Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
28. shkurt 2019.

TRAJNIMI 18 ROMËVE PËR KUJDESTARË

Bujanoc - Institucioni publik Universiteti Popullor ka nënshkruar dy kontrata bashkëpunimi me shoqatat e romëve nga Vrajska Banja dhe Bujanoci, kështu që 18 nga anëtarët e saj do të fillojnë trajnimin për kujdestarë.

28. shkurt 2019.

KOMUNALIA: PROBLEMI I MBETURINAVE NË RRUGË QËNDRON NË NDEZJEN DHE MUNGESËN E KONTEJNERËVE

Bujanoc - Ndërmarrja publike Komunalia do të përpiqet të blejë së paku 20 kontejnerë të rinj, të cilët së paku do të zgjidhin disi problemin e mbeturinave në rrugët e Bujanocit.

27. shkurt 2019.

RRETHI I PÇINJËS ËSHTË I KOMPLETUAR NË SISTEMIN “FOSHNJE, MIRË SE ERDHE NË BOTË”

Preshevë - Gjashtë komunat e Rrethit të Pçinjës gjatë dhjetorir të vitit të kaluar iu bashkuan sistemit për regjistrimin elektronik të të sapolindurve në kuadër të projektit "Foshnje, mirë se erdhe në botë", me të cilin është mundësuar procesi i aplikimit elektronik në lidhje me kërkesën për ushtrimin e të drejtës për kompensim prindëror.

27. shkurt 2019.

KA PËRFUNDUAR SEZONI I GJYETISË ME GJUAJTJEN E KAFSHËVE GRABITQARE

Medvegjë - Shoqata e gjuetisë "Gornja Jablanica" nga zona e komunës së Medvegjës për fund të sezonit të gjuetisë, organizoi një aksion për gjuetinë e ujqëve dhe dhelbrave.

25. shkurt 2019.

PRESHEVA, BUJANOCI DHE MEDVEGJA KANË QENË DHE DO TË MBESIN PJESË E SERBISË

Beograd – "Nuk bëhet fjalë për asnjë shkëmbim të territoreve të komunave të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës. Ky rajon ka qenë gjithmonë, është dhe do të mbetet pjesë e Serbisë. Spekulime të ndryshme rreth shkëmbimit vetëm shqetësojnë popullsinë serbe dhe shqiptare në jug të Serbisë"...

25. shkurt 2019.

EMIGRANTËT NGA BUJANOCI KANË MARRË PJESË NË TURNEUN NË FUTBOLL TË VOGËL

Bujanoc - Emigrantët nga Qendra e Pranimit në Bujanoc dhe KMF BSK luajtën dy ndeshje dhe përsëri treguan se futbolli bashkon njerëzit.

25. shkurt 2019.

PËRKRAHJA E EU-SË PËR SIPËRMARRJET MIKRO DHE TË VOGLA KYÇE PËR RRITJEN E ZHVILLIMIT EKONOMIK DHE RRITJEN E PUNËSIMIT

Bujanoc - Në Bujanoc u dorëzuan kontratat për 38 kompani nga Rrethi i Zajeçari, Jabllanicës, Nishavës, Pirotit, Pçinjës dhe Toplicës.

25. shkurt 2019.

PËR KËNDET E LOJRAVE TË FËMIJËVE 3,4 MILIONË DINARË

Medvegjë - Në institucionin e arsimit parashkollor "Rinia" në Medvegjë janë duke u finalizuar punën për ndërtimin e këndit të lojërave për fëmijë. Ministria pa portofol për këtë qëllim ka ndarë 3.480.000 dinarë në kuadër të projektit "Punojmë për një të ardhme më të mirë për fëmijët".

25. shkurt 2019.

FENOMEN NË SERBI – FSHATI I NDËRTUAR NGA GURI I ÇMUAR, NDËRSA KAFSHËT PIJNË UJË MINERAL

Medvegja - Fshati Gornji Buçumet nën malin Radan në komunën e Medvegjës është i vetmi vend në Serbi ku gurët e çmuar mund të mblidhen përgjatë rrugës, në livadhe, në pemishte, në pyje dhe në oborre.

21. shkurt 2019.

STANKOVIQ NË BUJANOC NË NDARJEN E MJETEVE TË PAKTHYESHME EU PRO

Zoran Stankoviq, kryetari i Trupit Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë do të merr pjesë të premten më 22 shkurt, me ftesën të EU PRO, në ndarjen e çertifikatave për mjetet....

  Следећа страна»