Arkiva e lajmeve
                   

KUSH DËSHIRON 100 EURO DUHET TË APLIKOJË ME TELEFON OSE NË INTERNET PËRMES PORTALIT TË ADMINISTRATËS SË THESARIT

29. prill 2020.

Beograd-100 euro e premtuara për çdo qytetar të rritur të Serbisë, si një formë e ndihmës ekonomike për të lehtësuar krizën e shkaktuar nga pandemia e koronavirusit, do të merren automatikisht nga pensionistët dhe përfituesit e ndihmës sociale nga 15 maji, ndërsa pjesa tjetër e qytetarëve do të duhet të deklaroni nëse e dëshirojnë atë me telefon, tha Ministri i Financave Sinisha Malli.

Ai shpjegoi këtë sistem të pagesave duke thënë se kishte dëgjuar se shumë qytetarë nuk duan këtë ndihmë financiare.

 “Në seancën e Qeverisë, ne miratuam rebalansin e buxhetit  që përfshin të gjitha masat e shpallura ekonomike dhe pagesa e minimumeve fillon në javën e parë të majit. Ne gjithashtu miratuam një rregullore për pagimin e 100 eurove për çdo qytetar të rritur të Serbisë. Do të paguajmë automatikisht 100 euro për të gjithë pensionistët dhe ata që marrin ndihmë sociale. Ne do të fillojmë nga 15 maji dhe pastaj do t'u japim mundësinë qytetarëve të rritur të kërkojnë nëse duan 100 euro, "tha Ministri i Financave.

Burimi: RTV Ritam dhe Trupi Koordinues

 

homescontents