Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
27. maj 2009.

Takimi i dytë i Kryesisë së Trupit Koordinuestë Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, 26 maj 2009

Optimizëm i përmbajtur pas takimit të kryesisë së Trupit Koordinues. Takimi i dytë i pas rekonstruimit të Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë është mbajtur në zyret e Trupit Koordinues në Bujanoc. Takimi i Kryesisë i është dedikuar më tepër zgjidhjes së problemeve kyqe të cilat i preokupojnë këto tri komuna në Sebinë jugore. Vëmendje të veqant u është dhënë formimit të qeverisë multietnike në Bujanoc dhe Preshevë si dhe kyqjen e Shqipëtarëve në institucionet shtetërore të Republikës së Serbisë në nivelin lokal.

26. maj 2009.

26.05.2009.

Mbrojtësi i qytetarëve të Republikës së Serbisë (ombudsmani republikan) Sasha Jankoviq me zëvendësit dhe me bashkëpunëtorët e tij do të vizitoj Bujanocin, Preshevën dhe Medvegjën më 26 dhe 27 maj të këtij viti,  ku do të takohet me përfaqësuesit e pushtetit lokal si dhe do të bisedojë me qytetarët për problemet që i preokupojnë ata dhe avancimin e të drejtave të qytetarëve.

22. maj 2009.

22. 05. 2009

Mbrojtësi i qytetarëve të Republikës së Serbisë Sasha Jankoviq do të vizitojë javën e ardhshme Bujanocin, Preshevën dhe Medvegjën, ku me qytetarët dhe përfaqësuesit e pushtetit lokal do të bisedojë rreth problemeve që i preokupojnë si dhe rreth realizimit të të drejtave të qytetarëve.

20. maj 2009.

20. 05. 2009.

Kryetari i Trupit Koordinues për Serbinë jugore Milan Markoviq deklaroi dje se me formimin e qeverisë multietnike në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë u vërejt tensioni në atë pjesë të Serbisë. Markoviq në mbledhjen e Këshillit për raporte ndëretnike në të cilën u diskutua për situatën aktuale politike dhe ekonomike në Bujanoc, deklaroi se formimi i qeverisë multietnike në Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë është supozim për një jetë të qetë, punë stabile dhe raporte të mira në këto komuna.

20. maj 2009.

20. 05. 2009

Në mbledhjen e sotme të Kuvendit të komunës së Preshevës vie deri te ndërrimi i udhëheqjes komunale të cilën e përbënin Partia për Veprin Demokratik (13  këshillëtarë) e Riza Halimit dhe Partia Demokratike Shqipëtare (12 këshillëtarë) të Ragmi Mustafës.

12. maj 2009.

12 maj 2009

Në suaza të aksionit të Ministrisë së kulturës ,,Serbia në Serbi’’, ansambli folklorik nacional ,,Kolo’’ për herë të parë në shtëpinë e kulturës ,,Vuk Karaxhiq’’ në Bujanoc mbajti koncert. Në program patën prezentimet e tyre ansamblet folklorike shqipëtare dhe serbe. Koncertin e hapi minisri i kulturës Nebojsha Bradiq.

11. maj 2009.

10.05.2009

Në suaza të aksionit ,,Serbija në Serbi’’ nga Ministria e kulturës, ansmbli nacional ,,Kollo’’ prej sot deri më 12 maj do të mbajë koncerte në Vlladiqin Han, Bujanoc dhe Medvegjë.

7. maj 2009.

07.05.2009

Bashkimi Europian nga fondi i saj do t’i ndajë 14 milion euro për projektin e përbashkët të ujësjellësit për komunat e Vranjës, Bujanocit dhe Preshevës, deklaroi zëvedësi i kryetarit të Vranjës Igor Andonov. Andonov deklaroi se Qeveria e Republikës së Serbisë në këtë projekt merr pjesë me një sumë prej 14 milion euro. Në zhvillim e sipër janë përgatitja e dokumentacionit për këtë projekt kurse fillimi i punës në ujësjellësin e përbashkët do të fillojë në vitin 2011. Përfundimi i projektit është paraparë në vitin 2014 ku sistemi i ujësjellësit të përbashkët do të bashkohet me sistemin e ujësjellësit Prvonek, projekt i cili në komunën e Vranjës është përfunduar para katër viteve.

4. maj 2009.

03.05.2009

Përfaqësuesit e ,,Simpo-s’’ së Vranjës dhe ,,Ikea-s’’ suedeze nënshkruan kontratën me vlerë 5,5 milion eura. Deri te nënshkrimi i kontratës vie pas vizitës së mëparshme të pronarit të ,,Ikea-s’’ në kompaninë ,,Simpo’’ në  Vranjë, me q’rast kryetari i kompanisë ,,Simpo’’ Dragan Tomiq dhe zotëriu Ingvar Kamprad, pronarë i ,,Ikea-s’’ e cila njëherit është edhe zinxhiri më i madh për tregëti të mobileve në botë, nënshkruan kontratën mbi bashkëpunimin për realizimin e interesave të përbashkëta ekonomike.