Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
30. gusht 2012.

Konkurs për ndarjen e bursave nxënësve të shkollave të mesme në komunën e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës për periudhën shtatorë-dhjetorë të vitit shkollorë 2012/2013.

Shkarko dokumentin: Konkursi Deklarata Lutja per fitimin e burses 2012 Formulari per te ardhurat mujore Vertetimi i shkolles

29. gusht 2012.

CENTRALI I PARË I ENERGJISË DIELLORE NË SERBINË JUGORE

Leskovc- Ministrja e energjisë, zhvillimit dhe mjedisit  Zorana Mihajlloviq në Leskovc ka lëshuar zyrtarisht në punë centralin e energjisë diellore prej 250 kilovat.

28. gusht 2012.

Ekipet mobile për udhëzim dhe këshillim të profesioneve të të rinjëvë në Vranjë,Bujanovc,Preshevë dhe në Gaxhin Han

Ëebsite i USAID-it / Në kuadër të USAID-it- Programit të qëndrueshëm lokal të zhvillimit, në fillim të qershorit 2012 u krijua dhe filloi shërbimin nga ekipet mobile për udhëzim dhe këshillim të profesioneve të të rinjëve. Këto shërbime janë ofruar për të rinjtë në komunitetet rurale të pazhvilluara dhe në fushën e bashkëpunimit ndër-komunal udhëhequr nga Vranja (i cili përfshin Vranjën,Bujanovcin, Preshevën dhe Gaxhin Hanin)

27. gusht 2012.

ZJARRI NË FSHATIN DOBROSIN

Bujanoc,Preshevë,Vranjë- Zjarri në mallet në fushën më të gjerë të fshatit Dobrosin, gjashtëmbëdhjetë kilometra në juglindje të Bujanocit ka përfshirë terrenin malor në të cilin ka bomba kasetore, por ushtria, banorët lokalë dhe pasuria materiale janë të mbrojtura konfirmuan në bazën ushtarake përgjatë vijës administrative me Kosovën.

21. gusht 2012.

TEKSTET NË GJUHËN SHQIPE DHE TEPRICAT TEKNIKE

Kryeshefi i drejtoriatit shkollorë për rrethin e Pçinjës dhe Jabllanicës, Tomislav Simenoviq, ka thënë se tekstet shkollore për fëmijët prej klasës së parë deri në të katërtën, të shkollës fillore në gjuhë shqipe tani gjinden në shtyp dhe do të jenë gati deri në fillim e vitit shkollor.

21. gusht 2012.

TRAJNIM PËR MBLEDHËSIT E MBETURINAVE

OJQ "Porecje" nga Vucja, me mbështetjen financiare të "Karisa" nga Luksemburgu, ka iniciuar projektin "Mbështetje e mbledhësve e mbeturinave në jug të Serbisë" Projektit. Qëllimi i projektit është të përmirësojë jetën e njerëzve të margjinalizuar në jug të Serbisë. Ajo do të zbatohet deri në tremujorin e parë të vitit 2013 përmes fuqizimit dhe mbështetjes prej 40 mbledhësve e mbeturinave.

21. gusht 2012.

KUR TË RINJTË KANË IDE DHE KOMUNAT SIGUROJNË FONDE

Preshevë, Ivanjic, Bllacë, Kikinda, Krupanj dhe Loznica komunat që janë më të shqetësuar në lidhje me të rinjtë në Serbi, sipas të shpërblimeve të këtij viti, "MLADGRAD 2012". Çmimi kryesor shkoi në komunen  më të vjetër dhe komunen më të re në Serbi- Ivanjica për kontributin në përmirësimin e përgjithshëm të pozitës së të rinjve në bashkësinë lokale dhe Preshevës për hapësirën publike.

16. gusht 2012.

Në Preshevë janë djegur shtyllat elektrike, 120 shtëpi pa rrymë

Preshevë – Në zjarrin te fshati Bushtranë, Svenjishtë dhe Ljanik, në komunën e Preshevës, janë djegur tetë shtylla elektrike shkaku që një javë ditë janë pa rrymë 120 shtëpi, prishja do të jetë e rregulluar në dy apo tri ditët në vijim, tha shefi i shërbimit  për shpërndarjes të  Elektrodistribucionit në Vranjë Vladan Velkoviq.

13. gusht 2012.

ÇMIMI I ULËT I KUMBËLLËS

Për shkak të temperaturave të larta ditore dhe mungesa e reshjeve në muajin e kaluar, frutat në rrethin e Jabllanicës janë redukrur ndjeshëm dhe çmimt janë shumë të ulta.

13. gusht 2012.

MISRI I ASGJËSUAR

Shuma e dëmit të shkaktuar nga thatësirat në rrethin e Jabllanicës, do të njihet më vonë në këtë muaj, kur drejtoriati për ekonomi dhe buqësi në Leskovc do ta përgadit një raport të plotë.

  Следећа страна»

 

 

homescontents