Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
30. shtator 2020.

TË RINJËT PËR RUAJTJEN DHE RINGJALLJEN E MALEVE TË LUGINËS SË LUMIT TË PÇINJËS – KA FILLUAR PARAQITJA PËR SEMINARË

Shoqata e të Rinjve "Bota jonë, rregullat tona" po zbaton veprimtarinë e parë kryesore në kuadër të projektit "Rinia për Ringjalljen dhe Ruajtjen e Pyjeve të Luginës së Lumit Pcinja", i cili përfshin seminare tre-ditore për të rinjtë e moshës 13 deri 18 vjeç nga rrethi i Pcinja.

30. shtator 2020.

NXËNËSIT E SHKOLLËS SË MESME – JETA GJATË PANDEMISË

Si dukej procesi arsimor gjatë gjendjes së jashtëzakonshme? Sa efektiv ishte ai? Cilat janë pasojat e karantinës për nxënësit? Si e kaluan nxënësit kohën e tyre të lirë gjatë kufizimit të lirisë së lëvizjes?

30. shtator 2020.

SERBËT DHE SHQIPTARËT SË BASHKU I NGRISIN LAPIDAR FQIUT TË NDJERË

Bujanoc, Deçan - Zoran Petroviq dhe Radovan Millosheviç, të lindur në Deçan, të cilët filluan një aksion për të ngritur një monument për serbin e fundit të vdekur në Deçan, Bosko Qiriq, në varrezat ortodokse në atë qytet, thanë se disa shqiptarë nga ai qytet u bashkuan në këtë aksion, transmeton Beta.

30. shtator 2020.

POMPAT FAJTORE PËR VËRSHIMET NË QENDËR TË BUJANOCIT

Bujanoc - Nuk do të ketë më përmbytje dhe derdhje të ujërave të zeza në qendër të Bujanocit, premtoi qytetarët Ruzhdi Halili, drejtor i NP "Komunalia", pas një përmbytjeje tjetër në qendër të Bujanocit e shkaktuar nga shiu.

22. shtator 2020.

MINISTRIA E MBROJTJES: KONKURS PËR BURSA DHE PUNË PËR 76 NXËNËS (AFATI: 30 SHTATOR 2020)

Ministria e Mbrojtjes ka shpallur konkurs për dhënien e 76 bursave për nxënës për vitin shkollor 2020/2021, në të cilin mund të aplikojnë nxënës të shkollave të mesme mekanike, inxhinierike elektrike dhe bujqësore. Konkursi është i hapur deri më 30 shtator, 2020.

22. shtator 2020.

ËSHTË SHPALLUR KONKURS I ARTIT PËR NXËNËSIT E SHKOLLAVE FILLORE DHE PARASHKOLLORE “LE TË RECIKLOJMË DHE RUAJME NATYRËN” (AFATI: 9 TETOR 2020)

Punonjësit e Shoqatës së Fëmijëve të Qytetit të Vranjës kanë shpallur konkurs arti për parashkollorët dhe nxënësit e shkollave fillore me temë me të njëjtin emër në kuadër të projektit mjedisor "Le të riciklojmë dhe ruajmë natyrën", i cili u miratua në konkursin për financimin dhe bashkëfinancimin e projekteve në fushën e ekologjisë dhe mbrojtjes së mjedisit.

22. shtator 2020.

JABLLANICA PA UJË, CISTERNAT TË PAMJAFTUESHME

Bujanoc - Banorët e fshatit Jabllanicës po kërkojnë nga komuna e Bujanocit që urgjentisht të zgjidhë problemin e tyre të kahershëm me furnizimin me ujë.

22. shtator 2020.

PRANIM-DORËZIMI I DETYRËS NË SHTËPINË E SHËNDETIT, DR DALIBORKA PAVLOVIQ EDHE ZYRTARISHT DREJTORESHË E RE

Bujanoc - Dr. Daliborka Pavloviq, nga dita  hënë edhe zyrtarsisht është drejtoreshë e Qendrës Shëndetësore në Bujanoc, ndërsa drejtoresha e mëparshme, Dr. Lela Jovanoviq, dorëzoi detyrën e saj.

22. shtator 2020.

PËRSHKAK TË PUSHIMEVE MASSIVE NË SHQIPËRI, SHTABI I KRIZAVE E KA THEKSUAR PRESHEVËN SI VEND KU KORONA MUND TË SHPËRTHEJ

Preshevë - Në ditët e mëparshme, anëtarët e Shtabit të Krizave të Republikës folën për Preshevën si një pikë e nxehtë e mundshme e koronës. Sipas të dhënave të Qendrës Shëndetësore, që nga fillimi i shtatorit kanë qenë rreth njëzet njerëz pozitivë në këtë komunë.

9. shtator 2020.

ËSHTË SHPALLUR KONKURS PËR PROJEKTET TË CILAT MERREN ME REFORMAT E MONOTORIMIT TË ADMINISTRATËS PUBLIKE NË NIVEL LOKAL (AFATI: 1 SHTATOR 2020)

Qendra për Politikat Evropiane (CEP) njoftoi se është shpallur një konkurs për dhënien e granteve të vogla për të mbështetur organizatat e shoqërisë civile të përfshira në monitorimin e reformës së administratës publike në nivelin lokal.

  Следећа страна»