Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
29. nëntor 2013.

NJOFTIM PËR MEDIA - 29.11.2013.

Qeveria e Republikës së Sërbisë ka pranuar letrën me kërkesat e liderëve politik Shqiptarë dhe në atë në afat të paraparë do përgjigjet. Në letër nuk është cekur diqka e re për atë nuk mundemi me komentu mënyrën se çfarë mënyre liderët Shqiptarë komunikojnë me organet shtetrore dhe me zyrtartë më të lartë shtetror.

28. nëntor 2013.

MEDVEGJA: GJERMANIA KA NDËRTUAR BANESA PËR REFUGJATËT

Medvegjë -  Kryetari i komunës së Medvegjës Sllobodan Drashkoviq i është faliminderuar ambasadorit të Republikës Federale të Gjermanisë, Hajnc Vilhemit për investimet nga viti 2002 të cilat janë të shfritëzuara për ndërtimin e katër ndërtesave banuese me nga katër njësi banimi.

28. nëntor 2013.

KONKURS MINISTRIA E BUQSISË, PYLLTARISË DHE ADMINISTRIMIT TË UJRAVE REPUBLIKA E SËRBISË

Ky konkurs rregullon kushtet dhe mënyrën e përdorimit të stimujve strukturore nëpërmjet investimeve në prodhimin primar për prokurimin e lëndëve të para dhe prodhimin e materialeve të mbjelljes dhe për të rritur vishnje, qershi, kumbëll, dredhzë, mjedër, manaferrë...

27. nëntor 2013.

MBËSHTETJA E PROJEKTIT PËR ZHVILLIMIN E SEKTORIT PRIVAT NË JUG DHE JUGPERENDIM TË SËRBISË

Shtetet e Bashkuara të Amerikës, nëpërmjet Misionit Amerikan agjensioni për zhvillim ndërkombëtarë (USAID) në Sërbi dhe Qeveria e Republikës së Sërbisë, nëpërmjet Agjencinit nacional për zhvillimin regjional dhe e akredituara Agjensioni për zhvillim regjional (Zllatibor, Kraljevë, Novi Pazar dhe Leskovcë)...

26. nëntor 2013.

ORGANIZATA “NDIHMË FËMIJËVE” NDAN BURSA PËR NXËNËSIT NGA JUGU I SËRBISË

Vranjë/Bujanoc/Surdulicë/Vlladiçki Han – Në kuadër të projektit “Dituria dhe njohuria kundër varfërisë” , organizata “Ndihmë fëmijëve” nga Beogradi ka shpallur konkurs për ndarjen e bursave për nxënës, konkursi skadon me 30 nëntorë.

26. nëntor 2013.

ËSHTË THEMELUAR NDËRRMARJA “JABLLANICA EKO”

Medvegjë – Në komunën e Medvegjës është themeluar ndërrmarja “Jabllanica eko” e cila do të merret me prodhimin e peletit. Është planifikuar që në fillim të vitit të marrin punë 40 puntorë në këtë fabrik. Në sallën e firmës të falimentuar “Termovent”...

25. nëntor 2013.

STANKOVIQ: KUSHTËZIME NUK SJELLIM TË MIRA

Përfaqsuesit e Shqiptarve nga jugu i Sërbisë të cilët kanë vendosur me i ndërpre bisedimet me Qeverinë e Sërbisë për shkak që i është refuzuar propozimi që në Preshevë dhe Bujanoc të kthehen gjykatat dhe prokuroritë, kryetari i Trupit koordinues i Qeverisë Republikës së Sërbisë...

22. nëntor 2013.

NEVENA PETRUSHIQ NË JUG TË SËRBISË

Vranje/Bujanoc – Nevena Petrushiq Komisionerja për mbrojtjen e barazis gjinore, ka qenë në një vizit dy ditore në jug të Sërbisë. Në sallën e madhe të Kuvendit të qytetit të Vranjës është mbajtur tryez e rrumbullakët nën moton “Komisioneri për mbrojtjen e barazis gjinore dhe diskriminimi i femrës”.

21. nëntor 2013.

TIDE: PROBLEMET TË ZGJIDHEN ME BISEDA

Bujanoc – Zëvendsja e shefit të misionit OSBE-së Pola Tide, ka deklaruar se qasja është e dukshme konstruktive në bisedat mes përfaqsuesve Shqiptarë nga jugu i Sërbisë dhe Qeverisë së Sërbisë.

20. nëntor 2013.

TRAJNIM PËR PUNË ME TË RINJTË

Bujanoc – Njëzet trener nga jugu i Sërbisë dhe Sanxhaku kanë marrë pjesë në pjesën e dytë të trajnimit për punë me të rinjtë në bashkësi multietnike.

  Следећа страна»

 

 

homescontents