Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
29. nëntor 2019.

FTESA PUBLIKE PËR MASAT IPARD M3 PËR PËRPUNIMIN E PRODHIMEVE BUJQËSORE (AFATI: 24 SHKURT 2020)

Administrata për Pagesa Agrare ka shpallur ftesën e tretë publike për dorëzimin e kërkesave për miratimin e projekteve për inkurajimet IPARD për investime në pronësi fizike të cilat i përkasin përpunimit dhe marketingut të prodhimeve bujqësore dhe prodhimeve të peshkut.

29. nëntor 2019.

SUBVENSIONET SHTETËRORE DHE RECIKLUESIT: GRUMBULLUESVE TË MBETURINAVE 3,5 MILIARD DINARË

Ricikluesit mund të llogaritnin në subvencione qeveritare prej gjithsej tre e gjysmë miliardë dinarë vitin e ardhshëm. Propozimi për buxhetin e vitit të ardhshëm parashikon 27 përqind më shumë para për sektorin e mjedisit. E gjithë "teprica" ​​do t'i drejtohet fondit të buxhetit, kështu që në të vërtetë do të jetë më i lartë se 45 përqind.

28. nëntor 2019.

PËR FIRMAT NGA PRESHEVA, BUJANOCI DHE MEDVEGJA 40 MILIONË DINARË MJETE TË PAKTHYESHME NGA TRUPI KOORDINUES

Bujanoc - Nga 16 sipërmarrësve të cilëve u është dorëzuar kontrata mbi subvesnionimin nga Trupi Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, shtatë janë nga Bujanoci, të cilat do të marrin 19 milion dinarë për të përmirësuar bizneset e tyre.

27. nëntor 2019.

FTESA PUBLIKE PËR PJESËMARRJE NË KONKURS “TË GJITHË SË BASHKU PËR BARAZI GJINORE”

Në bazë të Memorandumit të Bashkëpunimit dhe me rastin e 25 Nëntorit, Ditës Ndërkombëtare kundër Dhunës ndaj Grave, Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik e Republikës së Serbisë, Ambasada e Francës në Serbi dhe Institutit Francez në Serbi shpallën një ftesë publike për pjesëmarrje në konkursin...

27. nëntor 2019.

ËSHTË ZVOGËLUAR SHKALLA E PAPUNËSISË TË TË RINJËVE NË SERBI

Beograd - Shkalla e papunësisë së të rinjve në Serbi është dyfishi i shkallës së papunësisë së përgjithshme dhe qëndron në 22 përqind, kjo është arsyeja pse shteti po aplikon intensivisht një seri stimujsh dhe subvencionesh për të ulur atë papunësi, tha Ministri i Punës, Punësimit, çështjeve Sociale dhe Veterane Zoran Gjordjeviq.

27. nëntor 2019.

SI TË ZVOGËLOHET DHUNA DHE DISKRIMINIMI NË MES TË RINJËVE

Bujanoc - Kryqi i Kuq i Bujanocit, me mbështetjen financiare të Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjëm, nga shtatori zbaton Projektin Stop Dhunës - Stop Diskriminimin, i cili synon të zvogëlojë dhunën e të rinjve, parandalimin e diskriminimit dhe dhunës elektronike si dhe sigurinë e fëmijëve në internet.

26. nëntor 2019.

FTESË PËR MEDIA - 26.11.2019.

Ftojmë të gjithë përfaqësuesit e mediave që të mërkuren, më 27 nëntor, në ora 13:00, të vijnë në sallën e vogël të Shtëpisë së Kulturës „Vuk Karaxhiq“ në Bujanoc (Sheshi Karagjorgje Petroviq bb), të marrin pjesë në dorëzimin solemn të kontratave për sipërmarrësit nga komuna e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, të cilët kanë fituar të drejtën për subvensionim dhe mjeteve të pakthyeshme për vitin 2019.

26. nëntor 2019.

KONKURS PËR NDARJEN E SUBVENSIONEVE PËR RUAJTJEN DHE ZHVILLIMIN E ZANATEVE TRADICIONALE NË VITIN 2019 (AFATI: 3 DHJETOR)

Ministria e Turizmit, Tregëtisë dhe Telekomunikacionit në bazë të Konkludimit të Qeverisë së Repubulikës së Serbisë 05 nr:401-11600/2019 të datës 21 nëntor 2019, për miratimin e Programit për ndarjen e mjeteve dhe shfrytëzimine subvensioneve për ruajtjen dhe zhvillimin e zanateve tradicionale në vitin 2019, ftonë të gjithë subjektet...

26. nëntor 2019.

ËSHTË HAPUR KONKURS PËR SHPËRBLIMIN EUROPIAN GAZETARESK (AFATI: 13 DHJETOR)

Konkursi për Shpërblimi Evropian Gazetaresk është i hapur deri më 13 dhjetor 2019.

26. nëntor 2019.

SHANSE TË REAJ PËR SIPËRMARRËSIT E VEGJËL – DERI NË FUND TË VITIT KONKURSI PËR KREDITË E FAVORSHME DHE MJETET E PAKTHYESHME

Në vazhdë është peogrami i ri “Ndërmarrësia dhe Nxitja e Vetë-Punësimit”, i cili siguron 300 milion dinarë për bizneset fillestare për të avansuar apo zhvilliar bizneset. Janë paraparë që sipërmarrësve t’I ndahen përmes ndihmës financiare të pakthyeshme 20 përqind. Sipërmarrësit duhet ta ndjekin edhe trajnimin...

  Следећа страна»

 

 

homescontents