Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
30. maj 2018.

KA FILLUAR VAKSINIMI I EMIGRANTËVE NË QENDRËN PËR PRANIM

Bujanoc, Preshevë – Në qendrat për pranim në Vrajë dhe Bujanoc ka filluar vaksinimi kundër fruthit. Në Vrajë janë vaksinuar 28 fëmijë, ndërsa në Bujanoc 25, ndërsa bëhet fjalë për fëmijët deri në vitin e dytë dhe parashkollorëve.

30. maj 2018.

MINISTRIA E ARSIMIT KA MIRATUAR EKSPORTIN E PESË TEKSTEVE SHKOLLORE NË GJUHËN SHQIPE

Preshevë, Bujanoc, Medvegjë - Filloristët, të cilët ndjekin mësimin në gjuhën shqipe në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë nga viti i ardhshëm, do të kenë pesë tkeste shkollore të reja të miratuar nga Ministria e Arsimit, tha krytetari i Këshillit Kombëtar i Shqiptarëve, Shukri Imeri.

23. maj 2018.

KONKURS PËR MJETE TË PAKTHYESHME –BUXHETI 4,5 MILION EURO PËR 99 QYTETE DHE KOMUNA

Bujanoci,Medvegja dhe Presheva - BE ka ndarë 4,5 milion euro si ndihmesë tregëtarëve dhe kompanive ,mikro dhe kompanive te vogla,u tha sot në Arangjelovc ne rastin e paraqitjes zyrtare te programit të ri te BE për zhvillimin lokal  BE PRO...

23. maj 2018.

NË LEBAN ËSHTË HAPUR QENDRA PËR DIALIZË

Меdvegjë - Edhe pse pacientët e parë eshtë dashur të pranohet qysh në vitin e kaluar,ndërtimi i qendrës së dializës në Lebanë ka përfunduar,kështu që të sëmurit nga veshkët në Medvegjë,Bojnik Dhe Lebanë për dializë nuk duhet të shkojnë në Leskocë.

22. maj 2018.

INVESTIME TE REJA NE KOMUNEN E MEDVEGJES ,THEKSOI STANKOVIQI GJATE HAPJES SE VENDKALIMEVE TE REJA

Меdvegje-Me hapjen e vendkalimeve ,komuna e Medvegjes festoi edhe diten e saj.Zoran Stankoviq ,kryetari i Trupit Koordinues per Preshevë,Bujanoc dhe Medvegjë,në rastin e hapjes së vendkalimeve tha se në të ardhmen investimi ne infrastrukturë do të jetë prioritet për shtetin.

21. maj 2018.

BE PRO 25MILION EURO MJETE TË PA KTHYSHME KOMUNAVE

Leskovc-Në hapsirat e shkollës së naltë të biznesit në Leskovc është mbajtur sesioni informativ  i  programit BE PRO për prezantimin e ftesës publike për propozime të projekteve të infrastrukturës lokale.

18. maj 2018.

NE SHTATE KOMUNA TE RRETHIT TE PCINJES U PARAQITEN RRETH 600 RASTE ME FRUTH

Bujanoc, Presheve-Nga shtate komunat e rrethit te Pcinjes ne gjashte prej tyre u paraqit epidemija e fruthit,ku deri tash jane regjistruar rreth 600 raste te infektuar me morbillin,deklaroi  epidemiologu I institutit te shendetit publik te Vranjes...

18. maj 2018.

NGA PRESHEVA NE SURDULICE :SHQIPTARI NE TERENET SERBE

Presheve-Ilasa Zylfiu eshte shqiptari i   pare nga Presheva i cili e vazhdoi traditen e cila u thye rreth tri dekada me pare dhe kaloi ne futbollin profesional serb.

16. maj 2018.

FESTIVALI I I LAHUTES NË MEDVEGJË

Меdvegje - Ne Medvegje u mbajt festivali i lahutes se Serbise  i 26 me rradhe ,ne te cilin moren pjese me shume se 50 njohes te ketij instrumenti te vjeter.Festivali i lahutes eshte manifestim tradicional ,ndersa ne kete vit nikoqir ishte Milan Tokovic.

16. maj 2018.

GAZATARET SHQIPTARE TE PRESHEVES DHE BUJANOCIT FORMUAN SHOQATEN E GAZETAREVE “ETIKA”

Presheve - Nje grup gazetaresh nga Presheva dhe Bujanoci,filluan ne mbledhjen e perbashket te tyre, iniciativen per regjistrimin e shoqates se gazetareve  “Etika”e cila do te bashkoj gazetaret shqiptare te ketyre komunave,njoftoi ne internet portalin  „lugina-lajm.com“.

  Следећа страна»