Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
29. shtator 2022.

DHUNA NDAJ GRAVE EDHE NË JUGUN E SERBISË NJË STATISTIKE E DHIMBSHME

Bujanoc - Beograd - Që nga fillimi i vitit 2022, më shumë se 70 gra kanë telefonuar në telefonin SOS të Komitetit për të Drejtat e Njeriut në Vranjë dhe kanë kërkuar ndihmë dhe mbështetje për shkak të dhunës në familje dhe partnerit, dhe nga ky numër 36 gra janë drejtuar për ndihmë për herë të parë, sipas të dhënave të Komitetit për të Drejtat e Njeriut për të Drejtat e Njeriut.

29. shtator 2022.

PAGA IME E PARË: NË BUJANOC KËRKOHEN FARMACISTA, KUZHINJERË, ZDRUKTHTARË

Bujanoc - Beograd - Përmes programit "Paga ime e parë" e Shërbimit Kombëtar të Punësimit (SHKP) në Bujanoc, mund të punësohen 27 të rinj.

27. shtator 2022.

NXËNËSIT SHF “BRANKO RADIçEVIQ” NË TURQI, PROMOTERË TË SHKOLLËS SË TYRE DHE BUJANOCIT

Bujanoc - Beograd - Nxënësit e shkollës fillore "Branko Radiçeviq" qëndruan në Turqi, në kuadër të projektit të dytë Erasmus. Pas realizimit të suksesshëm të projektit "Motivimi III - nxënësit e shekullit 21", në bashkëpunim me shkollat ​​nga katër shtete evropiane, nxënësit e shkollave fillore të Bujanocit po fillojnë aktivitetet në projektin e dytë Erasmus+.

27. shtator 2022.

SEZONA E KONCERTIT NË MEDVEGJË

Medvegjë - Beograd - Qendra Kulturore Medvegjë ka filluar sezonin e tretë koncertorë në kuadër të projektit "Muzika artistike në jug", i cili do të zgjasë deri në fund të nëntorit. Me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës dhe Informimit, programi filloi me performancën e ansamblit "Rilindja", ndërsa për muajin tetor dhe nëntor ishte paralajmëruar prezantimi i kuartetit "Zice na vetru" dhe shkollës së muzikës në Leskoc "Sanislav Binički".

27. shtator 2022.

REGJISTRIMI 2022: KUSH RREFUZON DO TË DËNOHET NË TË HOLLA

Bujanoc - Beograd - Qytetarët që refuzojnë të marrin pjesë në regjistrimin e ardhshëm të popullsisë në Serbi mund të gjobiten nga 20.000 deri në 50.000 dinarë, tha Miladin Kovaçeviq, drejtor i Entit të Statistikave Republikane.

8. shtator 2022.

DITA E ÇLIRIMIT TË BUJANOCIT

Bujanoc - Beograd - 78 vjetori i çlirimit të Bujanocit në Luftën e Dytë Botërore u shënua me vendosjen e kurorave dhe luleve në monumentin e viktimave të terrorit fashist në parkun e qytetit, Aleksandar Stankoviq, Josif Janjiq dhe Stojan Vasiljeviq.

8. shtator 2022.

VENDOSET MBUROJA NË URËN TE BOZHINJECI

Bujanoc - Beograd - Puna për vendosjen e rrethojës mbrojtëse në urën që lidh fshatrat Levosoje dhe Bozhinjevc ka filluar dhe do të përfundojë deri në fund të javës, njoftojnë nga Bashkësia Lokale e Levosojës.

8. shtator 2022.

DEMINUESIT LARGOJNË MINAT NË KONCUL DHE BRESIQ

Bujanoc - Beograd - Në fshatrat Dobrosin, Konçul dhe Bresiq të komunës së Bujanocit është duke u zhvilluar aksioni i madh për heqjen e minave, bombave dhe municioneve tjera. Më shumë se 50 deminues nga Republika Srpska u angazhuan në pastrimin e territorit.