Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
31. gusht 2017.

MINISTRIA E ADMINISTRIMIT LOKAL DHE VETQEVERISJES LOKALE KA PARALAJMRUAR KOMUNËN E BUJANOCIT, DO TË VAZHDOJ MBIKËQYRJA INSPEKTUESE

Bujanoc, Beograd – Në kumtesën e Ministrisë, në mes tjerash, thuhet: “Në mënyrë apsolute, hedhin poshtë pohimet e përfaqësuesve të komunës së Bujanocit që Qeveria e Republikës së Serbisë në çfardo mënyrë ka tentuar që të manipuloj me numrin e banorëve në jugun e Serbisë.

31. gusht 2017.

MIHAJLLOVIQ: PROBLEME NË PJESËN SËRPSKA KUQA - LEVOSOJË

Bujanoc, Beograd – Zorana Mihajloviq, nënkryetarja e Qeverisë së Republikës së Serbisë dhe ministrja e ndërtimatarisë, komunikacionit dhe infrastrukturës, megjithë problemeve të identifikuara, ka shprehur kënaqi me dinamikën e punimeve në Koridorin 10.

31. gusht 2017.

KA PËRFUNDUAR TURNEU NË FUTBOLL TË VOGËL “MEDVEGJË 2017”

Medvegjë – Në Medvegjë ka përfunduar turneu në futboll të vogël i cili ka filluar 18 gusht 2017. Kanë garuar 10 ekipe në kategorinë e senjiorëve dhe 5 ekipe në kategoritë e juniorëve.

30. gusht 2017.

VULIN: PJESËTARËT E USHTRISË ME RRITJE MENJËHERË DO TA NDJEJNË JETËN E MIRË

Bujanoc, Preshevë, Vrajë – Ministri i Mbrojtjes Aleksandar Vulin deklaroi në Vrajë se situata në Zonën Tokësore të Sigurisë në komunat Bujanoc, Preshevë dhe Vrajë është stabile dhe e qetë, kështu që Ushtria e Serbisë nuk do të lejojë “dalje të asnjë ndikimi negative politik në këtë territor”.

30. gusht 2017.

TEPRICË TË PUNËTORËVE ARSIMOR NË NJËMBËDHJETË SHKOLLAT E BUJANOCIT DHE PRESHEVËS

Bujanoc, Preshevë – Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik ka shpallur listën e punëtorve tepricë në shkollat fillore dhe të mesme të Serbisë të cilët në mes tjerasht i përkasin 11 shkollave në komunat Bujanoc dhe Preshvë, shkruan portali Titulli,com

30. gusht 2017.

ORË FALAS TË GJUHËS ANGLEZE

Bujanoc – Shoqata e Arsimtarëve të Gjuhës Angleze “ELTA”, përmes përkrahjes së ambasadës së SHBA-vë në Republikën e Serbisë, organizon programin dyvjeçar të orëve falas të gjuhës angleze për nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme në Vrajë dhe Bujanoc, të moshës prej 13 deri 15 vjeçare.

29. gusht 2017.

PRESIDENTI VUÇIQ: DO TË VAZHDOJMË QË T`I NDIHMOJMË PRESHEVËS, BUJANOCIT DHE MEDVEGJËS

Leskoc – Krytari i Republikës së Serbisë Aleksandar Vuçiq, mbrëmë në hapjen e Roshtiliadës në Leskoc deklaroi se shteti do të vazhdoj që t`i ofroj përkrahje komunave Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, në mënyrë që të parandolohet largimi nga këto komuna, duke theksuar se në këtë problem iu janë ankuar përfaqësuesit shqiptar.

29. gusht 2017.

STRANGERS FROM SOUTH: XHAZI, GJUHA TË CILIN TË GJITHË E KUPTOJNË

Bujanoci – Për katër vite në festivalin e “Nishvillit” prezentimi i bendit “Strangers from South” nga Bujanoci, i cili këtë vit ka pasur një shfaqje nga gjithë ato shfaqje tjera. Përmbajtja muzikore “Strangers from South” është bërë në bazë të projektit “Xhazi – shprehje multikulturore”...

29. gusht 2017.

PROGRAMI I ÇËSHTJEVE GJYQËSORE STRATEGJIKE NË LIDHJE ME REALIZIMIN E DREJTAVE NË BARAZI GJINORE DHE NDALIMIN E DISKRIMINIMIT (AFATI: 04.09.2017)

Praxis, Equal Rights Trust (ERT) dhe Këshilli i Sanxhakut për Mbrojtjen e Drejtave dhe Lirive të Njeriut ftojnë avokatët dhe avokatet të marrin pjesë në Programin i fillimit strategjik në lidhje me realizimin të drejtave në barazi gjinore dhe ndalimin e diskriminimit.

29. gusht 2017.

KOMUNIKATË PËR MEDIA - 29.08.2017.

Stankoviq: Shteti nuk manipulon me numrin e shqiptarëve. Vlerësimi i numrit të banorëve ka qenë e vetmja mundësi ligjore pasi që pjesëtarët e pakicës shqiptare nuk kanë dashur që të regjistrohen në regjistrimin e banorëve në vitin 2011, ka deklaruar Zoran Stankoviq, kryetar i Trupit Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

  Следећа страна»