Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
28. dhjetor 2020.

URIMI I KRYETARIT TË TRUPIT KOORDINUES ZORAN STANKOVIQ

Të gjithë qytetarëve ua urojmë Vitin e Ri 2021, me dëshirën që para së gjithash ta mirëpresin me shëndet të mirë, sjellje të përgjegjshme dhe duke shpresuar që të gjitha dëshirat e tyre të realizohen. Gjatë vitit 2020, Trupi Koordinues, përkundër situatës së vështirë të shkaktuar  nga KOVID 19, vazhdoi të punojë në projektet e planifikuara.

5. tetor 2020.

PYETËSORI PËR VLERËSIMIN E KAPACITETEVE DHE NEVOJAVE TË ORGANIZATËS SË SHOQËRISË CIVILE DHE GRUPEVE JOFORMALE

Pyetësori ishte i përbërë nga një ekip i përbërë nga përfaqësues të organizatave partnere - Koalicioni Kombëtar për Decentralizimin, Fondacioni Jelena Shantiq dhe Grupi 484.

5. tetor 2020.

RYCO KA SHPALLUR FTESËN E KATËRT PUBLIKE PËR DORËZIMIN E PROPOZIM PROJEKTEVE (AFATI: 12 TETOR 2020)

Objektivi i përgjithshëm i kësaj thirrje për propozime të projekteve është të mbështesë shoqëriTë civile në Ballkanin Perëndimor në nxitjen e pajtimit dhe bashkëpunimit rajonal të të rinjve gjatë pandemisë KOVID-19 duke u ofruar të rinjve mundësi që krijojnë hapësirë ​​për dialog, mësim të ndërsjellë dhe mirëkuptim më të madh...

5. tetor 2020.

PËR RRETHIN E PÇINJËS KANË ARRITUR 7.800 DOZA VAKSINA KUNDËR GRIPIT SEZONAL

Vrajë, Bujanoc, Preshevë - Një numër i mjaftueshëm i vaksinave kundër gripit sezonal ka mbërritur për rrethin e Pçinjit, në mënyrë që të gjithë të vaksinohen në kohën e duhur, sigurojnë Instituti për Shëndet Publik në Vranjë.

5. tetor 2020.

NË PRESHEVË ËSHTË HEQUR SITUATA E JASHTËZAKONSHME

Preshevë - Në seancën e Shtabit  për Situata Emergjente në Preshevë, e cila u mbajt të premten, është hequr situata emergjente në territorin e kësaj komune, konfirmoi Driton Salihu, drejtor i Shtëpisë së Shëndetit dhe anëtar i këtij Shtabi.

5. tetor 2020.

SHKA “RAZIGRANO KOLO – VEZ” NGA MEDVEGJA RUAN TRASHIGIMINË KULTURORE DHE TRADITËN PËRMËS VALLËS, KËNGËS DHE SHOQËRIMIT

Medvegjë - Shoqata Kulturore dhe Artistike "Razigrano kolo - Vez" nga Medvegja u themelua më 5 maj 2018. Shoqëria ka 120 anëtarë aktivë nga 5 deri në 20 vjeç, dhe themeluesja dhe kryetarja e kësaj shoqate, Bojana Lakushiq, thotë se ideja e shoqërisë...

30. shtator 2020.

TË RINJËT PËR RUAJTJEN DHE RINGJALLJEN E MALEVE TË LUGINËS SË LUMIT TË PÇINJËS – KA FILLUAR PARAQITJA PËR SEMINARË

Shoqata e të Rinjve "Bota jonë, rregullat tona" po zbaton veprimtarinë e parë kryesore në kuadër të projektit "Rinia për Ringjalljen dhe Ruajtjen e Pyjeve të Luginës së Lumit Pcinja", i cili përfshin seminare tre-ditore për të rinjtë e moshës 13 deri 18 vjeç nga rrethi i Pcinja.

30. shtator 2020.

NXËNËSIT E SHKOLLËS SË MESME – JETA GJATË PANDEMISË

Si dukej procesi arsimor gjatë gjendjes së jashtëzakonshme? Sa efektiv ishte ai? Cilat janë pasojat e karantinës për nxënësit? Si e kaluan nxënësit kohën e tyre të lirë gjatë kufizimit të lirisë së lëvizjes?

30. shtator 2020.

SERBËT DHE SHQIPTARËT SË BASHKU I NGRISIN LAPIDAR FQIUT TË NDJERË

Bujanoc, Deçan - Zoran Petroviq dhe Radovan Millosheviç, të lindur në Deçan, të cilët filluan një aksion për të ngritur një monument për serbin e fundit të vdekur në Deçan, Bosko Qiriq, në varrezat ortodokse në atë qytet, thanë se disa shqiptarë nga ai qytet u bashkuan në këtë aksion, transmeton Beta.

30. shtator 2020.

POMPAT FAJTORE PËR VËRSHIMET NË QENDËR TË BUJANOCIT

Bujanoc - Nuk do të ketë më përmbytje dhe derdhje të ujërave të zeza në qendër të Bujanocit, premtoi qytetarët Ruzhdi Halili, drejtor i NP "Komunalia", pas një përmbytjeje tjetër në qendër të Bujanocit e shkaktuar nga shiu.

  Следећа страна»