Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
29. shtator 2011.

PËR NJË BUJANOC MË TË PASTËR - 29.09.2011.

Agjensioni për zhvillim në Bujanoc dhe Preshevë, me përkrahjen financiare të trupit Koordinues  të Qeverisë së Republikës së Sërbis për komunat e Preshevës , Bujanocit dhe Medvegjës, javën e kaluar në Bujanoc kan vendosur shporta për hudhjen e mbeturinave. Duke ju faleminderuar këtij aktivitetit, në kuadër të brengës ekologjike, pastërtis dhe pamjes së qytetit, Bujanoci është pasuruar me 14 shporta të metalit.

29. shtator 2011.

MINISTRI MARKOVIC: Regjistrimi është mënyra për t’u njoftuar me problemet e një bashkësie, dhe për të gjetur zgjidhjen

Në institutin Republikan për statistika është thënë se regjistrimi është shum i rëndësishëm për qytetarët e rëndomt sepse kjo mund të thotë njohje e problemeve të tyre të cilët i kanë në arsimim, infrastuktur dhe shëndetsi, e poashtu edhe nisje e zgjidhjeve të tyre.Regjistrimi do të mbahet  pre 1 deri më 15 tetorë të këtij viti.

29. shtator 2011.

DONACIONE NGA JAPONIA PËR JUGUN E SERBISË

Bujanoc , Bosiligrad, Vladicin Han – Në kuadër të projektit “Përmirsimi i shqyrtimit dhe parandalimi i rakit të gjirit në Serbi”, ambasadori i Japonisë Toshio Cunozaki i dhuroi një mamograf shtëpisë së shëndetit në Bujanoc.

21. shtator 2011.

VËRTETOHET LISTA E ZHVILLIMIT TË REGJIONEVE SËRBE

Beograd – Qeveria e Sërbisë ka renditur në këtë listë vetëm regjionin e Beogradit  në ato regjione që llogariten të zhvilluara, sepse realizon vlerë të PBB-së mbi mesatarën republikane , është shpallur në numrin më të ri të „Gazetës zyrtare“.

20. shtator 2011.

PASOJA TË RËNDA NGA THATSIRA – PA UJË KANË MBETUR SHTATË FSHATE

Bujanoc – Për shkak të thatësirës afatgjate, në shtatë fshatrat e komunës së Bujanocit janë shterrur burimet e ujit. Banorët furnizohen nga rezervuaret e ndërrmarjes publike „Komunalac“ e cila i dërgon këto rezervoare në bazë të thirrjes, tha dje shefi i mekanizmit të kësaj ndërmarrjeje Sllavolub Tasiq.

19. shtator 2011.

EKONOMI PWR SHQIPTARWT

Suboticw – Fakulteti ekonomik nw Suboticw hap degwn e saj nw Bujanoc, e cila, sipas fjalwve tw dekanit tw Fakultetit ekonomik tw Suboticws dr. Nenad Vunjak, mw 16 shtatorw tw kwtij viti dhe tw akredituar pwr programin studimor tw marketingut.

15. shtator 2011.

KURSI I GUJËSI SËRBE NË BUJANOC

Në Bujanoc veç tre muaj zgjat kursi i gjuhës sërbe në organizimin të Qendrës për tolerancë dhe integrim të jugut të Sërbisë. Kursi vlen për të gjithë ata që dëshirojnë të mësojnë gjuhën sërbe. Cdo vikend këtë kurs e ndjekin rreth 30 vijues.

15. shtator 2011.

ABETARJA PËR NXËNËSIT E KOMUNITETIT SHQIPTARË

Kryetari i Trupit koordinues të Qeverisë së Republikës së Sërbisë për komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës ministri Millan Markoviq (Milan Marković), ambasadori i Republikës së Shqiprisë Shpëtim Caushi, shefi i misionit të OSBE-së Dimtros Kipreos dhe kryetari i Këshillit kombëtarë të shqiptarëve Galip Beqiri dje në Bujanoc prezentuan abetarën për nxënësit e komunitetit shqiptarë.

15. shtator 2011.

DUHAN I MIRË NË RAJONIN E VRANJËS

Bujanoc – Ekspertët vlerësojnë se këtë sezonë duhani në zonën e Bujanocit do të jetë i mirë. Vlerësohet se do të mblidhet rreth 300 ton duhan. Më së shumti do të ketë në zonën e Tërrnocit të Madh, por edhe në disa fshatra tjera.

13. shtator 2011.

KOMUNIKATË PËR MEDIA - 13. shtator 2011.

Ju ftojmë që të mërkurën më 14 shtatorë, në mënyrë mediatike ta përcjellni vizitën e ministrit për drejtat e njeriut dhe pakicat, administratë shtetërore dhe vetqeverisjes lokale dhe kryetarin e Trupit Koordinues Milan Markoviq që do tja  bëjë komunave të Preshevës dhe Bujanocit.

  Следећа страна»

 

 

homescontents