Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
26. nëntor 2010.

ÇFAGJA TEATRALE ,,TI DHE UNË JEMI NE’’ MYSAFIR NË SLLOVENI

Tinejgjerët nga Presheva dhe Bujanoci, aktorët kryesorë të çfaqjes multietnike ,,Ti dhe Unë jemi Ne’’, të cilin e finanson Trupi Koordinues i Qeverisë së Republiës së Qerbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, janë mysafirë të Ministrisë të Punëve të Jashtme dhe Ministrisë së Mbrojtjes së Republikës së Sllovenisë.

25. nëntor 2010.

GRUPI I PSAGËMPUNUES NGA SERBIJA JUGORE PËR VIZITË NË VOJVODINË

Anëtarët e Grupit të Posaqëm Punues për arsim në Serbinë jugore i cili përbëhet nga përfaqësuesit e Ministrisë së arsimit, Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Këshillit Nacional të Shqipëtarëve, ekspert vendorë dhe të huaj, kanë qenë në një vizitë treditore në Vojvodinë.

19. nëntor 2010.

BURSISTËT E TRUPIT KOORDINUES PËR VIZITË NË BEOGRAD

Trupi Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë ka organizuar vizitën për 206 nxënës të shkollave të mesme, bursistë nga këto tri komuna, qytetit të Beogradit. Kjo është hera e dytë që Trupi Koordinues ndanë bursë për nxënësit e shkollave të mesme nga Presheva, Bujanoci dhe Medvegja.

19. nëntor 2010.

ÇFAQJA TEATRALE ,,TI DHE UNË JEMI NE’’ PUSHTON SLLOVENINË

Çfaqja teatrale ,,Ti dhe unë jemi Ne’’ e cila vitin e kaluar ka mbushur plot sharm kryeqendrën dhe ka fituar simpatinë e publikut nga jugu, veriu dhe pjesëve tjera të shtetit tonë, në fundë të nëntorit do të paraqitet në Slloveni. Çfaqja është produkt i punës së përbashkët, mirëkuptimit dhe shoqërimit në mes të rinjëve të të gjthë bashkësive etnike nga Bujanoci dhe Presheva.

8. nëntor 2010.

NGA VERIU NË JUG

Qendra e të rinjëve ,,Ti dhe unë jemi Ne’’ nga Bujanoci, të mërkurën më 27 tetorë të vitit 2010 në Teatrin Popullorë në Kikindë kanë pasur premierën e çfaqjes teatrale ,,Ne jemi e tërë bota’’. Çfaqja është mbështetur nga Sekretariati Krahinorë për Kulturë i Krahinës Autonome të Vojvodinës në bashkëpunim me Trupin Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

1. nëntor 2010.

1.11.2010.

Marrëveshja mbi formimin e pushtetit multietnik do të realizohet në takimin e  parë të Kuvendit komunal, ku Shqipëtarët dhe Serbët do të qeverisin së bashku, deklaroi kryetari i Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbis për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë ministri Milan Markoviq.

1. nëntor 2010.

1. nëntor 2010.

Arsimi i Shqipëtarëve në Serbinë jugore Galip Beqiri, kryetarë i Këshillit Nacional të Shqipëatrëve deklaroi se në Serbinë jugore egziston problemi i teksteve shkollore në gjuhën shqipe duke përfshirë këtu edhe abetaren.