Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
31. korrik 2017.

TRYEZË E RRUMBULLAKËT NË QENDRËN MEDIALE NË BEOGRAT RRETH NEVOJAVE TË TË RINJËVE NË KOMUNAT PRESHEVË, BUJANOC DHE MEDVEGJË

Beograd – Shoqata e Qytetarëve “Qendra për Demokraci dhe Zhvillim të Jugut të Serbisë” nga Leskoci ka organizuar tryezë të rrumbullakët në temën rreth nevojave kulturore të të rinjëve në komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

31. korrik 2017.

NJË E TREAT E BANORËVE MARRIN NDIHMË NGA KRYQI I KUQ

Medvegjë – Ndihma e Kryqit të Kuq përdoret nga 2.500 banorë, prej gjithsej 7.000, në komunën shumë nacionale të Medvegjës, është thënë në nga kjo organizatë humanitare. Siç është precizuar, 2.000 shfrytëzues marrin pakot me gjësende, ndërsa të tjerët marrin vakte në Kuzhinën Popullore, e cila punon 9 muaj gjatë vitit.

31. korrik 2017.

NË QENDRËN PËR PRANIM NË PRESHEVË ËSHTË MBAJTUR PREMIJERA E FILMAVE

Preshevë – Në Qendrën për Pranim në Preshevë është mbajtur premijera e filmit në kudër të punëtorisë njëmujore të Shkollës së Filmit të Animuar (SHAF) nga Vraja.

28. korrik 2017.

AUTOMJET I AMBULANCËS PËR MEDVEGJËN

Medvegjë – Ambasadori i Rusisë Aleksandar çepurin djen në Shtëpinë e Shëndetit në Medvegjë dorëzoi automjetin i cili është dhuruar nga Misioni Humanitar Rus në Nish.

28. korrik 2017.

KANË FILLUAR “NETËT E GEJZERIT” NË BANJË TË SIJARINËS

Medvegjë – Në Banjë të Sijarinës mbrëmë është hapur solemnisht “Netët e Gajzerit” në prani të shumë të ftuarve. Manifestimin e ka hapur kryetari i komunës së Medvegjës Nebojsha Arsiq.

28. korrik 2017.

SËSHPEJTI REÇETAT ELEKTRONIKE

Beograd – Ministri i Shëndetësisë Zllatibor Lonçar ka paralajmruar se sëshpejti do të vendoset reçeta elektronike dhe që të sëmuarit kronik nuk do të duhen të shkojnë për reçeta mjekësore tek mjeku çdo dy muaj.

28. korrik 2017.

ËSHTË HAPUR FTESA NË KUADËR TË PROGRAMIT TË EUROPËS PËR QYTETARË DHE QYTETARE: BINJAKËZIMI I QYTETEVE DHE RREJTI I QYTETEVE

Beograd – Zyra për Bashkëpunim me Shoqërinë Civile, si Pikë Nacionale për Kontakt për Programin e UE-së “Europa për qytetearët dhe qytetaret”, njofton të gjithë të interesuarit se është hapur ftesa e dytë vjetore për dorëzimin e projekteve në kuadër të masave të Binjakëzimit të Qyteteve dhe Rrjetit të Qyteteve.

27. korrik 2017.

BUJANOCI DHE PRESHEVA ME NOTER

Bujanoc, Preshevë – Bujanoci dhe Presheva sot bëhen me zyre të noterit, kështu që qytetarët të gjitha punët nga kjo lëmi apo për vërtetimin e kontratave, mund t`i kryejnë në vendin e tyre dhe jo më në Vrajë siç ishte deri më tani.

27. korrik 2017.

NË BUJANOC ËSHTË SJELLË VENDIM PËR SHFRYTËZIMIN E REZERVAVE BUXHETORE

Bujanoc – Anëtarët e Këshillit Komunal në Bujanoc kanë miratuar Vendimin mbi Shfrytëzimin e Mjeteve Rezerv Buxhetore në vlerë prej 440.000 dinarëve, shkruan portali në gjuhën shqipe Titulli.com.

27. korrik 2017.

PËRFUNDIMI I PJESËS RRUGORE SËRPKSA KUQA – LEVOSOJË NË NËNTOR

Bujanoc – Pjesa rrugore Sërpska Kuqa – Levosojë, në pjesën jugore të Koridorit 10, me gjatësi prej 8,06 kilometra, do të përfundohet në nëntor të këtij viti, ka deklaruar Zorana Mihajlloviq, ministresha e ndërtimtarisë, komunikacionit dhe infrastrukturës.

  Следећа страна»