Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
29. korrik 2011.

PBILD PROGRAMI NDIHMON PUNËSIMIN

Bujanoc – Programi i agjensioneve të ndryshme të Kombeve të Bashkuara „ Ruajtja e paqës dhe zhvillimi lokal gjithpërfshirës“ (PBILD) i cili realizohet në Rrethin e Jabllanicës dhe Pçinjës, dje në Bujanoc paraqiti programin për punësimin e të rinjve  dhe personave të rrezikuar në jug të Sërbisë, vlera e së cilës arrin në 15 milion dinarë.

28. korrik 2011.

Bashkimi Europian përkrah Programin e partneritetit europian me komunat (Progres) me 14,1 milion euro, Qeveria e Zvicrrës me 2,5 milion euro, Qeveria e Republikës së Sërbisë me 1,5 milion euro

Bosilegrad – Pjesa më e madhe e mjeteve në shumë prej 480.000 euro do të investohet në ndërtimin infrastrukturës komunale në Zonën e gjelbërt në Leskoc.Me investimin e qytetit të Leskocit dhe Ministrisë së mjedisit jetësorë, minierave dhe planifikimit hapsinorë dhe partnerëve tjerë, do të formohen kushtet për realizimin e investimeve të reja të cilat duhen të sigurojnë vende të reja të punës dhe të përmirësojnë kushtet e plasimit të prodhimeve bujqësore  nga e tërë zona.

26. korrik 2011.

MË SË SHUMTI PUNË NË LESKOC

Leskoc  - Përmes Shërbimit Kombëtarë për Punësim(SHKP), në realizim e sipër në rrethin e Jabllanicës  janë 21 projekte të punëve publike në të cilët janë të angazhuar 273 puntorë. Vlera totale e këtyre punëve është 37,9 milion dinarë. Dhjetë punë publike janë nga fusha e mbrojtjes dhe përmirësimin e mjedisit jetësorë, pesë

26. korrik 2011.

MJESHTRIT KËNDOJNË NË „ STARI DANI “ ( DITËT E VJETRA )

Në Vranjë në manifestimin tradicional kulturorë  verorë „ Stari  Dani “ ( Ditët e Vjetra ) do të marrin pjesë shumë yje të estradës sonë, në mes të cilëve bëjnë pjesë Masimo Saviq, Vllatko Stefanovski dhe Kemal Monteno, deklaruan organizatorët. Zoran Najdiq, këshilltarë përgjegjës për kulturë, thot se përvojat nga organizimet e kaluara na kanë vendosur një koncept të ri organizativ, kështu që „ Stari Dani „ këtë vit do të jenë një atraksion i vërtetë kulturoro – artistik.

25. korrik 2011.

PËRFUNDOHET KADASTRI NË KOMUNËN E PRESHEVËS

Vranjë -  Kadastri i patundshmërive në komunën e Preshevës është formuar pas gjashtembëdhjetë viteve punë.

21. korrik 2011.

EKSPOZIT PUNE NË MEDVEGJË

Qendra kulturore nga Medvegja më 21.07.2011 në shtëpinë e kulturës organizon ekspozit pune si vazhdimsi e punëtorive të artit në kuadër të projektit “Edhe unë e dua Medvegjën”

19. korrik 2011.

NË JUG TË SËRBISË PRITET TË ARRIJNË 15.000 MËRGIMTAR

Bujanoc – Shërbimet komunale në Preshevë dhe Bujanoc deri më 15 gusht do të zgjasin orarin e punës për ti dalur në ndihmë qytetarëve nga mërgimi të cilët pushimet vjetore i kalojnë në vendlindje. Pritet që më shumë se 15.000 Shqiptar nga kjo anë pushimet ti kalojnë për vizit në vendin e lindjes.

15. korrik 2011.

BURSA PËR TË RINJËT NGA BUJANOCI DHE PRESHEVA PËR STUDIME NË NOVI SAD

Kryetari i Trupit Koordinues ministri Milan Markoviq, rektori i Univerzitetit të Novi Sadit Miroslav Veskoviq dhe sekretari krahinor për arsim Andor Del, në Novi Sad i kanë pritur njëmbëdhjetë studentët  nga Bujanoci dhe Presheva të cilat studijojnë në fakultetet të këtij qyteti.

12. korrik 2011.

KOMUNIKATË PËR SHTYP - 12.07.20011.

Ju ftojmë që të mërkurën më 13 Korrik në ora 12:30 në Rektoratin e Univerzitetit të Novi Sadit, në Sheshin Dositej Obradoviq numër 5 të merrni pjesë në eventin regjistrimin e 11 studentëve të ardhshëm, sërb dhe shqiptarë nga komunat e Preshevës dhe Bujanocit.

11. korrik 2011.

Marrëveshja rreth nostrifikimit të diplomave të Prishtinës – dobi më të madhe kanë shqiptarët nga Presheva dhe Bujanoci

Shefët e ekipeve negociuese  të Beogradit dhe Prishtinës, Borisllav Stefanoviq dhe Edita Tahiri kanë njoftuar se parimisht kanë rënë dakord rreth pranimit të diplomave të shkollave dhe univerziteteve  dhe se marrëveshja rreth kësaj çështje me siguri do të arrihet në rundën e ardhshme të negociatave , në fund të korrikut.

  Следећа страна»