Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
27. prill 2023.

FESTIVALI KULTUROR I SHQIPTARËVE PËR HERË TË PARË NË BUJANOC

Bujanoc-Beograd-Sot dhe nesër do të mbahet festivali Kombëtar i këngëve dhe valleve shqiptare ku do të marin pjesë shoqërit kulturoro-artistike nga Shqipëria, Mali i Zi, Maqedonia Veriore dhe Kosova.

 

27. prill 2023.

U NËNSHKRUAN KONTRATAT PËR TRANSFERET TË DEDIKUARA MBROJTJES SOCIALE

Medvegjë - Beograd - Ministri i Punës, punësimit, veteranëve dhe cështjeve sociale Nikola Selakoviq nënshkroi kontrata me përfaqësues të 146 njësive të vetëqeverisjes lokale në të gjithë Serbinë, duke mundësuar transferimin e fondeve të dedikuara për fushën e mbrojtjes sociale, në shumën totale prej 600  milion dinarë.

25. prill 2023.

BIBLIOTEKA E BUJANOCIT MË E PASUR ME 80 LIBRA NË GJUHË SHQIPE

Bujanoc – Beograd – Biblioteka “14 Nëntori” është më e pasur për më shumë se 80 tituj në gjuhën shqipe ndërsa adhuruesit e fjalës së shkruar këto ditë kanë mundësinë të shohin një ekspozitë me tituj të rinj në vetë bibliotekën.

25. prill 2023.

FILLORISTËT NGA BUGARIA DHE TURQIA MYSAFIR TEK MOSHATARËT E TYRE NË BUJANOC NË KUADËR TË PROGRAMIT”ERASMUS PLUS”

Bujanoc-Beograd- Nxënësit e shkollave fillore nga Turqia dhe Bugaria në dy ditët e ardhshme me moshatarët e tyre të shkollës fillore „Branko Radiceviq“ do të realizojnë disa punëtori  nga fusha matematiko natyrore  dhe të artit.

 

24. prill 2023.

KRYQI I KUQ DHE POLICIA ORGANIZOJNË AKSION PËR DHËNIEN VULLNETARE TË GJAKUT

Bujanoc-Beograd- Kryqi i kuq në bashkëpunim me drejtorin e policis në Vrajë dhe Entin për transfusion të gjakut  nga Nishi organizojnë aksion vullnetar për dhënien e gjakut në hapsirën sportive “Rinia” më 26 prill duke filluar nga ora 9 deri më 15.

 

24. prill 2023.

KA FILLUAR NDËRTIMI I RRUGËS BOROVC – NOVOSELLË

Bujanoc-Beograd-Ka filluar ndërtimi i rrugës Borovc – Novosellë dhe makinerite janë në terren. Bëhet fjalë për një seksion prej 6 kilometrash.Për ndërtimin e rrugës është angazhuar kompania shtetërore “Putevi Srbije”.

 

19. prill 2023.

NXËNËSIT NGA VITI I ARDHSHËM BËHEN ME LIBËR NACIONAL TË LEXIMIT

Bujanoc - Beograd - Nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme, të cilët ndjekin mësimet në gjuhën serbe, do të marrin një libër leximi kombëtar që përfshin gjuhën dhe letërsinë serbe, botën përreth nesh, natyrën dhe shoqërinë, historinë dhe gjeografinë si dhe artin dhe kulturës muzikore, është propozuar me ligjin mbi ndryshimet dhe plotësimet e ligjit mbi tekstet shkollore.

 

18. prill 2023.

NË MBRËMJE KONCERT HUMANITAR PËR TETËVJECAREN KRISTINA PREMOVIQ

Medvegjë-Beograd  – Qendra kulturore e komunës organizon koncert humanitar në salle duke filluar nga ora 19 e 30 minuta, që katë bëje me bledhjen e mjeteve për tetëvjecarën  Kristina Premoviq.

12. prill 2023.

LISTA PRELEMINARE E NXËNËSVE TË SHKOLLAVE TË MESME TË CILËT KANË MARRË NDIHMË TË NJËHERSHME FINANCIARE PËR HARXHIMET E RRUGËS

Bujanoc - Beograd - Komuna ka publikuar listën preliminare të nxënësve të shkollave të mesme

12. prill 2023.

THIRRJE PUBLIKE PËR NDARJEN E MJETEVE PËR MBULIMIN E PJESËS SË HARXHIMEVE PËR TRANSPORTIN E NXËNËSVE TË SHKOLLAVE TË MESME

Preshevë - Beograd - Në këtë thirrje kanë të drejtë të marrin pjesë të gjithë nxënësit rregullt të shkollave të mesme me vendbanim në territorin e komunës së Preshevës, të cilët vijojnë mësimet në Preshevë dhe Bujanoc për muajin shkurt, mars dhe prill 2023.

  Следећа страна»