Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
17. tetor 2019.

IPARD KA SHPALLUR FTESË PUBLIKE PËR BLERJEN E TRAKTORËVE TË RINJ (AFATI: 25 NËNTOR 2019)

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit të Ujërave – Administrata e Pagesave Agrare ka lëshuar thirrjen e katërt publike për propozime për miratimin e projektit për stimuj IPARD për blerjen e traktorit të ri.

17. tetor 2019.

EU PRO KA SHPALLUR FTESË TË DZTË PËR NDARJEN E MJETEVE TË PAKTHYESHME SIPËRMARRËSVE, KOMPANIVE MIKRO DHE TË VOGLA (AFATI: 10 NËNTOR 2019)

Укупан буџет овог позива за доделу бесповратне помоћи предузетницима, микро и малим предузећима је 2,5 милиона евра.

17. tetor 2019.

PËR 300 PJESËMARRËS SHF “BRANKO RADIÇEVIQ” KANË VRAPUAR PËR NDIHMË PËR SHOKËT

Bujanoc - Më shumë se 300 nxënës të shkollës fillore të Bujanocit "Branko RadiçeviQ" vrapuan në stadiumin e qytetit në Bujanoc"Garë për fëmijëri të lumtuar" në Bujanoc për të ndihmuar shokët e tyre të shkollës që janë në një situatë më të keqe financiare.

16. tetor 2019.

NATO TRAJNON USHTARËT SERB NË BUJANOC

Bujanoc- Një grup ekspertësh ushtarakë të NATO-s kanë mbërritur në Serbi, ku do të zhvillojë fazën e fundit të një procesi trajnimi për Forcat e Armatosura Serbe, bazuar në modulin e tij të trajnimit, të quajtur Koncepti i Aftësive Operacionale - Vlerësimi dhe Raportimi” në Bazën Jug pranë Bujanocit, njoftoi Zyra e NATO-s për bashkëpunim me Beogradin.

16. tetor 2019.

“MËSO DHE TREGO”: SHKRIM LEXIMI MEDIAL I BUJANOCASVE

Bujanoc - E para në një seri punëtorish për leximin e mediave në programin “Zbulo dhe dallo”, e kryer nga organizata IREX me mbështetjen e Ambasadës së SHBA në Serbi, u mbajt në Këndin Amerikan në Bujanoc.

16. tetor 2019.

ËSHTË SHPALLUR KONKURS SHPËRBLYES “ORA DIXHITALE” NË VITIN 2019/2020 (AFATI: 18 TETOT 2019)

Ministria e Tregtisë, Turizmit dhe Telekomunikacionit ka shpallur konkurs për arsimtarët  e shkollave fillore "Ora Dixhitale" në vitin shkollor 2019/2020. i cili synon të inkurajojë përdorimin e teknologjive të informacionit...

16. tetor 2019.

KONKURSI FIGURATIV PËR KALENDARIN E PROGRAMIT TË EU PRO PËR VITIN 2020“ (AFATI: 15.11.2019)

Me mbështetjen e Bashkimit Evropian, Programi i Zhvillimit tëe EU PRO ka hapur konkurs figurativ e shkollave të mesme dhe të shkollave të mesme nga 99 qytete dhe komuna, përfshirë komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, në "Komuniteti im Evropian" për të inkurajuar të rinjtë të kuptojnë më mirë bashkësitë...

15. tetor 2019.

SANJA NAKIQ PIPE VRAPOI 25 KILOMETRA NË NOVI SAD

Bujanoc - Atletja më e famshme e Bujanocit, garuesja në distanca të largëta Sanja Nakiq Pipe arriti një tjetër rezultat të dukshëm duke vrapuar me një vrapim 25.4 kilometra në Maratonën e 27-të të Novi Sad.

15. tetor 2019.

BUJQIT NË MEDVEGJË KANË FITUAR 15 MILION NGA KOMUNA

Medvegjë - Me dorëzimin e 100 kontratave të tjera, këtë vit ka përfunduar shpërndarja e stimujve për fermerët në komunën e Medvegjës, për të cilat janë alokuar 15 milion dinarë, 5 milion më shumë se vitin e kaluar, njoftoi kabineti i kryetarit të vetëqeverisjes lokale.

11. tetor 2019.

NË MEDVEGJË ËSHTË SHFAQUR“AMOROSO”

Medvegjë - Sezoni i dytë i muzikës artistike në kuadër të projektit "Muzika Artistike në Jug - Medvegja 2019" ka filluar në sallën e Qendrës Kulturore të Komunës së Medvegjës. Koncerti i parë, nga gjashtë të planifikuar deri në fund të vitit, u mbajt nga orchestra e dhomës në Leskoc "Amoroso". Në orkestrër morën pjesë solistët Bilana dhe Katarina Miljkoviq. Janë realizuar veprat e barokut...

  Следећа страна»