Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
28. janar 2014.

ËSHTË DJEGUR KONAKU I MBRETIT NË MANASTIRIN E PROHOR PÇINJËS

Bujanoc-  Zëdhënësi i krytarit të komunës së Bujanocit, Stojançe Arsiq, ka deklaruar se në zjarrin i cili shpërtheu dje në orët e paraditës, është djegur Konaku i Mbretit në manastirin e Prohor Pçinjës.

28. janar 2014.

FTESË PËR MEDIA - 28.01.2014.

Ju ftojmë që të enjten dhe premten (30 dhe 31 janar) të përcjellni një vizitë pune në komunat Bujanoc dhe Preshevë të Zoran Stankoviqit, kryetar i Trupit Koordinues. Aktivitet e planifikuara për të enjten 30 janar (Bujanoc)...

27. janar 2014.

MINISTRIA E PUNËVE TË MBRENDSHME E SERBISË RRETH INCIDENTIT NË PRESHEVË

Beograd- Preshevë – MPB e Serbisë ka informuar se të dielen në ora 7:40, në Preshevë, nënshtetasi i Norvegjisë T.S.K (1975) ka sulmuar pjesëtarin e Xhandarmerisë, i cili ka qenë në detyrë, duke goditur disa herë në kokë me tullë dhe pastaj i ka rrëmbyer automatikun.

27. janar 2014.

EKONOMIA E QARKUT TË JABLLANICËS DHE PÇINJËS

Leskocë- „Mjedisi makroekonomik në të cilën gjenden qyteti i Leksocit dhe Vrajës, prezanton faktorët e vështirë për biznismenët, veçanërisht për shkak se në këtë zonë janë 11 komuna të cilat i përkasin komunave të pazhvilluara. Përveç kësaj, e pranishmë është edhe rënia e kërkesës vendore dhe jashtme...

24. janar 2014.

FILLIMI I FUSHATËS „GJENI KOHË“

Beograd-  Në kuadër të Javës Evropiane të parandalimin e kancerit të qafës së mitrës, në Vranjë, Preshevë dhe Bujanoc do të fillojë fushata "Gjeni kohë", synim i të cilës është të informajë dhe edukojë publikun për rëndësinë e ruajtjes dhe përmirësimin e shëndetit të grave.

24. janar 2014.

TRAJNIM ONLINE PËR ADMINISTRATËN E QYTETIT

Leskoc- Vranjë- Konferenca e përhershme e qyteteve dhe komunave (KPQK), me ndihmën e USAID-it, ka nisur për herë të parë trajnimin online (përmes internetit) për rreth 80 të punësuarve në adminisratat komunale të Serbisë.

23. janar 2014.

KONTRABANDË DROGE LLAZAREVCË-PRESHEVË

Bograd–Preshevë - Policia e Beogradit në bashkëpunim me shërbimin policor të Llazarevcit, pas një pune operative disa mujore, ka arrestuar Gj.J (1984) nga Llazarevci dhe Q.T (1973) nga Presheva, për shkak të dyshimit se  kanë kryer vepër penale duke  prodhuar dhe shitur drogë.

22. janar 2014.

PËRDORUES TË RINJ NË KUADËR TË PROJEKTIT „KRIJIMI E MUNDËSIVE TË REJA PËR VETËPUNËSIM NË JUG TË SERBISË“

Në fund të vitit 2013, në sallën e Kuvendit komunal të Vranjës janë nënshkruar 31 kontrata për donacion në kuadër të projektit “Krijimi i mundësive të reja për vetëpunësim në jug të Serbisë”. Projekti financohet me mjetet e “Fondation Caritas Luxembourg” dhe qytetit të Vrajës.

22. janar 2014.

PËRMIRËSIMI I QASJES NË KUJDESIN SHËNDETËSOR DHE SOCIAL TË POPULLSISË MË TË RREZIKUAR NË JUG TË SERBISË

Projektin e implementon OJQ “Praksis” nga Beogradi ndërsa si qëllim i saj është ngritja e vetëdijes në çështjet e sigurisë, shëndetsisë dhe diskriminimit në mes mbrojtjes potenciale të azilantëve dhe qytetarëve në qarkun e Pçinjës...

22. janar 2014.

PËRMISIMI I KUSHTEVE TË PUNËS TË KOMUNITETIT ROM NË JUGUN E SERBISË NË FUSHËN E MBLEDHJES SË MATERIALEVE SEKUNDARE TË PAPËRPUNUARA (RECIKLUESE)

Projektin e implementon OJQ “JUGROM” nga Nishi, ndërsa qëllimi kryesor i saj është krijimi i mundësive të reja për punësim për mbledhës të materialeve sekundare të papërpunuara (recikluese), forcimin e kapaciteteve teknike dhe menaxheriale të Asociacionit për  riciklim.

  Следећа страна»