Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
30. janar 2012.

PROJEKTI I SHQIPTARËVE, BULLGARVE DHE ROMËVE NGA JUGU I SËRBIS

Përfaqsuesit e pakicave nacionale Shqiptare, Rome dhe Bullgare nga jugu i Sërbis, kanë prezantuar projektin në Prokuple “ Së bashku në interkultur“  i cili është qëllimi i afrimit, bashkpunimit dhe forcimit të lidhjes mes pakicave nacionale.Projektin, të cilin me 40.000 euro e ka mbështetur unioni Europian, është për qëllim që të krijoj besim në mes pakicave nacionale, pamar parasysh deversitetin kulturor social apo fetar.

25. janar 2012.

KRYQI I KUQ I SËRBISË KA DËRGUAR NDIHMË URGJENTE FAMILJEVE TË PREKURA NË MEDVEGJ, SURDULIC, CRNA TRAVA DHE IVANJIC

Ndihma e Kryqit  të Kuq të Serbisë me ushqim, higjienën, këpucë , veshje,  dhe sende të tjera domosdoshme, dje arritën në Crna trav, ndërsa sot duhet të dërgohen dhe organizatave të Kryqit të Kuq në Medvegjë, Surdulicë dhe Ivanjic.

20. janar 2012.

NË JUG TË SERBISË DUHET FONDI PËR ZHVILLIM

Leskovc – Në jug të Sërbis, rreth Leskovcit, Vranjës, Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës më vështir është të hapur vende të punës. Për atë janë më të rëndësishme aktivitet për biznes në rrethin e Pçinjës dhe Jabllanicës , është mirë që të ruhen vendet e punës dhe krijim e kushteve për vende të reja të punës. Me këtë vlerësim, kryetari Odës Ekonomike për Trekti Goran Joviq, theksoi për momentin punë kërkojn 65.000 persona, ndërsa në mardhënje puna janë 72.000 persona.

18. janar 2012.

SËRBI DHE SHQIPËTARI NDËRTUAR FABRIKË TË UJIT

Bujanoc  - Isuf Fetahu nga Bujanoci dhe Momçilo Janjiq nga fshati Lilanc, prej shumë viteve miqësi, kanë nisur një punë të përbashkët. Në fshatin të banur me Serb në Lilanc, i njohur për burime të shumta të ujit mineral, së bashku kanë ndërtuar një fabrik (prodhimtari) të parë multietnike në Sërbi „Herba“ e cila u bë fuksionale në mars të vitit 2011.

17. janar 2012.

PRAKTIKANTË VIZITUAN ZYRËN E AVOKATIT TË POPULLIT

Dhjet praktikant e praktikante që janë pjesë e programit praktikës në institucionet e Republikës së Serbisë me 12 janar  vizituan zyrën e Avokatit të Popullit dhe folen me zëvendsin Goran Bashiq. Duke patur parasysh që  janë hapur zyrat në Novi Pazar, Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë prej ku vjen në pjesë e praktikantëve, është veçanërisht e rëndësishme që këta të rinj të mësojnë cilët janë aktivitetet mbrojtsit të popullit, si dhe problemet me të cilat përballet, duke punuar në këto komuna.

16. janar 2012.

SHF “DESANKA MAKSIMOVIQ” E VETMJA SHKOLL MULTIETNIKE NË KOMUNËN E BUJANOCIT

ShF “Desanka Maksimoviq” është e vetmja ne komunën e Bujanocit e cila zhvillon mësimin ne gjuhën serbe dhe shqipe. Shkolla është ndërtuar ne vitin 1936, a mësimi në gjuhën shqipe në vitet e shtatëdhjeta të shekullit të kaluar. Më shumë nxenës kishte ne fund të viteve shtatëdhjeta. Shkolla ka një paralele në Bilaç, ku nxënësit dhe mësimdhënësit mund të faliminderohen për kushtet e mira që i kanë për pune. Shkolla është renovuar në vitin 2003.

13. janar 2012.

DIPLOMAT JANË PROBLEM I CILI MUND TË ZGJIDHET

Beograd – Sekretari shtetror i Ministris për Kosovë dhe Metohi Ivanoviq tha se Qeveria e Sërbisë po përgaditet për rregullimin e njohëjeve të diplomave, të bazuar në marveshjen e arritur në dialogun mes Beogradit dhe Prishtinës.

12. janar 2012.

DONACION PËR KUZHINËN POPULLORE

Leskoc – Kompanija “Frikom” njoftoi se sot kuzhinës popullore në Leskoc do ti dhuroj perime te ngrira, dhe që në aksion “Dinar për kuzhinën popullore” do ti dhuroj dy tonë fasule të ngrirë kuzhinës popullore në të gjithë Sërbijën. Perimet janë të destinuara në Leskoc, Vlladicki han, Vranjë, Bujanoc, Tërgovisht dhe Medvegj.

8. janar 2012.

BAZA "JUG" QENDËR E TRAJNIMIT PËR PAQËRUAJTËS

Bujanoc - Baza ushtarake "Jug" afër Bujanocit, e cila është njëra nga më modernet në rajon, këtë vit duhet të bëhet një qendër rajonale e trajnimit për pjesëmarrje në misionet paqeruajtëse.