Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
30. maj 2011.

MUNDËSI TË REJA

Pas kursit tremujor për mësimin e gjuhës serbe 90 nxënës nga Presheva kanë marrur diplomat, mirpo edhe mundësi më shumë që nesër  të punësohen në shërbimet shtetërore. Kursin e ka finansuar trupi Koordinues i Qeverisë së Republikës së Sërbis për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, ndërsa e ka organizuar organizata joqeveritare Qendra ndërkombëtare e njeriut. Kjo organizatë ka njoftuar për një kurs për shqiptarët që janë të punsuar në ndërmarjet shtetërore dhe private. Të dhënat flasin se interesimi për këtë kurs ka qenë e madhe dhe janë paraqitur 120 shqiptarë, edhe pse kursi ka qenë i paraparë për 90.

25. maj 2011.

NË PRESHEVË JANË GJETUR NJËZET BOMBA KASETORE

Preshevë -gati rreth njëzat bomba kasetore të mbetura janë gjetur dhe asgjësuar nga 29 prilli në fshatin Bushtran, në komunë të Preshevës, ka deklaruar dje Emil Jeremiq, drejtor regjional i ndihmës së popullit Norvegjez e cila financon largimin e projektilëve.

25. maj 2011.

KRYETARI I TRUPIT KOORDINUES NË VIZITË PRESHEVËS DHE BUJANOCIT

Kryetari i Trupit Koordinues I Qeverisë së Sërbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë ministri Milan Markoviq, të premtën, në Preshevë, i ka shpërndarë diploma pjesëmarrësve të kursit të gjuhës sërbe.Projektin e ka finansuar Trupi Koordinues, ndërsa e ka realizuar organizata International Human Center nga Presheva. Kursin tremujor e kanë p’rfunduar 90 të pranishëm, kryesisht nxënës të shkollave të mesme dhe student.

24. maj 2011.

VATLE I PARI PARALAJMROI NË FLUKSIN E AZILANTËVE TË RREJSHËM

Në fillim të marsit të këtij viti, sekretari i shtetit të Belgjikës Melior Vatle me zyrtarin e komisionit Europian Zhan Luj de Brauer dhe ambasadorin e Belgjikës  Deniz de Hauvere kanë vizituar Bujanocin, ku me përfaqësuesit shqiptar nga Bujanoci dhe Presheva kanë biseduar për problemin e rritjes së numrit të qytetarëve nga jugu i Sërbis për azil në Belgjik.

24. maj 2011.

REZULTATET E PROJEKTIT MBI SHËNDETIN REPRODUKTIV TË ROMËVE

Rezultatet e projektit trivjeçar ,,Pjesëmarrja e shërbimeve shëndetësore me të cilat trajtohen organet seksuale dhe reproduktuese të grave dhe të rinjëve- refugjatët Romë në jugun e Sërbis“ janë prezantuar dje në hotelin e Beogradit ,,M’’.

23. maj 2011.

PUNË MBI ZHVILLIMIN E VETËDIJËS EKOLOGJIKE NË PRESHEVË

Shoqata e qytetarëve për mbrojtjen e mjedisit “Zeleni Svet” nga Presheva në kuadër të projektit “Për mjedis të qëndrueshëm ekologjik” ka organizuar ekspoyit ekologjike në hapsirat e shtëpisë së kulturës “Abdullah Krashnica” në Preshevë. Nxënësit e shkollave të mesme janë thirur që me teknikat e ndryshme të artit të mendojnë punime në temën e mjedisit jetësor të kësaj komune.

20. maj 2011.

ARSIMIMI DHE EKONOMIA -PRIORITETE

Bujanoc - Ambasadori i Britanisë së Madhe Majkëll Devenport konsideron se zhvillimi arsimor dhe ekonomik janë çështje më të rëndësishme për komunën e Bujanocit.

19. maj 2011.

PUNA NË RUAJTJEN E LIBERALIZIMIT TË VIZAVE

Ruajtja e liberalizimit të vizave është interes i përbashkët i të gjithëve në Sërbi, erdhi në përfundim nga takimi i djeshëm i përfaqësuesve të Qeverisë së Sërbisë dhe përfaqësuesve të komunitetit shqipëtar.

19. maj 2011.

ËSHTË HAPUR KONVIKTI I RENOVUAR I NXËNËSVE NË LESKOC

Leskoc-Ministri i arsimit dhe shkencës Zharko Obradoviq e hapi dje në Leskoc konviktin e renovuar të nxënësve të shkollave të mesme dhe hapësirave të reja të shkollës.

18. maj 2011.

THIRRJE PËR MEDIAT - 20.05.2011.

Kryetari i Trupit Koordinues ministri Milan Markoviq në vizitë Preshevës dhe Bujanocit

Ministri për drejtat e pakicave, administratës shtetërore dhe vetëqeverisjes lokale dhe kryetari i Trupit Koordinues i Qeverisë së Sërbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë Milan Markoviq do ti shpërndajë diploma ndjekësve të kursit të gjuhës sërbe i cili është organizuar nga “International Human Centеr”. Shpërndarja e diplomave do të bëhet në shtëpin e kulturës “Abdullah Krashnica” në ora 11:00 të premtën, më 20 majë në Preshevë. Pas së cilës  ministri Markoviq do të vizitoj TV “Preshevën”.

  Следећа страна»

 

 

homescontents