Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
30. mars 2012.

Tribina Qendra për Demokraci

Bujanoc- Situate ekonomike ne jug të Sërbisë dhe perspektiva e regjionit, ishin temat kryesore e tribinës së djeshme e cila u mbajt në Bujanoc, në organizim të qendrës për demokraci.

28. mars 2012.

NË PLUS PAS 20 VITEVE

Bujanoc- Vetëm për tre vite pas humbjes dhe firmës në borgje, ndërrmarrja e Bujanocit “ Megall” , e cila prodhon bojlere dhe paisje për ngrohje qëndrore, ka arritur ti tejkaloj vështërsitë dhe filloj të punoj pozitivisht.

27. mars 2012.

AMFITEATRI I RI NË FSHATIN KLENIK

Kryetari i trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës Sërbis për komunën e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, ministri Millan Markoviq, të premtën 23.03.2012. e ka vizituar fshatin Klenik në komunën e Bujanocit. Trupi Koordinues ka ndihmuar ndërtimin e amfiteatrit në shkollën fillore „Bora Stankoviq” në të cilën do të organizohen të gjitha festat dhe ngjarjet shoqërore lidhur me jetën e kësaj shkolle.

27. mars 2012.

SHPËRNDARJA E DIPLOMAVE PËR TË RINJËT NGA BUJANOCI DHE PRESHEVA

Të rinjëve nga Bujanoci dhe Presheva pjesmarrës në projektin “ Aplikimo i modelit YouthBuild në Bujanoc me qëllim përforcimin e kapacitetit të të rinjëve për punësim dhe jetë aktive në bashkësinë  lokalë” të premtën me 23 mars i’u janë shpërndarë certifikata për kontributin e dhënë në realizimin e projektit.

26. mars 2012.

MEDVEGJA NË DY LIBRA

Medvegja – Në medvegjë rrall her publikohen libra sepse këtu nuk ka shtëpi botuese e as shtypshkronjë. Megjithatë nga fundi i vitit 2011 jan publikuar 2 publikime rreth Medvegjës, te cilat jan lansuar në këtë komunë. Organizata turistike e Medvegjës me ndihmën e Ministrisë së Ekonomisë dhe Zhvillimit Regjional ka publikuar një broshurë e pasur me ilustrime „Medvegja“ në gjuhën serbe dhe angleze e cila përmban materiale nga historia kultura dhe zhvillimet bashkëkohre.

25. mars 2012.

JAN NDËRTUAR 11 PJERSIRA PËR INVALID

Bujanoc- Njerëzit me aftësi të kufizuara në Bujanoc dhe Preshevë kanë tani në dispozicion 11 pjersira  para shkollave dhe institucineve të rëndësishmë. Në tre muajt e fundit pjersirat janë projektuar dhe ndërtuar nga vullnetarët Serbë, Shqiptarë dhe Romë – 38 djem dhe vajza fillestar në Qendrën e Trajnimit të Bujanocit, për të fituar aftësitë e nevojshme për punësim dhe aktivizim në bashkësi.

23. mars 2012.

“BUJANOCI KA PERSPEKTIV”

“Bujanoci ka perspektiv” titullohet filmi dokumentar i cili në sallën e mbushur të shtëpis kulturës “Vuk Karaxhiq” në Bujanoc të enjtën 22. mars  është paraqitur premijera.

22. mars 2012.

KLASA E KOMPJUTERAV NË FAKULTETIN E BUJANOCIT

Bujanoc – Studetëve e vitit parë të paralelës së fakultetit Ekonomik nga Subotica në Bujanoc dje ju ka dorzu në përdorim klasa e kompjuterve e cila është furnizuar nga trupi Koordinues i Qeverisë së Republikës Sërbis për komunat Preshev, Bujanoc dhe Medvegjë, me 16.000 dolar programin e kanë finasuar Kombet e Bashkuara.

21. mars 2012.

PRAKTIKANTËT NË BISEDË ME AMBASADORIN E BRITANISË SË MADHE

Ambasadori i Britanisë së madhe Ekselenca e tij Majkëll Devenport dje në rezidencën e tij priti dhjetë praktikant dhe praktikante për pesë muaj që jetojnë në Beograd në kuadër „Programi praktikës për të  rinjët – antarët e pakicave në institucionet shtetërore në Serbi“. Përveç praktikantve dhe mentoreve, bisedën me ambasadorin e ndoqen drejtori për drejtat e njeriut dhe të pakicave Nenad Gjurgjeviq dhe drejtoresha e trupit Koordinues Danijella Nenadiq.

19. mars 2012.

MUNICIONET KASET RRETH PRESHEVËS

Në rastin e municioneve thërrmuese ne jemi duke punuar në dy projekte në komunën e Preshevës, a donacionin e ka bërë qeverija e Mbretëris së Norvegjisë  tha Petar Mihajlloviq drejtori i qendrës për pastrimin e minave.

  Следећа страна»