Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
30. shtator 2016.

RANG LISTA PRELEMINARE PËR NXËNËSIT NË TERRITORIN E KOMUNAVE PRESHEVË, BUJANOC DHE MEDVEGJË TË CILËT KANË PARAQITUR LUTJET NË KONKURSIN PËR NDARJEN E BURSAVE NXËNËSVE TË SHKOLAVE TË MESME PËR VITIN SHKOLLOR 2016/2017

Komisioni i Shërbimit të Trupit Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, për ndarjen e bursave për nxënësit e shkollave të mesme për vitin shkollor 2016/2017...

29. shtator 2016.

FTESË PËR MEDIA - 29.09.2016.

Ju ftojmë që të premten, më datë 30 shtator, ora 12 e 40 minuta, në ndërtesën e komunës së Bujanocit në zyrën e Trupit Koordinues, të përcillni takimin e punës në mes kryetarit të Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviq dhe shefit të sektorit të dytë të operacioneve të Delegacionit të Unionit Europian, Shtefan Hudolin.

29. shtator 2016.

NË MEDVEGJË ËSHTË HAPUR KLUBI PËR KËRKIMIN E PUNËS

Medvegjë – Me trajnimin e grupit të parë prej 26 personave të papunësuar, në Medvegjë është hapur Klubi për Kërkim të Punës, pajisimi dhe puna e të cilit financohet nga mjetet e UE-së, përmes projektit “UE-ja ndihmë për personat e papunë dhe grupet e rënda për punësim”.

29. shtator 2016.

SHEFI I SEKTORIT TË II TË OPERACIONIT TË DELEGACIONIT TË UE-SË SHTEFAN HUDOLIN NË VIZITË NË JUG TË SERBISË

Bujanoc – Shefi i sektorit të II të operacionit të Delegacionit të UE-së, Shtefen Hudolin, më 30 shtator do të vizitoj Vrajën dhe Bujanocin dhe do të vizitojë projektet të cilat i financon UE-ja dhe Qeveria e Zvicrrës, përmes programit zhvillimor Progresi Europian, të cilat kontribuojnë në zhvillimin e infrastrukturës, inkurajimin e konkurencës së ekonomisë lokale dhe hapjen e vendeve të reja të punës, si dhe avansimin e inkluzionit social dhe menaxhimit të mirë.

29. shtator 2016.

RESTORANI “SHPIJA JONË” NË PRESHEVË, NË VENDIN E PARË NË BALLKAN PËR GASTRONOMI

Preshevë – Restoran piceria “Shpija Jonë” në Preshevë, ka marrë vendin e parë dhe medaljen e artë në garën ndërkombëtare të gastronomisë në përgaditjen e ushqimeve të kuzhinës popullore “Kafshata e jugut” në Nish.

29. shtator 2016.

PROGRESI EUROPIAN: DONACIONI PËR ROMET E BUJANOCIT

Bujanoc – Unioni Europian dhe Qeveria e Zvicrrës kanë përkrahur projektin e “Forcimi i romeve nga Bujanoci për punësim më të lartë”, Shoqata e Romëve nga Bujanoci me 8.150 euro.

27. shtator 2016.

FONDI PËR ZHVILLIM I REPUBLIKËS SË SERBISË: PËRKRAHJE PËR DY KOMPANI NGA BUJANOCI

Beograd, Bujanoc – Nga 35 kreditë e favorshme sipas programeve për përkrahjen e investimeve dhe sigurimin e mjeteve të përhershme të punës, të cilat i ka miratuar Këshilli Administrativ i Fondit për Zhvillim i Republikës së Serbisë, dy i kanë takuar kompanive në Bujanoc.

27. shtator 2016.

NË SHKOLLËN “SVETI SAVA” NË BUJANOC ËSHTË SHËNUAR DITA E EUROPIANE E GJUHËVE

Bujanoc – Në bibliotekën e shkollës së mesme profesionale “Sveti Sava” në Bujanoc, dje në mënyrë të duhur është shënuar Dita Europiane e Gjuhëve, e cila prej vitit 2001 shënohet në çdo 26 shtator.

27. shtator 2016.

EKSPOZUESIT NGA JUGU I SERBISË NË PANAIRIN E PRISHTINËS

Bujanoc – Në Prishtinë, të mërkuren zyrtarisht do të hapet Panairi Tradicional i Bujqësisë dhe Industrisë Ushqimore, ndërsa në mesin e ekspozuesve nga Serbia, në panair prodhimet e veta do t`i eskpozojnë edhe dhjetra kompani nga Rrethi i Pçinjës dhe Jabllanicës, por më së shumti nga Bujanoci dhe Presheva.

26. shtator 2016.

STACIONI VETERINARIK NË BUJANOC ORGANIZON PËR HERË TË DYTË EKSPOZITËN E GJEDHEVE TË LLOJIT SIMENTAL

Bujanoc – Eskpozita e dytë me radhë e gjedheve të llojit simental do të mbahet më 1 tetor, në stadiumin e fshatit Levosojë. Drejtori i Stacionit Veterinarik në Bujanoc, Miodrag Millkoviq, thotë se fondi i kafshëve në komunat Bujanoc dhe Preshevë është rritur prej vitit në vit, dhe kështu është normale që në mesin e blegëtorëve të krijohet shpirti garues.

  Следећа страна»

 

 

homescontents