografike të gjirit për qëllim të zbulimit të fazës së hershme të kancerit.

  Следећа страна»