Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
31. mars 2011.

NUMRI I TRETË I JAVORËS NË GJUHËN SHQIPE

Bujanoc- Javori në gjuhën shqipe “Nacionali” nuri i tretë i të cilit ka dalur dje, është suksesi i parë i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH), i cili është botues i kësaj reviste, ka deklaruar dje zëvendësi i redaktorit kryesor dhe pergjegjës të “Nacionalit” Jeton Ismaili.

30. mars 2011.

LEKSIKONI LIGJOR SËRBISHT-SHQIP

Në fakulltetin Juridik në Nish të martën më 29 mars është mbajtur promovimi i leksikonit Ligjor sërbisht-shqip. Duke iu faleminderuar leksikonit do të përmirësohet kualiteti  mësimdhënies në fakulltetin Juridik  në Medvegjë, ndërsa ky lexim është ndihmë e rëndësishme për punën e gjykatësve dhe prokurorëve të njësive gjykatëse , prokurorisë dhe gjyqeve për kundërvajtje nga Bujanoci dhe Presheva.

30. mars 2011.

SHËNIMI I DY VJETORIT NGA NËNSHKRIMI I MARRËVESHJES PËR PRINCIPET E REKONSTRUIMIT TË TRUPIT KOORDINUES

Të hënën 28. mars 2011. është mbajtur seanca solemne e kryesis së trupit Koordinues me rastin e shënimit të dyvjetorit nga rekonstruimi. Nënshkrimi i marrëveshjes është i një rëndësie të madhe për komunat në jug të Sërbis sepse me këtë rast përfaqësuesit e komunitetit shqiptar prap janë kyqur në punën e trupit Koordinues.

30. mars 2011.

NË FOKUS JUGU I SËRBIS

Vranjë – Në rrethin e Pçinjës deri dje në vizitën triditore ka qenë grupa prej 35 gazetarëve vendas dhe të huaj.Në grupin e transmetuesve të diskursit  publik ishin gazetar të akredituar të mediave shkruese dhe elektronike nga Gjermania, Britania e Madhe , Franca, Italija, Austria, Greqia, Spanja, Turqia, Rusia, Bugaria dhe departamenti për media të misionit OEBS në Sërbi, shtëpit informative vendase  RTS, B 92, Prva, Tanjuga, Beta, Politika, Blic, Lajmet e mbrëmjes, dhe përfaqësues të Bordit ekzekutiv NUNS-i dhe Qendra e Mediave nga Beogradi.

28. mars 2011.

FTESË PËR MEDIAT - PROMOVIMI LEKSIKONIT LIGJOR SËRBISHT - SHQIP

Promovimi I „ Leksikonit ligjor “ sërbisht -shqip do të mbahet të martë n 29. mars 2011. në ora 12, në amfi teatrin e fakulltetit Juridik të Univerzitetit të Nishit. Në promovim do të flasë ministri dhe kryetari i trupit Koordinues të Qeveris së Republikës së Sërbis për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë Milan Markoviq, ministresha e drejtësis Snezhana Maloviq, dekani i fakulltetit Juridik të Univerzitetit të Nishit Predrag Dimitrijeviq dhe redaktorja kryesore dhe përgjegjëse e leksikonit ,komisionerja për mbrojtjen e barazisë Nevena Petrushiq.

28. mars 2011.

Cmime për ndërmarrësit e rinjë

Qendra Rome për demokraci nga Bujanoci, në partneritet me Qendrën inkubatore për  biznes nga Vranja , ka përfunduar trajnimin tremujor mbi ndërmarrjen dhe shkrimin e biznis planit.

25. mars 2011.

FTESE PËR MEDIA - DY VJETË PUNË TË REKONSTRUIMIT TË TRUPIT KOORDINUES

Seanca e kryesisë së trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Sërbisë për komunat Preshevë , Bujanoc dhe Medvegjë me rastin e të cilës shënohen dy vjet që nga nënshkrimi I marëveshjes për principet e rekonstruimit të  trupit Koordinues do të mbahet të hënën , 28.03.2011 në ora 12 ( Pallati I Sërbis ,kati I IV, salla 470). Pas nënshkrimit të marëveshjes ,me shumë se dy vite ,  prapë në punën e trupit koordinues  janë përfshire edhe  përfaqësues të komunitetit shqiptarë.

23. mars 2011.

PREZENTIMI I KOMPANIVE TË SUKSESHME NË JUG TË SËRBISË

Bujanoc – Agjensioni Amerikan për zhvillim ndërkombëtar (USAID) ka mbajtur dje  në Bujanoc prezantim për ndërrmarjet e sukseshme  të vogla dhe të mesme nga jugu i  Srbisë të cilat dy vitet e mëparshme i ka mbështetur përmes programeve të saja.

22. mars 2011.

Përfaqësuesit e Ushtrisë së Sërbië luajtën ndeshje në Tërrnocin e Madhë

Tërrnoci i Madhë- Bosfor Junuzi nga Tërrnoci i Madhë përskaj Bujanocit është adhurues i zjarrt i klubit fudbollistik “Tërrnovci” dhe me pa durim e ka pritur ndeshjen e klubit të tij me klubin “Engjujt e qellit” i përbërë ekskluzivisht nga përfaqësuesit e Ushtrisë së Sërbisë. “Engjujt e qiellit” javën e kaluar ishin mysafirë të fshatit më të madhë shqiptar në Jug të Sërbisë.

22. mars 2011.

Përfaqësuesja e USAID-it sot në jug të Sërbis

Vranjë, Bujanoc - Rezultatet e arritura në përforcimin e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme të cilat  veprojnë në jugun e Sërbis do të jetë tema kryesore  e vizitës së sotme të Bujanocit Merilin Shmidt, Zëvendës Drejtor  në Zyrën Agjencionit amerikan për zhvillimin ndërkombëtar(USAID) ne Sërbi.

  Следећа страна»