Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
31. janar 2013.

NISU PËR PUNË

Programi „Nisu për punë“ i ndihmon njerzve të cilët dëshirojn të fillojn ose të zgjerojn biznesin e vet. Të gjith qytetarët që kan ide të mira për biznes nga e gjith Sërbia mund të jenë shfrytzues të këtij programi. Nëpërmjet këtij programi, të cilin e zbaton Organizata joqeveritare ENESA nga Nishi, kompania „Philip Morris“ ndanë mjete të pakthyeshme me vlerë prej 200 mijë dinarësh për blerjen e mjeteve të nevojshme për zhvillim të bizneseve.

31. janar 2013.

STANKOVIQ DHE VOLLEBEK NË LOKACIONIN E RI TË FAKULTETIT EKONOMIK NË BUJANOC

Kryetari i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviq, bëri të ditur se në mars do të fillojë ndërtimi i ndërtesës së paraleles së Fakultetit ekonomik, e cila do të duhet të përfundojë në tetor të këtij viti.

29. janar 2013.

QYTETE MË TË SIGURTA

Burimi: Јugpres / Novi Sad – Leskovc – Përfaqësuesit e Grupeve punuese për hartimin e Strategjive për siguri në komunat e rrethit të Jabllanicës dhe Pçinjës, më 24 dhe 25 janar, kanë vizituar Qeverinë e Krahinës Autonome të Vojvodinës ku u njoftuan me shembujt e praktikës së mirë që janë zbatuar në Vojvodinë. Vizitën studimore e organizoi programi PBILD, në kuadër të projektit “Qytete më të sigurta”.

29. janar 2013.

NJOFTIM PËR MEDIA - 29.01.2013.

Kryetari i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviq, sëbashku me Komisionerin e Lartë për pakica të OSBE-së, Knut Volebekun,  me kryetarin e komunës Nagip Arifin dhe dekanin e Fakultetit ekonomik të Suboticës, Nenad Vunjakun,  do të vizitojnë  lokacionin në Bujanoc në të cilin do të duhet të ndërtohet objekti i Fakultetit ekonomik.

29. janar 2013.

FTESË PËR MEDIA - 29.01.2013.

Ju ftojmë që të mërkurën më 30 janar në ora 13:00 në Bujanoc, në rrugën Karagjorgje Petroviq, përballë Shtëpisë së Shëndetit, të merrni pjesë nw vizitën qw do t'i bwhet  lokacionit në të cilin do të ndërtohet ndërtesa e paraleles së Fakultetit ekonomik. Agenda

25. janar 2013.

NË KUFIRIN E PRESHEVËS KAPEN 21 KILOGRAM HEROINË

Burimi: Jugpres / Preshevë – Në vendkalimin kufitar Preshevë mbërmjen e kaluar janë zbuluar më shumë se 21 kilogram heroin shtetasit  prej Turqije.

 

25. janar 2013.

FTESË PËR PJESËMARRJE NË MBLEDHJEN INFORMATIVE DHE TRIBUNË NË BUJANOC

Qendra për komunikime të reja Dokukino dhe Trupi Koordiues i Qeverisë së Republikës së Sërbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë ju ftojn në mbledhjen e parë të karakterit informativ në kuadër të projektit „Jugu, online“ i cili do të realizohet në këto tri komuna.

24. janar 2013.

222 MILION DINARË : PROJEKTE TË REJA PËR BUJANOC, PRESHEVË DHE MEDVEGJË

Burimi: Tanjug / Sipas të dhënave nga Trupi Koordinues për Preshevë për vitin 2012. janë ndarë 102.5 milion dinarë, për Bujanoc 90.7 milion dinarë dhe për Medvegjë 28,8 milion dinarë. Projektet më të rëndësishme janë: materniteti jashtëspitalor dhe Fakulteti Ekonomik.

23. janar 2013.

REALIZIMI I PROJEKTIT “EKO MJEDISI”

Burimi: TV Kopernikus / OJQ “ Qelësi i gjelbërt” nga Nishi realizon projektin “Eko mjedisi””,  i cili realizohet në territorin e komunave Bujanoc dhe Preshevë. Olivera Millosheviq, kryetare e shoqatës “Qelësi i gjelbërt”, ka deklaruar që projketi ka filluar të realizohet në muajin nëntor, falemnderon donatorin e kompanisë së duhanit “Filip Moris.”

22. janar 2013.

TË RINJËT RREGULLOJNË STADIUMIN E QYTETIT DHE KOPSHTIT NË PRESHEVË

Burimi: Tanjug / Beograd – Grupi multietnik i të  rinjëve, pjesmarrës dhe pjesmarrëse  të programit  “YothBuild” , i cili realizohet nga iniciativa qytetare, do të fillojë nesër me veprimet për rregullimin e stadiumit të qytetit dhe kopshtin  “8 Marsi” në Preshevë.

  Следећа страна»