Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
31. gusht 2015.

STANKOVIQI THËRRET NË POLITIK PËR SERIOZITET DHE PËRGJEGJËSI

Beograd -   Kryetari i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë Zoran Stankoviq ka deklaruar që bisedimet mes Prishtinës dhe Beogradit në Bruksel nuk nënkuptojnë bisedimet për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë dhe ka ftuar liderët shqiptar të këtyre tri komunave në “seriozitt dhe përgjegjësi politike”

31. gusht 2015.

ËSHTË NDARË NDIHMË PËR MIGRANTËT NË PRESHEVË

Preshevë – Qendra e Romëve për demokraci, një numër i Vranjanëve dhe ndërrmarjeve të cilët i ka mbështetur Qendra e Romëve për demokraci të fillojnë biznesin e tyre, kanë mledhur ndihma dhe i’u kanë dërguar migrantëve në Preshevë. 

31. gusht 2015.

PJESMARRJE E MADHE NË BANJËN E SIJARINËS

Medvegjë – Banja e Sijarinës e cila është rreth dhjetë kilometra larg Medvegjës, feston një ndër vitet më të suksesshme. Ujë i shëndetshëm, burim ujit të nxehtë dhe çmime të lira, si dhe aksioni i Ministris tregtis dhe turizmit janë arsyjet e vizitës së mirë. 

31. gusht 2015.

PESË PARTI NË ZGJEDHJE NË MEDVEGJË

Medvegja – në zgjedhjet e parakoshme lokale në Medvegjë të cilët do të mbahen më 13 shtator, për 35 këshilltar do të ketë pesë parti konkuruese dhe grupa qytetare.

28. gusht 2015.

BISEDIMET RRETH ZHVILLIMIT TË BAJËS SË SIJARINËS

Medvegjë- Kryetari i Trupit koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankovic dje ka biseduar me kryetarin e Organëve të përkohshëm të komunës së Bujanocit, Nebojsha Arsicin rreth zvillimit të potencijalit ekonomiko-turistik të komunës së Medvegjës duke përfshirë edhe Bajën e Sijarinës.

28. gusht 2015.

KANË FILLUAR ME PUNËN “LAJMET E BUJANOCIT”

Bujanoc – nga 3 gushti qytetartë e Bujanocit dhe të rrethit munden të lexojnë rreth ngjarjeve dhe problemeve në vendin e tyre në portalin e pare informative në gjuhën serbe.

28. gusht 2015.

FONDI PIO DO TË NDAJ 800 MILION DINAR QË TI KOMPEZOJNË SHPENZIMET PËR NEVOJA TË VARRIMIT

Gati 800 milion dinarë do të ndaj Fondi PIO që të bëj kompenzimit e harxhimeve për varrim për të gjithë penzionerët e buqsisë, ata jonë 66.338 nga 1 janari 2008 deri 30 shtator 2013.

27. gusht 2015.

VULLIN DHE STANKOVIQ: PROBLEMIN E EMIGRANTËVE TA ZGJIDHIM SËBASHKU

Preshevë - Ministri për punë, punësim dhe çështje sociale Aleksandar Vullin ka deklaruar dje në Preshevë përgjat vizitës në Qendrën për pranimin e emigrantëve, dhe qendrës tjetër për pranim në Miratoc që problem i emigrantëve duhet patjetër të zgjidhet sëbashku me vendet e Ballakanit dhe shtetet e Uninonit Europian.

26. gusht 2015.

AVOKATËT NË VENDBANIMET ROME

Nish, Bujanoc – Njohurit në të drejtat e Romëve, përgatitja e patjetërsueshme e dokumentacinot për zbulimin e diskriminimit potecial në të ardhmën do të merren avokatët që do të qëndrojnë në lagjet e romëve në Nish dhe Bujanoc, sepse juristët e CHRIS do të vendojne atje rrjete dhe pika kontrolli. 

26. gusht 2015.

“NISH- EXPRESI” MË TEJ E KA PAISUR STACINON E AUTOBUSAVE NË BUJANOC

Nish/Preshevë/Bujanoc -  në ndihmë migrantëve të cilët çdo ditë në numër të madhë kalojnë nga Maqedonia në Sërbi, këto dita është kyçur edhe “Nish Expresi”

  Следећа страна»

 

 

homescontents