Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
22. dhjetor 2009.

QEVERIA E SËRBISË EDHE ME BUXHET I KA QËNDRUAR MBAS PUNËS SË TRUPIT KOORDINUES

Edhe për kundër kursimeve të mëdha të parapara për vitin 2010, Qeveria e Sërbisë në buxhetin e vitit paraprak ka paraparë rritje më të mëdhe të mjeteve për punën e trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. Sipas buxhetit i cili është aprovuar me 21 dhjetor, trupi Koordinues do të ketë në dispozicion 421.550.000 dinar në 2010.

22. dhjetor 2009.

TRUPI KOORDINUES E MBËSHTETË AKSIONIN E DHËNIES SË GJAKUT ТЕЛ

Organizata themelore e dhënësve vullnetarë të gjakut të administratës Policore së Vranjës, më 22 dhjetorë në stacionin Policorë në Preshevë, ka organizuar aksionin e dhënies vullnetare të gjakut. Me këtë rastë janë mbledhur 86 njësi të gjakut. Këtë aksion e kanë ndërmarrë zyrtarët policorë nga e gjithë administrata policore e Vranjës, anëtarët e Trupit Koordinues, pjesëtarët e policisë kufitare, Zhandarmerisë, BIA-së, Ushtrisë Serbe dhe qytetarët. Gjatë vitit 2009 janë organizuar 12 aksione të dhënies vullnetare të gjakut ku janë grumbulluar 1116 njësi të gjakut.

19. dhjetor 2009.

19.12.2009.

Verica Kallanoviq, ministresh për Planin nacional investues, eshte takuar dje në Bujanoc me kryetarët e 40 komunave më të pazhvilluara në Serbi. Në tubim u fol për realizimin e projekteve në këtë vit dhe për planet për vitin tjetër. “jam i lumtur me bashkupinimin që kam me ju, edhe pse kjo e tëra ka mundur të jetë edhe shumë më mirë dhe shumë më tepër. Prej 148 projekteve të lejuara për nëntë muaj në tërësi janë realizuar 67, ndërsa 47 projekte janë përfunduar me shkallë 50%. Pres që vitin e ardhshëm të gjithë të përpiqemi më tepër. Edhe ne në Ministri, por edhe ju në mjediset tuaja” tha ministresh Kallanoviq.

18. dhjetor 2009.

18.12.2009

Mbrojtësi i qytetarëve të Serbisë Sasha Jankoviq do të qëndroj në Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë më 22 dhe 23 dhjetor gjatë së cilës do të pranoj ankesat e qytetarëve për punën joligjore apo jo të rregullt të organeve të administratës. Jankoviqi me bashkëpunëtorë do t’i pranoj qytetarëve, nga ora 8,30 deri në ora 17.00, më 22 dhjetor në Bujanoc, ndërsa më 23 dhjetor në Preshevë dhe në Qendrën kulturore në Medvegjë, është njoftuar nga kabineti i tij.

15. dhjetor 2009.

OVACIONE PËR ,,TI DHE UNË JEMI NE’’

Me brohoritjet ,,bravo’’ dhe me duartrokitje të pandërprera dhe me ca lotë në sy, publiku ka përcjellur nxënësit e shkollave të mesme nga Bujanoci dhe Presheva në teatrin e vogël ,,Dushko Radoviq’’ në prezentimin e çfaqjes ,,Ti dhe unë jemi ne’’. Mundi me nderë, përkushtim dhe dashuri, si gjithnjë, edhe kësaj here është paguar. Kjo është një dhuratë e vërtetë për këta nxënës. Dy muaj pune intenzive dhe të mundimshme është shpaguar me shoqërim dhe me një projekt unikat. Si rezultat i kësaj pune është pop show mbi jetën e tinejgjerëve të Serbisë jugore për të cilët tekstin e kanë bërë ata vetë dhe vetë kanë aktruar në gjuhën shqipe, serbe, rome dhe angleze.

14. dhjetor 2009.

14. dhjetorë 2009

Qendra për demokraci dhe zhvillim të Serbisë jugore dhe agjensioni Regjional informativ JUGpress sot ora 12 në Shtëpinë e kulturës në Bujanoc organizojnë tribunën ku temë e biseddës do të jetë formimi i Këshillit Nacional të Shqipëtarëve dhe regjistrimi i partive politike të pakicave kombëtare.

11. dhjetor 2009.

11. dhjetorë 2009

Në suaza të aksionit të Ministrisë për mbrojten e ambientit shëndetësorë dhe planifikimit hapësinorë ,,Të pastrojmë Serbinë’’, organizata joqeveritare ,, Green World’’ nga Presheva ka realizuar aktivitetet nga faza e parë të projektit ,,Të gjithë së bashku për një ardhmëri më të mirë’’.

10. dhjetor 2009.

TI DHE UNË JEMI NE - 10 dhjetorë 2009

Nuk jemi njejtë-por jemi të njejtë. Ti je ti. Unë jamë unë. Së bashku mundemi të jemi botë Shou i tinejgjerëve ,,Ti dhe unë jemi ne’’ është çfaqje teatrale e jetës së rinisë në Serbinë jugore. Autorë të tekstit janë nxënësit e shkollave të mesme, Shqipëtarë, Serbë dhe Romë nga Bujanoca dhe Presheva. Teatri i vogël Dushko Radoviq 14 dhjetorë 2009 në ora 20. Para çfaqjes, publikun do ta përshëndesë kryetari i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, ministri Milan Markoviq dhe ministri i kulturës Nebojsha Bradiq. Në premierën Beogradase do të marrin pjesë kryeministri Mirko Cvetkoviq dhe përfaqësuesit e korit diplomatik dhe përfaqësues tjerë nga Qeveria e Serbisë.

7. dhjetor 2009.

TI DHE UNË JEMI NE

„Ti dhe unë jemi ne, ndërsa ne jemi tërë botë. Ne mundemi ta ndryshojmë botën. Zi-bardh-lara. Latinicë-qirilicë. E gjith kjo është argëtuese, bota është përplot llojllojshmërishë. Nuk je si unë e unë nuk jamë si ti, ti dhe unë jemi ekipë’’. Ky është refreni i katërmbëdhëjetë nxënësve të shkollave të mesme, Serbë, Shqipëtarë dhe Romë nga Bujanoci dhe Presheva të cilët mbaruan premierën e çfaqjes teatrale ,,Ti dhe unë jemi ne’’. Artistët e rinjë janë pritur me ovacione frenetike në sallën përplotë në Shtëpinë e kulturës në Bujanoc, të martën më 2 dhjetorë.

4. dhjetor 2009.

04.12.2009

Radio-televizioni ,,Spektri’’ ka filluar aksionin për zgjedhjen e kryetarit më të suksesshëm të komunave në Serbinë jugore. Në konkurencë ndodhen kryetarët e këtyre komunave nga rrethi i Pçinjës: Vranja, Surdulica, Bosilegradi, Trgovishta, Bujanoci dhe Presheva.

  Следећа страна»

 

 

homescontents