Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
30. maj 2014.

RANG LISTA NË KONKURSIN PËR NDARJEN E BURSAVE PËR REGJISTRIM NË STUDIME NË UNIVERSITETIN E NOVI SADIT - 2014

Kandidatëve të cilëve emrat dhe mbiemrat i’u gjenden  mbi vijën e kuqe janë të përzgjedhur që t’i nënshtrohen provimeve pranuese në fakultetet e Universitetit të Novi Sadit, ndërsa atyrëve kandidatëve emrat dhe mbiemrat që i’u janë nën vijën e kuqe nuk janë.

30. maj 2014.

NDIHMË KOMUNA E PRESHEVËS TË RREZIKUARVE NGA VËRSHIMET NË SËRBI

Kryeshefi për situata të jashzakonshme në komunën e Preshevës neve na ka lajmruar që Shtabi komunal për situata të jashzakonshme i kësaj komune ka pruar vendimin që të vërshuarve nga ujrat në komunën Ljig të dërgoj 17.208 lirta ujë. Një antarë nga Shtabi i komunës së Preshevës ka shkuar së bashku me kamionin që të dorzojë ujin antarve të këshillit shtabit në Ljig.

30. maj 2014.

AIDA QOROVIQ NË TRIBUNËN PËRFUNDIMTARE PËR DREJTAT E PAKICAVE NË BUJANOC DHE NË PRESHEVË

Seria tribuna për problemet e gravë në jug të Sërbisë vazhdon me 30.05.2014 me mbajtjen e tri tribunave për drejtat e grave në orët e edukatës qytetare në Shkollën e mesme „Sveti Sava“  në Bujanoc dhe Gjimnazi „Skenderbeu“ në Preshevë, me mësimin e Aida Qoroviq, deputete popullore, aktiviste për drejtat e njeriut dhe ish koordinatorja e organizatës joqeveritare In nga Novi Pazari. Tribunat do të mbahen në kuadër me aktivitet përfunditmare të projektit „Më barazo“, qëllimi i së cilës është përparimi dhe vedisimi i qytetarve në kuptimin e rrespektit kundër pakicave.

28. maj 2014.

„SIMPEN“ NGA BUJANOCI DHURON DYSHEKË DHE JASTËKË PËR BANORËT NË VENDET E PËRMBYTURA

Ndërmarrja për prodhimin e syngjerëve dhe për pëlhurat e paendura ka vënë në gadishmëri Kryqit të Kuq të Serbisë, 500 dyshekë dhe 115 jastukë si donacion për banorët e prekur nga përmbytjet.

28. maj 2014.

NË JUGUN E SERBISË PAGAT MË TË MIRA JANË NË MEDVEGJË

Medvegjë – Paga mesatare më e lartë pa tatim dhe kontribute, në muajin prill, në rrethin e Jabllanicës është arritur në komunën e Medvegjës, 41.256 dinarë, përderisa në muajin e kaluar në krye të listës ishte Vllasotinca me 28.808 dinarë. Në Bojnik, të punësuarit kanë marrë nga 33.769, në Crna Travë 31.605, ndërsa në Leban 32.016 dinarë.

27. maj 2014.

BUJQËSIA KA PËSUAR DËM TË MADH

Temperaturat e ulëta dhe rënia e madhe e shiut gjat prillit dhe majit kanë shkaktuar dëm të madh te kultivuesit e rrethit të Jabllanicës, ndërsa rendimentet e disa llojeve të veçanta, sipas vlerësimeve të ekspertëve, do të zvoglohen për 70 përqind.

27. maj 2014.

INFORMACION SHTESË – KONKURSI PËR NDARJEN E BURSAVE PËR REGJISTRIM NË STUDIME NË UNIVERSITETIN E NOVI SADIT 2014

Sipas mendimit të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik, kanidati për bursë studentore nga komuna e Bujanocit, Art Mustafa, nuk i plotëson kushtet formale të konkursit. 

27. maj 2014.

MIQËT E NISHVILLIT I NDIHMOJNË SERBISË

Ndihma për banorët e rrezikuar nga përmbytjet në Serbisë arrin edhe nga xhezistët nga Europa dhe bota, miqëve të „Nishville Jazz Festivalit”.

Anëtarët e „Brussels Jazz Orchestra” kanë ftuar të gjithë miqët, simpatizuesit dhe njerëzit me vullnet të mirë që të solidarizohen me qytetarët e Serbisë të cilët në përmbytje kanë mbetur pa shtëpitë e tyre.

27. maj 2014.

ARRESTIME NË PRESHEVË PËRSHKAK MARIUHANËS

Preshevë – Me aksionin e përbashkët të policisë së Vranjës dhe Bujanocit, në një fshat të Preshevës, në shtëpinë e SH.V. (1994), janë konfiskuar 3.383 gram materie për të cilën dyshohet se është marihuanë, ka njoftuar Administrata Policore e Vranjës.

26. maj 2014.

KOMUNA E BUJANOCIT KA ORGANIZUAR MBLEDHJEN E NDIHMAVE PËR TË PËRMBYTURIT

Bujanoc – Komuna e Bujanocit dërgon ndihma banorëve të rrezikuar në komunat Paraqin, Pallankë të Smederevës dhe Despotovcë.

Nexhat Behluli nga Zyra për Zhvillim Ekonomik Lokal ka thënë se Këshilli Komunal në mbledhjen e mbajtur më 21 Maj, ka marrë vendim për mbledhjen e ndihmave.

  Следећа страна»